Copy
Share
Forward
PREMIILE AFCN 2017
Ediția a III-a
     Premiile Administrației Fondului Cultural Național sunt un prilej de sărbătoare pentru întreaga comunitate creativă din România. Aflate la a treia ediție aceste premii se acordă organizațiilor neguvernamentale pentru activitatea derulată în 2017, ca apreciere a eforturilor de a mobiliza resurse financiare, umane și de a activa energii creative capabile să genereze restructurări și transformări.
     Gala de decernare a Premiilor AFCN 2017 va avea loc pe 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala „Elvire Popesco” a Institutului Cultural Francez, Bulevardul Dacia, nr. 77.
     Ca element de noutate la această ediție am inițiat un premiu special, pentru proiecte care celebrează Centenarul, ce se adaugă celor 10 premii cu care publicul s-a obișnuit din edițiile anterioare. Acest nou premiu propune cinci dintre proiectele susținute financiar de AFCN, construite sub egida Centenarului, și invită publicul să voteze câștigătorul.
     „Este o mare bucurie în fiecare an să descoperim de ce resurse de creativitate, asumare și implicare dispun artiștii și managerii culturali din România și membrii juriului au o misiune dificilă să aleagă doar câte cinci nominalizari pentru fiecare categorie” a declarat Irina Cios, directorul AFCN.
     Conform regulamentului juriul 2017 a fost format din reprezentanții premianților din 2016 care au răspuns invitației de participare.
     Din juriu au făcut parte: Florin Bobu (Asociația 1+1, Tecuci), Suzana Dan (Asociația Ephemair, București), Mirela Duculescu (Fundația Pro Patrimonio, București), Stefania Ferchedău (București), Andreea Iager Tako (Asociația Casa Plai, Timișoara), Petronela Ionescu (Asociația Reactor de creație și experiment, Cluj), Raluca Negulescu Balaci (Fundația „Policy Center for Roma and Minorities”, București), Doina Vella (Asociația Miliția Spirituală, București).
Premiile acordate pentru proiectele derulate în 2017 sunt:
 • Premiul pentru management cultural – se acordă unei persoane care a contribuit prin activitatea depusă în ultimii 10 ani la susţinerea culturii contemporane românești, la valorizarea patrimoniului ori la buna înţelegere a fenomenelor artistice și facilitarea accesului cât mai larg al publicului la cultură.
 • Premiul pentru activare culturală în relație cu spațiul public – se acordă unei inițiative ce activează participativ memoria colectivă și valorizează identitatea locului.
 • Premiul pentru activare interdisciplinară – se acordă unei inițiative care a implicat colaborarea dintre artiști și/sau specialiști din diverse medii și domenii creative.
 • Premiul pentru comunicare și mediere culturală – se acordă unui proiect care a vizat promovarea rolului culturii în modelarea societății, formarea de publicuri noi și/sau dezvoltarea de audiențe.
 • Premiu pentru incluziune socială și dialog intercultural – se acordă pentru o inițiativă culturală care a implicat grupuri minoritare și/sau categorii defavorizate.
 • Premiul pentru antreprenoriat cultural - se acordă unei organizații care a derulat proiecte culturale sustenabile și a promovat potențialul acestora de generare de venituri.
 • Premiul pentru soluții inovatoare în promovarea patrimoniului – se acordă pentru contribuția la promovarea patrimoniului cultural prin activarea creației contemporane, a noilor medii și/sau prin activarea participativă.
 • Premiul pentru activarea patrimoniului imaterial – se acordă unei inițiative care a adus în actualitate și a făcut relevant pentru societatea contemporană patrimoniul imaterial, punându-i în valoare resursele identitare.
 • Premiul pentru promovarea culturii române în lume – se acordă unei inițiative care a activat colaborări și parteneriate internaționale în 2016 și a prilejuit întâlnirea publicului internațional cu artiști/producții artistice din România.
 • Premiul pentru rezistență în cultură – se acordă unei organizații care continuă să-și desfășoare activitate de peste 10 ani.
 • Premiul special pentru celebrarea Centenarului - premiu special, pentru proiecte cofinanțate în 2017, care celebrează acest moment. Câștigătorul va fi ales prin votul publicului.
 
     Se acordă un singur premiu la fiecare categorie în valoare de 5000 de lei. Contribuim prin acest eveniment la celebrarea Zilei Culturii Naționale!
INTRĂ PE SITE
©Administrația Fondului Cultural Național
 
Nu mai doriți să primiți acest newsletter?
unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFCN · Str. Barbu Delavrancea nr. 57 · Sector 1 · Bucharest 011354 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp