Copy

 
Lavin op school
NIEUWSBRIEF MAART 2016

Nieuws uit Kisumu
  • Extra donatie St. Clare Childrenshome
  • Nieuwe bibliotheek St. Francis School
  • Voetbalclub URUSI speelt om promotie
  • Schoolplaatsingen Project Therapie
Activiteiten
  • Activiteiten in de afgelopen periode
Nieuws van het bestuur
  • Agenda komende periode
Extra donatie St. Clare Childrenshome
Nieuws uit Kisumu van het project zorg, zuster Lucy meldde ons dat zij erg blij was met de extra donatie voor re-integratie. Zij heeft voor veel kinderen die bij familie wonen het schoolgeld voor 2016 en de extra inkopen weer kunnen betalen. Het nieuwe schooljaar start in Kenia in januari. Kinderen die voor het eerst naar kostschool gaan moeten een hele lijst met spullen meebrengen wat voor de “pleegouders” vaak niet te betalen is. Meer lezen over deze extra donatie en welke ondersteuning we bieden? Klik dan hier
Handen wassen St. Clare
Rekenles op St. Clare

Nieuwe bibliotheek St. Francis School
Goed nieuws voor zuster Linet, leidinggevende van de St. Francis Primary School Hambale. Van drie sponsors ontvingen we een enorm bedrag. We kunnen de komende maanden de bibliotheek in gaan richten op deze grote basisschool van ruim 1000 leerlingen. Meer lezen kan hier

Voetbalclub URUSI speelt om promotie
Het eerst elftal van voetbalclub URUSI heeft afgelopen voetbalseizoen bijna alle wedstrijden in de Provincial League gewonnen. In december en begin januari mochten ze daarom promotiewedstrijden spelen om bij winst hiervan landelijk te gaan spelen. Helaas is dit niet gelukt! We wensen Urusi met hun beide elftallen weer veel succes toe in de nieuwe competitie die in april van start gaat.

Schoolplaatsingen Project Therapie
Zoals u misschien weet betaalt Amara Foundation voor 20 kinderen de therapiekosten, de hulpmiddelen en indien nodig de vervoerskosten. Negen kinderen hebben zich afgelopen jaren zo goed ontwikkeld dat zij inmiddels onderwijs kunnen volgen. Ook deze schoolkosten, vervoerskosten en schooluniformen worden door Amara betaald.
Vier kinderen (Evans, Steve, Lavin en Henri) volgen onderwijs op een hele grote basisschool aan de rand van Kisumu (Diciples of Mercy).Het is een groot complex waar een normale basisschool gevestigd is maar zij hebben ook twee klassen voor kinderen met “speciale behoeftes”.  Meer lezen over deze kinderen in het project therapie kan hier

voetbalclub URUSI
Byron in de klas
Activiteiten in de afgelopen periode
Eind december mochten we weer een geweldige donatie ontvangen van Enexis. Deze donatie wordt gebruikt voor het inrichten van de bibliotheek op de St. Francis Primary School Hambale.

U heeft het waarschijnlijk al eerder gelezen op facebook of in de extra mailing: tijdens het laatste weekend van januari was de jaarlijkse supergrote boekenbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Georganiseerd door de Vincentiusvereniging Den Bosch. We zijn er erg trots op uitgekozen te zijn als hoofddoel van dit evenement. Het betekent ook een grote donatie bestemd voor het inrichten van de bibliotheek. Op 12 april a.s. horen we het exacte bedrag wat wij gedoneerd krijgen.

Van een derde sponsor: SPGPrints uit Boxmeer hebben we in 2015 ook al een mooie donatie gekregen voor dit Project.

In januari werd Gonnie, een vriendin van Amara Foundation, 65 jaar. Dit werd natuurlijk gevierd! In plaats van cadeautjes vroeg zij haar gasten een donatie voor Amara. Dat bracht weer een geweldig mooi bedrag op! Gonnie, namens het bestuur en alle grote en kleine mensen uit Kisumu hartelijk gefeliciteerd, nog vele gelukkige jaren en dank je wel!

De flessen box voor statiegeldbonnetjes staat alweer enkele weken bij de EMTE in Sint Michielsgestel. U heeft nog een paar weken de tijd om uw statiegeldbonnen daarin te deponeren!

Lezen wat er nog meer is gebeurd in de afgelopen maanden? Klik dan hier 
Agenda voor de komende periode
April: Bestuurslid Lisanne gaat in april weer naar Kisumu. Haar partner en zoon Roland gaan voor een korte periode mee om de projecten te bezoeken. De laatste drie weken van het verblijf van Lisanne komen twee vrijwilligers naar Kisumu. Nel was vorig jaar al drie weken met Lisanne in Kisumu, nu komt ook haar man Piet mee.

1 Mei: Kofferbak verkoop Witte Boerderij Uden. Op zondag 1 mei hoopt bestuurslid Maria weer heel veel mooie spullen te verkopen. U bent van harte welkom!

19 juni: Mierlo, informatiedag IVN. Bestuurslid Evelien staat daar de hele dag met een stand van Amara. U kunt veel leuke spullen bij haar kopen zoals sieraden, kaarten, engeltjes, Afrikaanse poppen etc.

19 - 22 juli: Bestuurslid Lisanne en vriendin Nel lopen samen de vierdaagse in Nijmegen. Ze hebben een gratis startbewijs ontvangen via de VGZ vierdaagse sponsorloop. Je mag voor  je “eigen goede doel” lopen. Logisch dat Lisanne en Nellie lopen voor Amara Foundation. U kunt hen sponsoren door naar de website: devierdaagsesponsorloop.nl te gaan. U kunt daar een deelnemer zoeken. Vul dan “Lisanne” in of “Nel”, dan komt u op onze pagina, klik op STEUN MIJ en u kunt via Ideal een bedrag invullen.

Meer info over alle activiteiten vindt u hier
 
Copyright © 2016 Amara Foundation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp