Copy

 
Lisanne puzzel
NIEUWSBRIEF APRIL 2017

Nieuws uit Kisumu
 • St. Clare Childrenshome
 • St. Francis Primary School Hambale 
 • Voetbalclub URUSI 
 • Project Therapie
 • Reisverslag Kisumu
Activiteiten
 • Activiteiten in de afgelopen periode
Nieuws van het bestuur 
 • Agenda komende periode
 • Een kijkje in de portemonnee van Amara

St. Clare Childrenshome
Met ingang van 1 januari zijn er weer verschillende kinderen vanuit St. Clare bij familie gaan wonen. Alle kinderen hebben een positieve start gemaakt op de nieuwe school en vertrokken met veel plezier naar hun nieuwe woonplek. 

St.  Francis Primary School Hambale
Ook hier een vervolg op de vorige nieuwsbrief: het project renovatie eetzaal is afgerond in januari. U ziet het op de foto: een prachtige, zelfs glimmende vloer en frisse geschilderde muren. Hierbij een woord van dank van zuster Linet, het hoofd van de school.
“Please let the sponsors know that we are very thankful for the support they accorded the school. The managing board of St. Francis, teachers, parents and pupils are very happy and grateful for the new face of the dining and social hall. In unison we all say; THANK YOU!!!!”

Voetbalclub URUSI 
In de vorige nieuwsbrief kon u lezen dat Urusi kampioen is geworden in de Provincial League en dat zij nacompetitie gingen spelen. Daar zijn ze als tweede geëindigd wat betekent dat ze promoveren en komend jaar in de ” Division 2 League Central  Zone” spelen.  Op dit moment zijn ze in gesprek met een sponsor in Kisumu. Dit is belangrijk voor het komende jaar omdat de reiskosten hoger zullen zijn i.v.m. het spelen in een hogere divisie. Komend jaar neemt Urusi met drie junioren teams deel aan de competitie in de stad Kisumu. Veel complimenten voor het enthousiaste hardwerkende bestuur en voor alle spelers heel veel succes in de diverse competities!

Voetbalschoenen, vooral in de grotere maten, blijven welkom!!!

Nieuwe vloer
Kampioenen

Project Therapie
Vanaf begin januari zijn er totaal 11 kinderen vanuit het therapie project die onderwijs volgen op een dagschool of schoolinternaat. Jarenlange inzet, van vooral de moeders, om meerdere keren per week met hun kind naar de therapie te komen wordt beloond. Geen van hen had ooit gedacht dat hun kind onderwijs zou kunnen gaan volgen. De 11 schoolplaatsingen worden betaald door Amara Foundation. Door de vele schoolplaatsingen loopt het aantal kinderen wat de therapie wekelijks bezoekt terug.
Meer lezen? klik dan hier

Maria in Awasi
Clinton bij Therapie

Reisverslag Kisumu Maria Vermeer
Afgelopen januari en februari ben ik 6 weken naar de projecten van Amara Foundation geweest. Het was een erg warme en droge tijd. De temperaturen liepen op naar 38 graden en dat betekent natuurlijk ook dat er op het land weinig tot niets groeide. Het water raakte op en mensen moesten uren lopen om een emmer water te halen. Bij St. Clare Childrenshome werd het water met een tankwagen gebracht omdat ook daar het water schaars was. Het hele verslag leest u hier

Werken in de tuin
Bokkendonk Kenia
Activiteiten in de afgelopen periode

Kerstdoel ’t Stekske
Bestuurslid Carmen heeft via haar kinderen contact met ’t Stekske, de basisschool in Langenboom. Amara Foundation werd uitgekozen als goed doel voor de kerstactie 2016. Carmen en haar partner Wiljan vertelden in alle klassen over Amara Foundation. Het leverde bijzonder leuke reacties van kinderen op, leuke initiatieven om geld in te zamelen en hele mooie donaties. Carmen verkocht op de kerstavond ook nog veel van de door ons meegebrachte spullen uit Kenia. Al met al een geweldig succes! Dank je wel team dat jullie aan ons dachten!
 
Rommelmarkt Schijndel
Op de tweede zondag van maart was er weer een rommelmarkt in Schijndel. Lisanne en vriendin Nel hadden veel te verkopen maar verkochten ook veel! Het blijft een gezellige markt waar we zelfs veel “vaste klanten” hebben. Omdat we veel spullen van diverse vrienden van Amara krijgen is ons aanbod altijd heel divers en voor veel mensen interessant!
 
Carnaval in Bokkendonk
In St. Michielsgestel ofwel Bokkendonk heeft men ieder jaar een “Bokkendonks goed doel”. Amara was uitgekozen als goed doel. We stonden met een prachtige foto in de Bokkendonker die huis aan huis bezorgd wordt. De opbrengst van de collecte tijdens de carnavalsviering in de kerk op zaterdagavond voorafgaand aan carnaval was voor Amara. Een mooi bedrag van carnaval vierend Sint Michielsgestel.
 
