Copy

 
Lisanne puzzel
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

Nieuws uit Kisumu
  • St. Clare Childrenshome
  • St. Francis Primary School Hambale 
  • Voetbalclub URUSI 
  • Reisverslag Kisumu
Activiteiten
  • Activiteiten in de afgelopen periode
Nieuws van het bestuur 
  • Agenda komende periode
  • CBF erkenning
  • Terugblik 2016
St. Clare Childrenshome
De tuin bij St. Clare
De opbrengst van de tuin behorende bij St. Clare is dit jaar helaas minimaal geweest. Zuster Lucy heeft twee keer mais geplant en twee keer is er geen oogst geweest vanwege extreme droogte.

Re-integratieproject, schoolplaatsingen.
Afgelopen jaar hebben we van diverse sponsors een donatie ontvangen voor het re-integratietraject. Het door zuster Lucy en haar staf gevoerde beleid dat kinderen daar waar mogelijk worden teruggeplaatst bij familieleden en dat de familie wordt ondersteund, o.a. door betaling van schoolgeld. Meer lezen? Klik hier

St.  Francis Primary School Hambale
Na het inrichten van het computerlokaal in 2015, de afronding van Project bibliotheek in juni 2016 wordt op dit moment hard gewerkt om Project nummer 3 te realiseren.
Renovatie van de eetzaal / multifunctionele ruimte. De vloer van de zaal was erg onhygiënisch, stoffig, vol kuilen en gaten. Voor meer informatie klik hier.  
groepsfoto
Carmen puzzelen

Voetbalclub URUSI 

Na een zeer succesvol jaar is URUSI op 20 november kampioen geworden in de Provincial League. Een verdiend resultaat voor een enthousiaste club spelers, trainers en bestuur. Zou het ook een beetje te danken zijn aan alle kleding van SES uit Langenboom, alle Nederlandse gedoneerde voetbalschoenen en de voetballen gesponsord door Dutz en Werner Smits sports uit Cuijk? Carmen en Lisanne verrasten het team na de laatste wedstrijd met een prachtige Urusi/ Amara taart!


De komende twee maanden worden er mini leagues gespeeld en zal het duidelijk worden of Urusi promoveert en landelijk gaat spelen. Voor Urusi betekent dit dat zij een tweede sponsor moeten gaan zoeken. Voor Amara is het niet mogelijk meer te sponsoren dan wij nu doen. Het bestuur van de club is hier al enkele maanden actief mee bezig maar helaas tot nu toe zonder positief resultaat.
We wensen Urusi in de nacompetitie veel succes toe en veel succes met het vinden van een tweede sponsor!
voetbalclub URUSI
Reisverslag

Reisverslag Kisumu 

Reisverslag Carmen en Lisanne
Van 3 tot en met 22 november hebben Carmen en Lisanne de projecten in Kisumu bezocht. Ze vertrokken natuurlijk weer met veel bagage. Materialen voor de therapie, voetbalschoenen, brilmonturen, speel- en leermaterialen en dankzij de extra actie van Carmen op facebook: met heel veel waka-waka’s.
Voor degenen die de facebookactie gemist hebben: een waka waka is een zeer duurzame op zonne-energie werkende lamp.

Toen we aankwamen in Kenia was daar de kerstvakantie al begonnen. Het betekende dat op St. Clare Childrenshome al veel kinderen op bezoek /vakantie waren bij familieleden. Het is maar een klein groepje van 13 kinderen waar zuster Lucy geen logeeradres voor vindt. Met dit kleine groepje hebben we verschillende keren gezellig gespeeld met de materialen die we hadden meegebracht. Kleuren, puzzelen, spelen met een bal, taalspelletjes het is allemaal gezellig.

Wil je het hele reisverslag lezen? Klik dan hier. 

Linet met wakawaka
Wakawaka
Activiteiten in de afgelopen periode

Verjaardag
Lieke en Cees, kennissen van Maria vierden hun verjaardag en we mochten een geweldige donatie ontvangen! Hartelijk gefeliciteerd en dank u wel!
 
Rommelmarkten
Maria stond in Uden op de rommelmarkt wat weer een mooi bedrag opleverde. In Schijndel was Lisanne afwezig, ze was in Kenia, maar de familie zorgde ervoor dat de rommelmarkt door kon gaan. Dank je wel Ronelle, Donna, Estée, Martien en Sjaan! Voor iedereen die ons van mooie spullen voorziet: dank je wel!


Talentenjacht Uden
Op 13 nov vond er een talentenjacht plaats in De Pul in Uden. Amara Foundation is een van de goede doelen die een donatie ontvangt vanuit de opbrengst van dit gezellige, druk bezochte evenement. Veel dank aan de organisatie. Bestuurslid Maria maakte deel uit van de organisatie.


