Copy
17 - 23 august
View this email in your browser
Share
Forward
10 ani de AFCN!
 
     În urmă cu zece ani, la începutul lunii august, un grup de mai bine de 50 de artiști și manageri culturali semnau un document adresat Ministerului Culturii prin care cereau „O reformare reală a culturii în România” (document preluat de Observatorul Cultural în numărul din 7.08.2005). Spre surprinderea tuturor, a urmat invitația la o întâlnire între reprezentanții ONG-urilor și cei ai ministerului, ce a avut ca efect înființarea, la scurt timp, a Administrației Fondului Cultural Național, instituție publică în subordinea Ministerului Culturii.
 
    Se împlinesc zece ani de atunci. Zece ani în care mii de proiecte culturale și editoriale au fost finanțate. Viața publicului s-a îmbogățit cu experiențe culturale revelatoare și în biblioteci s-au adăugat titluri importante.
 
    Datorită vouă, cei care ați venit cu ideile, cu dorința de a face, cu talentul și creativitatea voastră, finațările acordate de AFCN au dat formă festivalurilor de teatru, muzică, film, arte vizuale, evenimentelor și expozițiilor de pictură, desen, sculptură, design, ceramică, fotografie, street art și colaj etc., rezidențelor artistice și evenimentelor multidisciplinare.
 
     Am crescut împreună în tot acest timp și am dus cultura mai aproape de public.
 
   10 ani invită la o evaluare înainte de începerea unei noi etape. În numerele viitoare îi vom invita pe cei care au contribuit la crearea AFCN să împărtășească cu noi cum se văd din perspectiva lor cei zece ani care au trecut: ce așteptări au fost împlinite, ce rămâne de dezvoltat, ce priorități strategice trebuie avute în vedere pe viitor.
 
     Vă invităm pe toți cei care ați parcurs acești zece ani împreună cu noi să ne scrieți părerile voastre la adresa comunicare@afcn.ro.

 

"COLLAGE. ART... UNDER CONSTRUCTION",
Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" 


-14 august - 27 august - atelier creație graffiti
- 22 august - 27 august – atelier de creație - instalații – deschis publicului

”FOAMEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE”
Cluj-Napoca
  • 21 august
18.00: As a clock, spectacol-concert, Casa Tiff
20.30: Spectacol ”Fragmente dintr-o amintire distantă”,  Locație: Zug.zone
  • 22 august:   
11.00 – The little travels, spectacol pentru copii, loc: aer liber, str. Kogălniceanu
18.00 – Antigona în orașe – spectacol de stradă, loc: Muzeul de artă
  • 23 august:    
18.00 - Stand'al mondo senza’l mondo, spectacol, Mănăstirea Franciscană
 
Copyright © *|2015|* *|Administrația Fondului Cultural Național|*, All rights reserved.

unsubscribe from this list