Copy
29 februarie - 6 martie
View this email in your browser
Share
Forward
Buletin informativ - Administrația Fondului Cultural Național
UN NOU APEL DE PROIECTE CULTURALE 
CU UN BUGET DE 4,6 MILIOANE DE LEI  

 
     Primăvara lui 2016 debutează cu un nou apel de proiecte lansat de Administrația Fondului Cultural Național.
      După o primă sesiune de finanțare pentru 2016, în valoare de 5,1 milioane lei destinate proiectelor culturale, pe 2 martie a demarat o nouă sesiune cu un buget de 4,6 milioane lei care acoperă nouă arii de finanțare.

     În urma consultărilor avute cu operatorii culturali și în acord cu prioritățile afirmate de Ministrul Culturii, noul Consiliu AFCN a decis lansarea unei noi arii: REZIDENȚE DE CREAȚIE, adresată organizatorilor de rezidenţe şi menită să stimuleze dezvoltarea de astfel de programe în România, destinate artiștilor români. O altă noutate o reprezintă relansarea ariei EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ, precum și extragerea ariei ARHITECTURĂ ȘI DESIGN din cadrul ARTELOR VIZUALE.
     A fost de asemenea modificată suma maximă ce poate fi acordată/solicitată, care va fi diferită în funcție de arie, mergând până la 75.000 lei.
Pentru această sesiune, Consiliul AFCN a definit cinci priorități strategice: susținerea debutului artistic; susținerea producției artistice; susținerea mobilităţii culturale pe teritoriul României; dezvoltarea de abordări interdisciplinare; identificarea / dezvoltarea de publicuri noi.
     Perioada de înscriere a proiectelor începe miercuri, 2 martie iar termenul limită de înscriere este 31 martie 2016, ora 17:00. Mai multe informații găsiți și la www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html.
AFCN LANSEAZĂ O APLICAȚIE ONLINE PENTRU ÎNSCRIEREA EXPERȚILOR EVALUATORI  
 
    Cei care doresc să se înscrie ca experți evaluatori pentru această sesiune de evaluare de proiecte culturale o pot face mult mai simplu, prin intermediul unei aplicații online. Aceștia își pot completa un profil personal, care va putea fi actualizat oricând. Odată completat acest profil, evaluatorul nu va trebui decât să bifeze opțiunea de candidatură la sesiunea în curs, ori de câte ori va dori să candideze. Aplicația poate fi găsită la adresa http://apps.afcn.ro.
      Pentru sesiunea în curs, înscrierile ca evaluatori se pot face până pe 27 martie. 
CE FACEM SĂPTĂMÂNA VIITOARE

      Săptămâna viitoare avem parte de alte evenimente culturale cofinanțate de AFCN. Vă recomandăm cu căldură:  

Uniunea de creaţie interpretativă a muzicienilor din România
  • Round Table București - sezonul 2
- 3 martie, de la ora 19.00, conferință Round Table București moderată de Valentina Sandu – Dediu. Invitatul special al serii - Dan C Mihăilescu, scriitor cu o activitate prodigioasă dedicată cercetării și criticii literare. Studioul de Operă și multimedia al UNMB.

Asociaţia Reciproca
  • TROC – Rețea de teatru educativ # 1
- ATELIER
Arta de a fi spectator: 11 – 14 martie // 11:00 – 16:00 // Bastionul Croitorilor // Cluj-Napoca
- SPECTACOL
Dispariția: 11 martie // 19:00 // Centrul de Teatru Educativ Replika // București
Când voi fi mare: 12 martie // 13:00 // Casa Tranzit // Cluj-Napoca
- DEZBATERE
Pedagogie și Egalitate socială:12 martie // 18:00 // Casa Tranzit // Cluj-Napoca


Asociaţia culturală AltIaşi
  • Borderline Art Space - producție culturală experimentală în noile media
- 16 februarie – 22 martie - Expoziție Andrei Venghiac, Borderline Art Space, Iași.

PREMIILE AFCN 2015
    Premiul pentru antreprenoriat cultural a fost acordat de AFCN, la început de an, Fundației InterArt Triade Timișoara. Merită să îi cunoaștem! 
PREMIUL PENTRU ANTREPRENORIAT CULTURAL 

FUNDAȚIA INTERART TRIADE TIMIȘOARA 

 

     Fundaţia InterArt Triade, creată în anul 2000 de sculptorul Peter Jecza, urmăreşte animarea unui spaţiu cultural la interferenţa dintre artele vizuale şi alte forme de exprimare artistică. Fundaţia dispune de două spaţii distincte: spaţiul colecţiei Jecza, unde sunt expuse, în mod permanent, peste 300 de lucrări ale sculptorului, şi Galeria TRIADE, unde au loc, lunar, evenimente artistice, conform cu programele fundaţiei (expoziţii, colocvii, prezentări de film, diapozitive, recitaluri demuzică etc). Fundaţia InterArt Triade desfăşoară, în paralel, un program editorial, materializat în peste 20 de titluri (cataloage, albume de autor, monografii tematice).
Premiul pentru antreprenoriat cultural - Fundația Interart Triade
VIDEO 
Sorina Ianovici-Jecza, președintele Fundației InterArt Triade: „Astăzi, de Ziua Culturii și a AFCN, nu ne uităm doar spre trecut, ci cu destulă încredere și spre viitor. Vă mulțumesc și La mulți ani, AFCN!”
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Instagram
Instagram
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © *|2015|* *|Administrația Fondului Cultural Național|*, All rights reserved.

unsubscribe from this list