Copy

 
Lavin op school
NIEUWSBRIEF JUNI 2016

Nieuws uit Kisumu
  • St. Clare Childrenshome
  • St. Francis Primary School Hambale 
  • Voetbalclub URUSI 
  • Project Therapie
  • Reisverslag Kisumu
Activiteiten
  • Activiteiten in de afgelopen periode
Nieuws van het bestuur
  • Nieuwe plannen
  • Afrikaanse spullen te koop
  • Agenda voor komende periode
St. Clare Childrenshome
Zuster Lucy, haar staf en de kinderen waren erg blij met alle materialen die we vanuit Nederland mee hebben kunnen brengen. Het ontwikkelings- en spelmateriaal voor de diverse klassen, de nieuw en gebruikte kleding! Dank je wel sponsors. De leerkrachten waren erg blij met de enorme hoeveelheid nieuwe leesboeken (Engels en Kiswahili) die we daar hebben aangeschaft. Meer lezen hierover? Klik hier!

St.  Francis Primary School Hambale
De meubels van de nieuwe bibliotheek waren allemaal geïnstalleerd. In een woord: PRACHTIG. Het enige wat hier nog ontbrak dat waren de boeken. Een enorme vertraging met de overboeking van het geld van Nederland naar Kenia was hier mede debet aan. Maar ook de enorme order zorgde ervoor dat wij tijdens ons bezoek helaas geen boek hebben gezien. Hoe de vordering zijn voor dit project leest uit hier! 
Nieuwe Boeken
De Bieb

Voetbalclub URUSI 
De eerste wedstrijd van het 1ste team was eind april. De eerste drie wedstrijden heeft URUSI gewonnen, daarna volgde een wedstrijd met gelijk spel. De twee junioren teams starten eind juni met de wedstrijden. Veel succes jongens! Het team, de trainer en het bestuur vroegen ons met nadruk om alle donateurs te bedanken voor de nieuwe en gebruikte voetbalmaterialen. Voetbalschoenen in de maten 40 + blijven welkom! 

Project Therapie
In de vorige nieuwsbrief las u al over de therapie kinderen die inmiddels een school bezoeken. Drie ernstig gehandicapte kinderen Joash, Jennifer en Bridget wonen in het kleine schoolinternaat St. Anthony Home in de plaats Awasi.

De moeders van deze drie kinderen stelden de vraag aan Amara Foundation of het georganiseerd zou kunnen worden dat een van de werkervaring therapeuten af en toe St. Anthony zou kunnen bezoeken om therapie te geven aan de kinderen. We zijn erg blij dat we deze vraag positief hebben kunnen beantwoorden. In overleg met zuster Marcella, de leidinggevende van St. Anthony en Samoo de therapeut in het ziekenhuis is besloten dat therapeut Daril een keer per week de kinderen gaat behandelen in Awasi. Amara Foundation betaalt de reiskosten. Mogelijk dat er nog extra materialen worden aangeschaft, of zuster Marcella of Amara Foundation gaat dit proberen te regelen.

Dit kunnen we organiseren dankzij uw donaties! 

voetbalclub URUSI
Bellenblazen

Reisverslag Kisumu
door Roland, Jan, Piet en Nel samen met bestuurslid Lisanne
Bestuurslid Lisanne heeft tijdens het bezoek, de wekelijkse update op facebook en op de site verzorgd. Nu is het een mooie gelegenheid om de ervaringen van Jan en Roland (een week in Kisumu) en Piet en Nel (bijna drie weken in Kisumu) met u te delen! 
 
Ervaringen van Roland
Dutz bezoekt Kenia, april 2016.
Nadat Dutz Eyewear de afgelopen jaren Amara Foundation een paar keer financieel heeft gesponsord ontstond het idee om een keer mee te gaan kijken naar de projecten die door Amara zijn opgezet. GROOTS in kleinschaligheid…dat is Amara na deze week voor mij. Het belang van steun in goederen en geld voor deze kleinschalige stichting is na deze bijzondere week voor mij meer dan duidelijk geworden. Het hele verslag van Roland lezen en ook de ervaringen van Jan, Piet & Nel lezen? Klik hier.

