Copy
Piilotetun aarteen uutiskirje
View this email in your browser

Asiantuntijan oma brändi

Talouselämässä oli hiljattain hyvä juttu itsensä brändäämisestä. Suomessa vieraillut tähtikonsultti Antonella Mei-Pochtler tylytti, että varsinkin naiset luottavat turhaan siihen, että heidän panoksensa kyllä huomataan työpaikalla. Käytännössä se ei ole kyllä kovin vaikeaa: pitää vain löytää omat hyvät puolensa ja alkaa sitten esittelemään niitä muille.

Kun jaoin linkin kyseiseen juttuun LinkedIn-profiilissani Lämpöykkösen Matti Perkkiö kommentoi sitä näin: "Kyllä ehdottomasti jokaisen kannattaisi brändätä itsensä nykymaailmassa. En tarkoita tällä sitä että itsestä pitäisi tehdä julkkis, vaan sitä että esim. blogien kautta kirjoittamalla voi kertoa niistä asioista mitä parhaiten osaa ja mitä ajattelee ihan jokapäiväisistä asioista. Siitä olis varmasti hyötyä työyhteisöille. Ja hupia myös..😊"

Kaikilla asiantuntijoilla, vaikka lämpöpumppujen myyjillä tai kiinteistövälittäjillä, onkin jo olemassa jonkinlainen henkilöbrändi, vaikkeivät he sitä tietoisesti olisikaan rakentaneet.

Toisessa Talouselämän jutussa taas haastateltiin Huom!-kiinteistönvälittäjäketjun Veera Hämäläistä, joka kertoi, että välittäjien henkilöbrändäys on Huom!:in tapa erottua. ”Jokaisella välittäjällämme on tähtiluokitus, eli he saavat asiakkailta palautteita, jotka julkaistaan netissä avoimesti. Arvosanojen keskiarvo näkyy kunkin välittäjän kohdalla tähtinä. Meillä jokainen välittäjä saa tuoda omaa persoonaansa esiin.”

”Autan kädestä pitäen henkilöbrändin rakentamisessa sekä erityisosaamisen ja paikallistuntemuksen esiintuomisessa. Jotkut toivovat sparrausapua myyntihomman kanssa ja jotkut innostamista ja kannustamista sosiaalisessa mediassa.”

Kiinnostusta voi nykyään herättää sekin, miksi joku alansa mielipidevaikuttaja on valinnut somettomuuden, mutta olen huomannut, että moni ihminen, joka vuosia sitten vannoi, että "minähän en someen mene" on kääntänyt kelkkaansa. Mutta edelleenkään kaikkien ei tarvitse hallita kaikkia somevälineitä. Nyt kannaattaakin miettiä, mikä on kenellekin se oikea palvelu, jossa omat hyvät puolet pääsevät loistamaan, etenkin, jos sometiimissä on valinnanvaraa :).

CMADFI:n ympärillä tapahtuu


Pari viikkoa sitten kerroin, että seuraava CMADFI-tapahtuma järjestetään Tampereen yliopiston juhlasalissa. Juhlallinen paikka juhlia viittä CMADFI-vuotta, etenkin minulle henkilökohtaisesti, sillä juhlin aikanani samassa salissa maisteriksi valmistumistani! Tuliko jo liikaa "juhlimista"? No sali on kuitenkin aika suuri, mikä antaa meille tilaisuuden kasvattaa tapahtumaa. Haen kuitenkin maltillista kasvua ja tavoittelen siksi paikalle "vain" puolta Suomen yhteisömanagereista, eli ihmisistä, jotka kuuluvat yhteisömanagereille perustamiini ryhmiin Facebookissa ja LinkedIn:ssä, mutta joka tapauksessa tapahtuma on kasvamassa. Jos siis haluat varata paikkasi CMADFI-yhteistyökumppanina, nyt on hyvä hetki lähestyä. Aloitan varsinaisen sponsorihankinnan vasta syksyllä, mutta jo nyt paikkoja on varattu oma-aloitteisesti.Tässä kuussa CMADFI tekee taas historiaa, aloitamme nimittäin yhteisömanagereille suunnatut verkostoitumislounaat kolmessa kaupungissa. Seuraa tiedotusta vaikka Twitterissä ja liity seuraamme ma 25.4. klo 11.00!Lounaan jälkeen juttelemme kuukausittaisessa Twitter-chatissa lounaskuulumisten lisäksi Instagramista. Maaliskuun aihe oli joukkoistaminen ja yllätyin siitä, miten vilkkaan keskustelun aiheen ympäriltä kävimme - pääsiäismaanantaina. Jos sinä et ollut silloin Twitterissä, löydät koosteen tästä, eli ajatuksia mm. siitä, mikä saa ihmiset jakamaan ja osallistumaan.

Kiinnostaako wikipedittely?

