Copy
Share
Forward
O nouă sesiune de finanțare

a proiectelor editoriale
     Administrația Fondului Cultural Național lansează astăzi, 2 mai 2018, apelul de proiecte editoriale și o nouă invitație adresată experților evaluatori pentru depunerea candidaturilor, ce pot fi înscrise online până pe 31 mai.
      Bugetul sesiunii III / 2018, alocat prin subvenție de la Ministerul Culturii este de 828.000 lei.
      „Este cel mai mic buget alocat până acum pentru susținerea proiectelor editoriale, fapt care ne-a pus într-o situație dificilă în definirea secțiunilor de finanțare și a priorităților. Am fost nevoiți să restrângem secțiunile de finanțare la trei, respectiv: carte, reviste și publicații culturale și ediții de poezie, și să operăm reduceri în plafoanele de finanțare față de anul precedent.” a declarat domnul Grigore Arsene, membru în consiliul AFCN și președintele Asociației Editorilor din România.
      Luând în considerație diminuarea bugetului, Consilul AFCN a hotărât că în cadrul secțiunii REVISTE SI PUBLICAŢII CULTURALE nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creație membre ANUC finanțate în baza legii nr. 136 din 8 iunie 2015 pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România.
      Totodată Consiliul a definit priorități specifice disjunctive pentru fiecare secțiune de finanțare, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie criteriu de eligibilitate a cărui nerespectare determină eliminarea administrativă. Titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare.
      Apelul de proiecte ce conține bugetul detaliat, plafoanele de finațare pe secțiuni, prioritățile specifice, condițiile de participare și calendarul de derulare pot fi consultate aici
      Începând cu 2 mai se deschide și aplicația de depunere a candidaturilor pentru comisiile de evaluare.
_____________________________________________________________________________________
Toate informațiile și documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la www.afcn.ro/finantari-proiecte-editoriale.html. Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail la adresa contact@afcn.ro
INTRĂ PE SITE
©Administrația Fondului Cultural Național
 
Nu mai doriți să primiți acest newsletter?
unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFCN · Str. Barbu Delavrancea nr. 57 · Sector 1 · Bucharest 011354 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp