Copy
MÉS MUNICIPIS I ELECTES ES SUMEN AL COMPROMÍS DE LES ESCALES I EXIGEIXEN A MOVISTAR QUE POSI FI A L'ESCLAVITUD LABORAL DEL SEU PERSONAL SUBCONTRACTAT  

 

Futurs alcaldes i regidors de Barcelona, Badalona, Badia, Berga, Capellades, Girona i Ripollet, entre molts d'altres, es comprometen al Mobile World Centre a suspendre contractes amb Movistar fins que no es garanteixin els drets laborals

Una vintena més de grups polítics municipals i gairebé trenta càrrecs electes van visitar ahir la seu del Mobile World Centre de Barcelona per signar el Compromís de les Escales i fer explícit el seu suport als i les instal·ladores de Movistar que porten més de 50 dies de vaga. 

En una roda de premsa multitudinària i plural que va omplir de gom a gom la seu del MWC, tots els nous càrrecs electes s'han compromés a exigir a Movistar que reconegui al seu personal subcontractat, atengui les seves demandes mínimes i posi fi a un conflicte orginat per la pròpia companyia i les condicions de treball extraordinàriament precàries als que els sotmet i se'n desentén

Tanmateix, futurs batlles, regidors i regidores de diferents forces polítiques de l'Ametlla del Vallès, Badalona, Badia, Barcelona, Berga, Capellades, Cardedeu, Cerdanyola del Valles, Cornellà de Llobregat, Girona, l'Hospitalet de Llobregat, Navàs, Rubí, Sant Adrià del Besós, Santa Coloma de Gramenet i Tiana han signat i ratificat per escrit el Compromís de les Escales. Un Compromís que va tenir les primeres signatures la setmana anterior a Barcelona, s'hi han adherit vàries candidatures del Camp de Tarragona aquesta setmana, així com també s'ha rubricat recentment a localitats del País Basc i Sevilla.   

Posar fi al lucratiu negoci de la licitació i contractació pública amb empreses que maltracten als seus treballadors i treballadores
Les persones signants reconeixen la capacitat de generació d’activitat econòmica per part de l’administració a través de la contractació pública mitjançant contractes milionaris amb empreses privades, i amb aquesta, la capacitat d’incidir en les condicions de treball de les persones que indirectament treballen per les administracions publiques.
 
Les condicions laborals i successives subcontractacions a les quals es veu sotmès el personal d’aquestes empreses són esclavitzants, d’extrema precarietat i, sovint, invisibles i en contínua degradació. És el cas –entre d’altres- de Movistar, les seves filials, contrates i subcontrates. 
 
El Compromís de les Escales: 40 hores, 2 dies, sou digne.
El text compromet als i les caps de llista signants a “Suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar ni qualsevol altra empresa que no garanteixi que TOT el personal (directe o subcontractat) que intervé en la prestació de servei o subministrament:

  1. Tinguin una jornada màxima de 40 hores setmanals i 2 dies de descans
  2. Se’ls retribueixi amb un salari digne i es garanteixi el mateix salari per a un mateix tipus de feina”

Emplaçament a la resta de candidatures de Catalunya i la resta de l’Estat
El compromís avui presentat és extensible a la resta de candidatures de Catalunya i resta de l’Estat que han resultat electes i se les emplaça a sumar-s’hi públicament i signar-lo. Per aquest motiu, des del web-blog de TeleAfònica se n'ha habilitat la seva descàrrega per poder fer efectiva la signatura.

Convocatòria de manifestació de suport el proper divendres a les 19h a l'antiga Canadenca (parc de les Tres xemeneies)
Paral·lelament als compromisos polítics signats, més de 100 entitats i col·lectius socials que venen solidaritzant-se amb les necesitats i les demandes dels i les vaguistesdes de que va començar aquest conflicte han convocat una manifestació de suport aquest proper divendres. La manifestació arrencarà a l'antiga seu de la Canadenca, on fa 97 anys es va aconseguir la jornada laboral de 8 hores -que ara no es respecta- després d'una històrica vaga.

Annex: Relació de grups polítics municipals signants del Compromís de les Escales

Alcover: CUP Alcover
Badalona: Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana de Catalunya
Badia del Vallès: Badia en Comú-AEB-CAV-PA
Barcelona: Barcelona en Comú, ERC Barcelona, CUP Capgirem Barcelona i Ciutadans
Berga: CUP Berga
Capellades: Vila de Capellades-CUP-PA
Cardedeu: CUP Cardedeu
Cerdanyola del Valles: Compromís per Cerdanyola-PA
Cornellà de Llobregat: Cornellà en Comú-Crida per Cornellà-PA
Girona: Crida per Girona-CUP 
L'Ametlla del Vallès: l'Ametlla en comú
l'Hospitalet de Llobregat: Esquerra Republicana de Catalunya i CUP Hospitalet
La Canonja: CUP La Canonja
Navàs: CUP Navàs
Rubí: Ciutadans Rubí
Sant Adrià del Besós: Sant Adrià en Comú i Esquerra Republicana de Catalunya
Santa Coloma de Gramenet: Som Gramenet-PA
Reus: CUP Reus
Riudoms: CUP Riudoms
Tarragona: CUP Tarragona
Tiana: CUP Tiana
Torredembarra: CUP Torredembarra
Valls: CUP Valls
Vilella Alta: CUP Vilella Alta


La vaga de Movistar amb més força que mai per vilawebtv
Zoom.in Video: Ocupada-la-tienda-Movistar-de-Barcelona