Viime kuussa Wikimedia Suomi oli järjestämässä Wikipedian muokkaustalkoita. Osallistuin 100 naista Wikipediaan -talkoisiin etänä: käänsin Wikipedian omalla käännöstyökalulla artikkelin Sheryl Sandbergistä, jota joku blogini lukija minulta oli toivonut. Talkoille oli sosiaalista tilausta, sillä suomenkielisistä Wikipedia-artikkeleista vain 17,5% kertoo naisista. Kerroin asiasta myös Yle Jyväskylän haastattelussa (kuuntele se, jos haluat kuulla,  miten vaikea on pitää salaisuutta, kun vieressä seisoo lauma tiedottajia).

Kirjoitin tänään myös Wikimedia Suomen uutiskirjeen, joka sisältää paitsi kiireestä johtuvia virheitä (kääk, eikä niitä voi tietenkään enää korjata) myös tietoja monista tulevista Wikipedia-talkoista. Tällä tietoa olen itse paikalla ainakin yhdessä, Sinebrychoffin taidemuseolla 27.4. klo 15.00-20.00. Pienen alustuksen jälkeen tutustumme museoon ja alamme hommiin. Ilmoittaudu sinäkin mukaan! 


Ideoita Instagramiin Jyväskylässä

Järjestän itsekin avoimen somekoulutuksen: 9.5. klo 13-16 kokoonnumme Jyväskylässä Teeleidiin miettimään sitä, miten osallistujat voivat saada enemmän irti Instagamista. Ideoita Instagramiin -koulutus sopii paitsi organisaatiotilien ylläpitäjille, myös henkilöille, jotka haluavat käyttää Instagramia osana henkilöbrändinsä rakentamista. Koultuksessa kerron esimerkiksi tekemäni Instagram-kyselyn tuloksistatuoreesta Instagram-muutoksesta ja siitä, mitä olen oppinut seuraamalla yli tuhannen suomalaisen tilin instagrammailua. 

Tällä viikolla muuten kuulin, että pääsen ylläpitämään jo neljättä Instagram-tiliäni :). Siinä missä @jjanhone-, @piilotettuaarre- ja @cmadfi-tilien sisällöt pyörivät etupäässä somen äärellä, tämä uusi tili on jotain ihan muuta ja tavoittelee Instagramin suurinta käyttäjäryhmää: nuoria. Koulutuksessa kerron siitäkin, mitä hyötyä usean Instagram-tilin käyttämisestä on. Ilmoittaudu mukaan kurssille heti, sillä paikkoja on rajoitetusti!

Asiantuntijana somessa

Jos visuaalinen tarinankerronta ei sovi sinun ammatilliseen brändiisi, Instagramin sijaan kannattaa ehkä turvautua LinkedIn:iin. Viime kuussa uutisoitiin, että LinkedIn:ssä voi nyt mainostaa suomeksikin, tosin vain Fonectan kautta, ja siksi kävin tutkimassa millaisia tietoja LinkedIn:in mainostyökalu suomalaisista käyttäjistä kertoo. Lue blogistani käyttäjien ikä- ja sukupuolijakaumista, siitä, minkä alojen tai ammattien ihmisiä sieltä eniten löytyy.

Bloggasin myös siitä, ketkä Twitteriä Suomessa eniten käyttävät - ja huomasin, että ainakin pääsiäisen aikaan penkkiurheilijat valtasivat Twitterin. Maaliskuussa haastoin muuten ihmisiä twiittaamaan itsestään tai työstään esittelyn emojien avulla. Katso millaisia vastauksia sain ja tee sinäkin oma #emojiesittely.

Ennen tieto oli valtaa, nyt vallassa ovat mielipidevaikuttajat, jotka jakavat tietoaan. Jos jopa kalastajat ovat tämän ymmärtäneet, niin mitä me enää odotamme?Aletaan vaan reippaasti brändätä itseämme! Viime aikoina olenkin antanut uusia virikkeitä somen käyttöön erilaisille asiantuntijoille, muun muassa yliopistotutkijoille, opettajille ja nuorisotyöntekijöille

Ja vielä viimeinen vinkki oman somebrändisi tuunaamiseen: ole luonnollinen ja tartu uusiin haasteisiin!


 

Tässä olikin sitten taas tämän kerran someasiat ja -vinkit, toivon, että sait uusia ideoita someiluun ja oman brändisi muokkaamiseen. 

Tapaamisiin somessa ja livenä,

-Johanna Janhonen, Piilotetun aarteen omistaja

PS. Olette aiemmin auttaneet minua uutiskirjeen jakamisessa somessa ja maileitse tuttavillenne. Arvostan kovasti, jos teette sen taas!

.

 


 

Copyright © 2016 Piilotettu aarre, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp
Share
Tweet
Forward
+1
Read Later
Pin
Share