Meer weten over de afgelopen periode? Klik hier!
Kisumu
Wakawaka
Agenda voor de komende periode

Carnaval 2017
In St. Michielsgestel ofwel Bokkendonk heeft men ieder jaar een “Bokkendonks goed doel”. Dit doel mag zich presenteren in de carnavalskrant, een krant die huis aan huis wordt bezorgd EN de opbrengst van de collecte tijdens de carnavalsviering in de kerk op zaterdagavond voorafgaand aan carnaval is voor dit goede doel. 

Bokkendonk Alaaf!


Kerstdoel 't Stekske 
Amara is gekozen als kerstdoel op basisschool 't Stekske in Langenboom. Er zal op donderdag 22 December een kraampje staan waarin spullen van Amara verkocht gaan worden. Ook mogen alle kinderen met zelfbedachte activiteiten geld inzamelen. 


Wil je weten wat we nog meer gaan ondernemen in de komende maanden? Klik dan hier
CBF erkenning voor Amara Foundation
In december hebben we de officiële CBF erkenning ontvangen. Per 01-01-2017 worden we officieel geregistreerd. We zijn er trots op! 

Wat betekent dit: “Het logo CBF-Erkend Goed Doel laat zien dat deze organisatie zich houdt aan de regels die gelden voor erkenning door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Erkende goede doelen weten wat ze willen bereiken, hebben hun organisatie op orde en vertellen daar open en begrijpelijk over. Eens in de drie jaar toetst het CBF erkende goede doelen opnieuw.

Er kunnen ook tussentijds controles plaatsvinden. Voor vragen, klachten en een actuele lijst van erkende goede doelen: Centraal Bureau Fondsenwerving, telefoon 020 – 417 00 03 of www.cbf.nl.”
Hier doen we het toch voor!

Terugblik 2016

Het afgelopen jaar hebben we als bestuur vaak gesproken over 2006, 10 jaar gelden toen is het begonnen….! Dit was het jaar dat Maria voor drie maanden vrijwilligerswerk ging doen (juni, juli, augustus) bij een tot dan onbekende stichting in Kisumu en Lisanne haar de laatste 6 weken kwam helpen. Carmen vertrok als vrijwilligster naar Kisumu in september 2006, om daar voor 9 maanden te werken. Bestuurslid Martine was in Nederland betrokken bij de stichting waar we vrijwilligerswerk voor deden. We ontmoetten elkaar daarna, Amara Foundation bestond nog niet maar de basis werd hier gelegd.
 
Een jaar later werd door Martine, Carmen en Maria Amara Foundation opgericht. Lisanne en Evelien voegden zich later bij het bestuur. We willen structureel hulp verlenen, ondersteuning bieden aan deze fantastische mensen op deze fantastische plek.
 
Wat is er veel gebeurd in deze jaren, wat hebben we veel geleerd, wat hebben we veel bijzondere momenten gehad met “onze mensen” in Kisumu. Een ervaring die we als bestuur enorm waardevol vinden is dat verschillende mensen die via Amara een betere kans hebben gekregen in het leven nu ook zelf mensen om zich heen kansen geven. Bijv. een opleiding betalen voor een wees, voor een jongere broer of zus schoolgeld betalen.
 
In dit jaar hebben we weer een groot project afgerond, de bibliotheek is werkelijk fantastisch. Maar ook de kleine microkredieten die hun vruchten afwerpen, de ontwikkeling van de gehandicapte kinderen, de impact van lidmaatschap bij een voetbalclub en volgen van voetbal training op kinderen, de bij familie geplaatste kinderen via het re-integratietraject, de goede verzorging die kinderen krijgen op St. Clare: we zijn er trots op! Trots op al de mensen die daar het werk doen!
 
We hopen ook komend jaar weer op u te mogen rekenen. Alle sponsors groot en klein, u zorgt ervoor dat wij daar onze projecten neer kunnen zetten. We blijven het uitleggen aan de mensen in Kisumu: “het is de grote groep die achter ons staat, die het ons mogelijk maakt hulp/ondersteuning te bieden “.
DANK U WEL.            
               
Alle bestuursleden wensen u sfeervolle kerstdagen en een gezond en gelukkig 2017 toe!

 
Zoekt u nog een leuke kaart, een leuk cadeautje voor onder de boom?
Kijk op de website of neem contact op met een van de bestuursleden!
Lisanne Hénuy-Rooijakkers
Carmen van Bergen
Evelien Hommes-Romonesco
Maria Vermeer
Martine Pool-Plantinga
 
Copyright © 2016 Amara Foundation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp

Rekeningnummer: NL52 RABO 0148319394 t.n.v. Amara Foundation