Trap-In
Twee weken geleden hebben we bericht ontvangen dat we (weer) zijn gekozen als een van de goede doelen van de Trap-In. Zij organiseren jaarlijks een fietstocht op tweede Pinksterdag in Uden en omgeving. De opbrengst is voor goede doelen in Derde Wereld landen. Dit jaar zijn er 14 projecten geselecteerd waarvan wij er een van zijn. Steun de Trap-In, kom gezellig fietsen op 5 juni in Uden!

Statiegeldboxen
Statiegeldboxen zijn geplaatst bij de EMTE in Sint Michielsgestel en Uden. Op korte termijn komt er ook nog een box bij de Jumbo in Uden te staan. Zij bleven nog wel even staan, dus u kunt uw leeggoed nog in gaan leveren en de bon in de box stoppen. 


Verkoop via marktplaats
Wanneer we spullen krijgen aangeboden waarvan we denken dat ze wat meer waarde hebben verkopen we deze spullen via marktplaats. Ook dit brengt weer wat extra geld in het laatje!

Agenda voor de komende periode

Communieproject Someren Heide
Lisanne gaat de communicantjes, op 29-3, aan de hand van een PowerPoint iets vertellen over Amara Foundation. De communicanten houden daarna een sponsorloop voor de kinderen in Kenia. Tijdens de communieviering 11 juni mogen wij het sponsorgeld in ontvangst komen nemen. Veel succes en fijn dat jullie weer aan ons gedacht hebben!
 
Vierdaagse sponsorloop
Afgelopen jaar liepen Lisanne en vriendin Nel, als “held van de VGZ”, de vierdaagse in Nijmegen. Het bracht een mooi bedrag aan sponsorgeld bij elkaar. Komend jaar zijn we met VIER personen uitgekozen door de VGZ om aan de sponsorloop van de vierdaagse mee te doen. Paula en Lisanne lopen 30 km. per dag, Albert 40 km. per dag en held Piet zelfs 50 km. per dag. We gaan er weer gezellige dagen van maken en u hoort nog van hen m.b.t. de sponsoractie!
 
Rommelmarkt

Op 7 mei kunt u Maria weer vinden met heel veel mooie spullen op de rommelmarkt bij de Witte Boerderij in Uden. We hopen op mooi weer en een goede verkoop.
 
Sponsorloop Elzendaalcollege Gennep
30 mei gaan de leerlingen lopen voor het goede doel. Naast FioKids en de Voedselbank is dit jaar ook Amara Foundation als goed doel uitgekozen!


Trap-In fietstocht Uden
Noteert u alvast in uw agenda: 5 juni 2017! We zullen u er nog aan herinneren.
 
Feest in Langenboom
De dag ervoor, eerste Pinksterdag, mag u naar “Langenboom pakt uut” komen. Een gezellig evenement waar Carmen met een stand van Amara te vinden is.
 
Lekker eten
Udji
Een kijkje in de portemonnee van Amara

In de bestuursvergadering van afgelopen maand hebben we de afspraak gemaakt dat we iedere nieuwsbrief iets gaan schrijven over onze financiën. Deze nieuwsbrief een overzicht van de uitgaven met betrekking tot St. Clare Childrenshome. 

In de bestuursvergadering van september beslissen we wat we in het daarop volgende jaar kunnen besteden aan de diverse projecten. Zeker de projecten die een vast bedrag van ons ontvangen kunnen we niet van de ene op de andere dag confronteren met een wijziging.
Voor St. Clare Childrenshome betalen we verschillende “vaste” posten:
 1. Zuster Lucy ontvangt van ons maandelijks een vast bedrag voor het Childrenshome. Een bedrag voor voeding (€ 200), bijdrage in de personele kosten, (€ 700 ) bijdrage in de kosten van hout, elektriciteit en water (€ 175). We maken dit geld een keer per zes maanden over via de bank.
 2. Wanneer bestuursleden in Kisumu zijn betalen we cash de plaatselijke melkman om wekelijks melk te bezorgen op St. Clare. Hij levert 27 liter per week. Een liter verse melk kost in Kisumu €1. Het is erg veel geld voor daar. De melk wordt direct gekookt en in zeven delen in de diepvries bewaard. Iedere dag krijgen de kinderen thee met melk. De melk kost ruim € 100 per maand. We betalen de melk altijd vooruit, voor ongeveer een half jaar. De melkman heeft ons vertrouwen maar zuster Lucy ziet er natuurlijk op toe dat de melk wekelijks geleverd wordt.
 3. Wij betalen een keer per jaar, ook op een tijdstip dat we in Kisumu zijn, aan een bedrijf in Kisumu ongeveer € 350. Zij verkopen zogenaamde Udji, maismeel met toegevoegde vitaminen en mineralen. Iedere maand mag zuster Lucy daar 40 pakken van 500 gram afhalen. Zij maakt hier dagelijks, voor de kinderen, pap van.
Meer lezen over dit onderwerp kan op onze website, klik hier
Lisanne Hénuy-Rooijakkers
Carmen van Bergen
Evelien Hommes-Romonesco
Maria Vermeer
Martine Pool-Plantinga
 
Copyright © 2017 Amara Foundation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp

Rekeningnummer: NL52 RABO 0148319394 t.n.v. Amara Foundation