Nieuw speelgoed
Piet met de kids
Activiteiten in de afgelopen periode
Vrijwilliger Jan van Bragt en accountantskantoor Meulenbroek hebben weer hard gewerkt! Het financieel jaarverslag 2015 staat  op de site! Dank je wel!

Op een natte Pinksterdag was de jaarlijkse fietstocht van de Trap-In Uden. Maria mocht een cheque van €2400 in ontvangst nemen. Deze donatie gaat het komende jaar gebruikt worden voor het re-integratie project van St. Clare.

De flessen box voor statiegeldbonnetjes bracht in St. Michielsgestel een mooi bedrag op. Dit is echt een voorbeeld van “vele kleintjes maken ……”! Dank je wel EMTE en klanten!

Op zondag 19 juni was de informatiedag in Mierlo over het IVN. Bestuurslid Evelien was daar de hele dag met een promotiestand van Amara. Ze verkocht veel van de door ons meegebrachte spullen uit Kisumu. Vooral de kaarten werden goed verkocht. Mick, het zoontje van Evelien verkocht eigen gemaakte tekeningen voor € 0,05! Super! Dank je wel Mick. Totaalopbrengst: €309,60.

Wilt u alles lezen over de activiteiten in de afgelopen periode, klik dan hier! 
 
Agenda voor de komende periode
De Vierdaagse Nijmegen komt eraan, 19 tot en met 22 juli. Even ter herinnering: Lisanne en Nel gaan lopen voor Amara Foundation. Mocht u hen willen sponsoren klik dan hier op Lisanne of Nel
Of via een donatie rechtstreeks op het bankrekening nummer van Amara Foundation onder vermelding van “4 daagse”
 
Ook Claus Foederer, een vriend van Amara Foundation, loopt de Vierdaagse en wel de 55 km. Hij loopt ook voor Amara Foundation en heeft een sponsoractie in zijn omgeving opgezet!
Nel, Claus en Lisanne veel succes!
 
 Nieuwe plannen 
We hopen de komende jaren de St. Francis Primary School in Hambale te kunnen helpen met het vernieuwen c.q. opknappen van de ruimtes waar de kinderen wonen die intern zijn. De eetzaal en tevens recreatieruimte, de slaapzalen voor jongens en meisjes en de toilet en douche ruimtes. Het gaat om een enorm bedrag. Kunt u ons helpen met het aanreiken van sponsors, bedrijven, personeelsverenigingen, scholen die een bijdrage zouden kunnen leveren. Laat ons het a.u.b. weten!
 
Een andere actie waar het bestuur zich over aan het buigen is: is het plan om kinderen vanuit het re-integratietraject te koppelen aan vaste sponsors. Deze kinderen zijn vanuit het St. Clare Childrenshome bij familieleden geplaatst. Om familie te ontlasten en om onderwijs voor de kinderen te garanderen blijft St. Clare voor veel kinderen onderwijs betalen. In veel situaties is dit onderwijs op een zogenaamde boardingschool (schoolinternaat).  Families, vriendengroepen, sportgroepen, koren, scholen zouden een bepaald kind kunnen adopteren en zo over langere tijd de schoolkosten van een kind kunnen betalen. We komen hier op terug!
 
Mooie Afrikaanse spullen te koop!
Engeltjes van steen in diverse maten, sisalengeltjes met vleugels van bananenblad, diverse kaarten, mooie schaaltjes (te gebruiken bij het serveren van thee) en sieraden!
We hebben weer van alles in de verkoop! Zie de foto’s in de webshop of informeer bij de bestuursleden. 
 
Lisanne Hénuy-Rooijakkers
Carmen van Bergen
Evelien Hommes-Romonesco
Maria Vermeer
Martine Pool-Plantinga
 
Copyright © 2016 Amara Foundation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp