Copy
Share
Forward
Share

 

AFCN LANSEAZĂ APELUL DE PROIECTE EDITORIALE
 

​Ca în fiecare an, Administrația Fondului Cultural Național anunță la începutul lunii mai, demararea celei de a III-a sesiuni de finanțare dedicată proiectelor editoriale.

Bugetul sesiunii III/2021, alocat prin subvenție de la Ministerul Culturii, este de 1.300.000 de lei.

 „Ne bucurăm să putem anunța o creștere cu 500.000 de lei a bugetului alocat culturii scrise, comparativ cu ultimii ani, lucru înfăptuit prin grija ministrului culturii, domnul Lucian Romașcanu, care a înteles nevoia unei astfel de suplimentări pe fondul măririi cheltuielilor de producție de carte.

Sperăm ca de acum înainte să remarcăm o tendiță de creștere a bugetului, și să reușim astfel, cu sprijinul Ministerului Culturii, să repoziționăm importanța acordată proiectelor editoriale, atât de necesare spațiului cultural românesc” a precizat doamna Aura Corbeanu, președinta consiliului AFCN.

Am analizat împreună cu colegii din Consiliu evoluția recentă a costurilor și s-a decis pentru această sesiune o creștere cu 20% a plafoanelor de finanțare pentru fiecare secțiune” a mai adaugat doamna Corbeanu.

Consiliul AFCN a stabilit trei secțiuni în cadrul cărora se pot propune proiecte: Carte (inclusiv ediții critice), Reviste și publicații culturale, Ediții de poezie.

Au fost definite priorități specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim. Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuția de 10% și tirajul minim obligatoriu. De asemenea titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare.

Între 2 și 31 mai a.c. pot propune proiecte edituri şi redacții de publicații culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activități editoriale și/sau persoane juridice de drept public.

Tot pe 2 mai se deschide și aplicația de depunere a candidaturilor pentru comisiile de evaluare. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

_______________________________________________________________

Toate informațiile și documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la www.afcn.ro/finantari-proiecte-editoriale.html. Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail la adresa contact@afcn.ro .

Copyright © Administrația Fondului Cultural Național


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFCN · Str. Barbu Delavrancea nr. 57 · Sector 1 · Bucharest 011354 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp