Copy
10 iulie 2018
View this email in your browser
Share
Forward
Buletin informativ - Administrația Fondului Cultural Național

AFCN VĂ PROPUNE O VARĂ ACTIVĂ!


     Administrația Fondului Cultural Național publică astăzi, cu aproape două luni în avans, informațiile referitoare la sesiunea de finanțare a proiectelor culturale, ce se deschide la 1 septembrie 2018.
     Pentru a oferi operatorilor culturali un răgaz confortabil în vederea definirii proiectelor, Consiliul AFCN s-a întrunit pe 29 iunie și a definit cadrul de desfășurare a sesiunii de finanțare, informațiile fiind publicate pe pagina de Internet a AFCN, începând de astăzi 10 iulie.
     „Dorim să consolidăm un climat predictibil și, în același timp, dorim să inducem în mediul cultural un comportament managerial care să construiască proiecte sustenabile, cu strategii de lungă durată. Pentru noi sesiunea de finanțare ce se lansează la 1 septembrie este cea mai importantă, cu bugetarea cea mai consistentă, pentru că facilitează realizarea de proiecte derulate pe 11 luni sau chiar mai mult, în cazul programelor multianuale. Sesiunea din martie nu va mai anunța toate ariile pe care le promovăm acum și va avea alocări bugetare mai mici fiind vorba de proiecte ce se derulează pe maximum 6 luni”, a precizat Roxana Trestioreanu, președinta Consiliului.
     Pentru sesiunea 1/2019 sunt alocate 20 de milioane de lei – 3 mil. destinate programelor multianuale și 17 mil. pentru cele 12 arii în care se pot înscrie proiectele culturale.
     „Sperăm ca acest interval extins de timp să reducă numărul de proiecte eliminate administrativ pentru erori procedurale, să facă posibilă definirea de parteneriate reale și solide”, a adăugat Irina Cios, directoarea AFCN.
     Între cele 12 arii lansate este continuată Arta digitală și noile media, deschisă deopotrivă proiectelor editoriale digitale, și revine aria de Rezidențe de creație, ce se lansează în fiecare an doar în sesiunea din septembrie. Recomandăm tuturor autorilor de proiecte să consulte de fiecare dată Ghidul solicitantului precum și Glosarul de termeni, documente ce sunt actualizate pentru fiecare sesiune.
     Aplicația online va fi deschisă pe 1 septembrie, pentru perioada 01 – 30.09.2018. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 septembrie. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este 30.09.2018, ora 17:00.
     Toate informațiile sunt deja disponibile pe pagina de Internet a AFCN. Găsiți detalii cu privire la alocarea bugetului pe arii, priorități, plafoane de finanțare, calendar, condiții de eligibilitate, ghid de completare a formularului electronic la http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html .
     Tot la 1 septembrie se va deschide și aplicația de înscriere a candidaturilor evaluatorilor. Vom reveni cu o informare detaliată după 15 august.  
 
    Pentru informații suplimentare ne puteți contacta telefonic sau pe e-mail la contact@afcn.ro – management proiecte.
Facebook
Facebook
Website
Website
Instagram
Instagram
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © *|2015|* *|Administrația Fondului Cultural Național|*, All rights reserved.

unsubscribe from this list   


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFCN · Str. Barbu Delavrancea nr. 57 · Sector 1 · Bucharest 011354 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp