Copy
21 - 27 martie
View this email in your browser
Share
Forward
Buletin informativ - Administrația Fondului Cultural Național

MAI SUNT 10 ZILE PENTRU ÎNSCRIEREA PROIECTELOR CULTURALE
ÎN SESIUNEA DE FINANŢARE II/2016


     Până pe 31 martie, la ora 17.00, puteţi încă să înscrieţi proiecte culturale în sesiunea II/2016 de finanţare, organizată de Administraţia Fondului Cultural Naţional.    
     Bugetul acestei noi sesiuni este de 4,6 milioane lei şi acoperă nouă arii de finanțare. Suma ce poate fi acordată/solicitată, care va fi diferită în funcție de arie, merge până la 75.000 lei.
     Ca noutate, în urma consultărilor cu operatorii culturali și în acord cu prioritățile afirmate de Ministrul Culturii, noul Consiliu AFCN a decis lansarea unei noi arii: REZIDENȚE DE CREAȚIE, adresată organizatorilor de rezidenţe şi menită să stimuleze dezvoltarea de astfel de programe în România, destinate artiștilor români. O altă noutate o reprezintă relansarea ariei EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ, precum și extragerea ariei ARHITECTURĂ ȘI DESIGN din cadrul ARTELOR VIZUALE.
     Mai multe informații găsiți și la www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html


P.S.: Vă amintim că puteți să vă mai depuneți candidatura ca experți evaluatori în această sesiune de finanțare lansată de AFCN până luni, 28 martie. Tot ce trebuie să faceți este să completați un profil personal folosind aplicația online www.apps.afcn.ro. Mult succes!

CE FACEM SĂPTĂMÂNA VIITOARE

      Nu e o păcăleală de 1 aprilie! Între 28 martie și 3 aprilie avem multe evenimente de recomandat, toate realizate în cadrul proiectelor cofinanțate de AFCN. Voi le alegeți!  

Fundația Marconi
  • Pianul călător
- Concert pian recital, 28 martie, Bârlad, Pavilionul „Marcel Guguianu”;
- Concert pian recital, 29 martie, Tulcea, Teatrul „Jean Bart”;
- Concert pian recital, 1 aprilie, Galaţi, Teatrul Liric „Nae Leonard".

 
Asociația pentru Performanță și Cultură
  • Cele mai frumoase cărți itinerante: 18 martie - 10 aprilie: Expoziție la Libraria Habitus Sibiu.
Uniunea de creaţie interpretativă a muzicienilor din România
  • Round Table București - sezonul 2
- 10 martie, de la ora 19.00, conferință Round Table București moderată de Valentina Sandu – Dediu. Invitatul special al serii - actrița Ioana Flora. Studioul de Operă și multimedia al UNMB.

Asociaţia Reciproca
  • TROC – Rețea de teatru educativ # 1
- ATELIER
Teatru Forum & Teatru Invizibil24 – 31 martie // 10:00 – 15:00 // Fabrica de Pensule // Cluj-Napoca


Asociaţia culturală AltIaşi
  • Borderline Art Space - producție culturală experimentală în noile media
- Expoziție Dan Acostioaei: 29 martie - 10 mai 2016, Borderline Art Space.

PREMIILE AFCN 2015
    Premiul pentru activarea patrimoniului imaterial a fost acordat de AFCN Asociației Alburnus Maior. Între timp, Roșia Montană, localitatea pe care au pus-o în centrul proiectelor asociației, a fost inclusă de Minsterele Culturii și Mediului pe lista indicativă pentru Patrimoniul UNESCO.
PREMIUL PENTRU ACTIVAREA PATRIMONIULUI IMATERIAL 

ASOCIAȚIA ALBURNUS MAIOR 

 

     Alburnus Maior este ONG-ul care a pus Roșia Montană pe harta turistică a României. Campania Salvați Roșia Montană a devenit cea mai amplă inițiativă a societății civile din România -11 ani de activitate care a implicat și organisme internaționale de protecția patrimoniului. Din 2005, asociația organizează neîntrerupt Festivalul FânFest, cel mai mare eveniment cultural activist din România. Un sat mic din Munții Apuseni a aprins imaginația și inimile oamenilor din întreaga lume care vin la FânFest pentru a se bucura de muzică, expoziții, teatru, dans, ateliere și dezbateri și pentru a-și exprima solidaritatea cu localnicii de aici.
VIDEO 
ALEXANDRU BINESCU, activist, reprezentantul Asociației Alburnus Maior: ... mulțumim organizatorilor pentru inițiativă și juriului pentru apreciere și felicitări tuturor nominalizaților. (...) Premiul va merge direct la localnicii din Alburnus Maior, linia întâi a rezistenței de 16 ani. Roșia Montană nu este salvată până când nu o introducem în Patrimoniul UNESCO.
Facebook
Facebook
Website
Website
Instagram
Instagram
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © *|2015|* *|Administrația Fondului Cultural Național|*, All rights reserved.

unsubscribe from this list