Copy
7 - 13 septembrie
View this email in your browser
Share
Forward
Buletin informativ - Administrația Fondului Cultural Național

La finalul primei etape de evaluare și selecţie, din cea de a III-a sesiune de finanțare organizată de AFCN în 2015, au fost declarate câștigătoare 50 de proiecte. Din totalul de 124 înscrise online pentru aria Patrimoniu cultural material, evaluatorii au selectat 25 de proiecte, alte 25 fiind declarate câștigătoare din totalul de 239 înscrise în cadrul ariei Patrimoniu cultural imaterial și/sau intervenție culturală. Listele pot fi consultate pe site-ul www.afcn.ro.

Revenirea contribuției Loteriei Române la Fondul Cultural Național, din luna martie a acestui an (statutată prin OUG 2/2015), a făcut posibilă lansarea acestei sesiuni, care a acoperit o parte din ariile excluse la prima sesiune de finanţare din 2015 din lipsă de fonduri.

La începutul anului, în FCN mai erau doar 1.200.000 de lei care au fost completați prin subvenție de Ministerul Culturii. Reamintim că în prima sesiune au fost declarate câștigătoare 63 de proiecte din ariile Arte vizuale și Artele Spectacolului.

A fost un an care a demarat problematic privind resursele destinate finanțării. S-a dovedit o dată în plus că determinarea și acțiunea comună a AFCN, a comunității culturale și a Ministerului Culturii reușeste să determine schimbări esențiale. Trebuie spus că fără voință politică ar fi fost foarte probabil ca AFCN să-și fi închis porțile la sfârșitul lui 2015. Începând cu luna aprilie, FCN a reînceput să capete consistență. În funcție de sumele acumulate până la sfârșitul lunii, Consiliul AFCN va evalua oportunitatea lansării unei a patra sesiuni de finanțare care să fie finalizată până la sfârșitul anului, făcând astfel posibilă susținerea proiectelor începând cu luna ianuarie. Vom organiza o conferință de presă de îndată ce se va lua o decizie în acest sens”, a precizat Irina Cios, directorul AFCN.

          A III-a sesiune de finanțare lansată de AFCN în 2015 crește la 4,8 milioane bugetul alocat în 2015 pentru proiecte culturale, din care vor prinde viață peste 110 proiecte culturale.

"COLLAGE. ART... UNDER CONSTRUCTION",
Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" 
  • 5-6 septembrie – atelier de modelaj în nisip 

„Niciodată singur / never alone" Asociația Medium Contemporan Magma, Sfântu Gheorghe
  • 5 septembrie - 5 octombrie - expoziție itinerantă, prezentări de artiști și teoreticieni invitați
Proiectul ArtBorescent, Fundația Domeniul Otetelișanu
  • 11 - 13 septembrie - Expoziție a lucrărilor la Balkanik! Festival 2015, Grădina Uranus, București
Cum se vede AFCN în 10 ani şi ce avem de făcut în continuare?
I-am întrebat acest lucru pe cei care au fost implicați în activitatea AFCN – fie în calitate de inițiatori, fie ca membri în consiliu, evaluatori etc. Buletinul informativ vă va împărtăși de săptămâna viitoare părerile celor care au acceptat să răspundă întrebarilor noastre.
     Vă invităm să ne trimiteți fotografii sau materiale vizuale care ilustrează proiectele pe care le organizaţi şi/sau de la evenimentele susţinute de AFCN la care participați pe adresa comunicare@afcn.ro. Cu alte cuvinte, așteptăm experiențe culturale surprinse pe camere sau telefoane mobile pentru a le publica pe Instagram, unde ne găsiți după numele fondul_cultural_national.
    Urmăriți-ne pentru a fi la curent cu ce se întâmplă pe scena artelor!
Facebook
Facebook
Website
Website
Instagram
Instagram
Email
Email
Copyright © *|2015|* *|Administrația Fondului Cultural Național|*, All rights reserved.

unsubscribe from this list