Copy
Share
Forward
PREMIILE AFCN 2018
Ediție specială în anul Centenarului
Aflate la a patra ediție Premiile Administrației Fondului Cultural Național pentru organizații neguvernamentale și manageri culturali au intrat în linie dreaptă. În mai puțin de o lună vom sărbători câștigătorii. Așa cum v-am obișnuit, de Ziua Culturii Naționale va avea loc Gala de decernare a celor 10 premii, cărora li se adaugă în 2018 un premiu special pentru proiecte dedicate Centenarului.

Premiile reprezintă o recunoaștere a contribuției sectorului neguvernamental la îmbogățirea culturală și transformarea societății românești, prin proiectele realizate și prin infrastructura pe care au construit-o și menținut-o. Și anul acesta cele cinci nominalizări, pentru fiecare dintre cele 10 premii, sunt făcute de un juriu independent. În definirea nominalizărilor juriul pornește de la organizațiile care au derulat și decontat în bune condiții proiecte finanțate de AFCN în 2018. Membrii juriului pot propune organizații care nu au fost finanțate de AFCN, pe baza activității din 2018.

Pentru a contribui la o mai bună cunoștere și punere în valoare a structurilor independente active pe scena contemporană, juriul de nominalizare și selecție este format din reprezentanți ai organizațiilor câștigătoare în anul precedent. Au răspuns invitației noastre Matei Bejenaru (Iași), Cristi Borcan (Asociatia StudioBasar – București), Paul Dunca (Asociația ADO – București), Ioana Ilie (Asociația Quantic – București), Sandra Jitianu (Asociația Maria – București), Lorand Maxim (Fundația Tranzit - Cluj).

Anul acesta a fost invitată să facă parte din juriu și doamna Irina Petrescu, atașat cultural și directoare a Institutului Francez București, în virtutea unui parteneriat ce funcționează deja de trei ani. Acestă invitație marchează lansarea la începutul lunii decembrie a Sezonului Cultural România Franța, care prilejuiește întâlnirea publicului din cele două țări cu proiecte în care sunt implicate și organizații finanțate de AFCN.

„Consider că Gala Premiilor AFCN, prin parteneriatul cu Institutul Francez din București, funcționează ca o adevărată bursă de contacte pentru viitoare parteneriate intenaționale și creează o excelentă platformă de diseminare a exemplelor de excelență în cultura contemporană românească, fie că vizează creația actuală sau valorizarea patrimoniului,” a declarat Irina Cios, directoarea AFCN.

Nominalizările pentru premiul special acordat proiectelor dedicate Centenarului au fost făcute de un juriu format din membri ai Consiliului AFCN pe baza proiectelor ce au obținut finanțare în 2018. Din juriu fac parte Grigore Arsene, Laurențiu Constantin, Raluca Munteanu și Roxana Trestioreanu.

Deși se acordă un singur premiu la fiecare categorie, cele 55 de nominalizări ne prilejuiesc o frumoasă jalonare a anului cultural 2018 care se încheie în curând. Pentru un nou prilej de bucurie vom anunța nominalizările în primele zile ale lui 2019. Vă invităm să urmăriți buletinul nostru informativ.

Sărbători fericite și un 2019 așa cum vă doriți!
INTRĂ PE SITE
©Administrația Fondului Cultural Național
 
Nu mai doriți să primiți acest newsletter?
unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFCN · Str. Barbu Delavrancea nr. 57 · Sector 1 · Bucharest 011354 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp