Copy
Nieuws uit Kisumu
-     Reisverslag Kisumu 
-     St. Clare Childrenshome
-     Voetbalclub URUSI
-     St. Francis Primary School
Activiteiten
-     Rommelmarkt Schijndel
-     Sponsorloop
-     Expositie Joke van de Ven
-     Jan Vink
-     Uden Wereldwijd 

Nieuws van het bestuur
-     Agenda
-     Terugblik 2015 
Maria, Anjo en Tineke in Kisumu 
In oktober vertrok (ik) Maria met twee reisgenoten, Anjo en Tineke, naar Kenia. Beiden waren nog nooit in Kenia geweest en vonden het bijzonder spannend. Zoals gewoonlijk waren we weer bepakt en bezakt. Ieder had ruim 50 kilo bagage bij zich! Wat namen we zoal mee: voetbalschoenen, trainingspakken, schoolmaterialen, kinderkleding, laptops, zaden voor groenten, speelgoed etc. De eerste 10 dagen hebben we veel tijd doorgebracht met de gehandicapte kinderen op de afdeling therapie van een van de ziekenhuizen. Tineke is actief geweest op St. Clare. Ze heeft o.a. naailes gegeven in St. Clares Childrenshome. Het hele reisverslag lezen met o.a de enthousiaste verhalen van Anjo? Klik dan hier! 
St. Clare Childrenshome
In december begint de vakantie op alle scholen. Vanaf januari begint het nieuwe schooljaar weer.     De kinderen op de school van St. Clare krijgen voor de vakantie allemaal een test hoe het met de leervorderingen is gesteld.  Zo ook op de school van St. Clare. 
Activiteiten 
Op de rommelmarkt in Schijndel hebben we nu al jaren ons vaste plekje. We hadden veel mooie spullen gekregen van diverse mensen, Nel, Lisanne en superhulp Thijs verkochten voor: € 213,-
Daarnaast is de expositie van Joke van de Ven afgelopen. Ze verkocht verschillende werken en Amara mocht een mooie donatie ontvangen! Dank je wel Joke.
Voetbalclub URUSI
URUSI heeft nog één competitiewedstrijd voor de boeg en zoals het er nu uitziet gaan ze volgend jaar landelijk spelen. Een geweldige prestatie. Ze zijn op zoek naar een lokale sponsor om de kosten te kunnen blijven betalen. Dit valt echter niet mee, we wensen het bestuur en het team veel succes toe voor de laatste loodjes!
Activiteiten 
Op 30 september vond de sponsorloop op basisschool Jeanne D’Arc in Tilburg plaats. Voor het derde opeenvolgende jaar liepen de kinderen voor Amara Foundation. Maria en Lisanne vertelden een week voor de sponsorloop, aan de hand van een PowerPoint, over het leven van de kinderen in Kisumu. De opbrengst was geweldig! Dank je wel team en kinderen! 
St. Francis Primary School
Het computerlokaal op de Primary School in Hambale draait op volle toeren. Zowel leerlingen als leerkrachten krijgen op dit moment volop computerles! Het ziet er naar uit dat wens nummer 2 van zuster Linnet, het inrichten van een bibliotheek komend jaar ook vorm gaat krijgen.   U hoort hier binnenkort meer over 
Activiteiten 
Van de Jan Vink Stichting in 
Sint Michielsgestel en Uden WereldWijd hebben we een fantastische financiële bijdrage gekregen die we in mogen zetten voor het re-integratieproject. Zuster Lucy wil vooral betaling van onderwijs voor de kinderen garanderen. Onderwijs blijft toch de basis voor een betere toekomst. We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren. 
Agenda
Contact met Wilde Ganzen. Op 11 december had bestuurslid Lisanne een gesprek op het kantoor van Wilde Ganzen. Wilde Ganzen helpt Stichtingen met kennis, hun netwerk en geld. We hebben een gesprek over de mogelijkheid van samenwerking. 

Verkoop Afrikaanse spullen. De Wereldwinkel in Sint Michielsgestel verkoopt onze kaarten het hele jaar door.  Maar in de decembermaand ook de kerstkaarten die in Kisumu gemaakt zijn. U kunt de kaarten, kerstengeltjes, kerststallen, sieraden ook rechtstreeks bij de bestuursleden bestellen.
Terugblik op 2015  
Als bestuur van Amara Foundation kijken we terug op een succesvol jaar. We zijn er trots op dat zoveel vrienden van Amara Foundation het mogelijk maken hulp en steun te blijven verlenen. Tijdens onze bezoeken zien we dat de projecten goed lopen. De staf van St. Clare Childrenshome zorgt goed voor de kinderen die er wonen maar ook het actieve beleid m.b.t. terugplaatsing van kinderen (project re-integratie) verloopt goed. Dit jaar gaan er vanaf  januari weer 8 kinderen bij familie wonen. Meer lezen? klik dan hier. 
In 2016 staat ons weer een groot project te wachten. Afgelopen jaar richtten we het computerlokaal in op de St. Francis Primary school. Dit jaar hopen we de inrichting van de bibliotheek op deze school te kunnen realiseren. Dit betekent zowel een complete inrichting van het lokaal als de aanschaf van boeken voor de school met 1000 leerlingen. SPGPrints uit Boxmeer heeft al toegezegd dit project te ondersteunen. Binnenkort krijgt u een extra mailing over de tweede sponsor. Een bijzondere activiteit gaat namelijk plaats vinden, waarbij wij een van de goede doelen zijn. Dus …….. het gaat ons lukken! 

Dank u wel namens het bestuur en alle mensen uit Kisumu!

WE WENSEN U FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG EN GEZOND 2016

 
                 Klik hier om het filmpje af te spelen               
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief  
Copyright © 2015 Amara Foundation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp