Copy
28 martie - 3 aprilie
View this email in your browser
Share
Forward
Buletin informativ - Administrația Fondului Cultural Național
RECOMANDĂRI PENTRU ÎNSCRIEREA CORECTĂ
A PROIECTELOR CULTURALE

 
     Pe 31 martie, la ora 17:00, se încheie perioada de înscriere a proiectelor pentru sesiunea II / 2016. Pentru a finaliza cu succes această etapă vă recomandăm să vă asigurați că:
 • proiectul dumneavoastră a fost înscris în sistem începând cu data de 2 martie 2016 și adăugat ca proiect nou. Dacă intrați pe un proiect vechi în care faceți schimbări, acesta nu va fi vizibil pe platforma online în sesiunea curentă și nu va putea fi evaluat, fiind neeligibil;
 • ați urmat toți pașii și ați completat toate câmpurile marcate cu asterisc;
 • ați salvat la fiecare pas textele scrise și toate documentele solicitate au fost încărcate în sistem (și sunt cele corect atașate rubricii – de exemplu, nu aveti CV-uri la raportul de activitate și invers, bugetul este atașat unde trebuie, etc.)
     Nu lăsați pe ultimul moment finalizarea formularului și încărcarea documentelor în aplicația online! Este posibil ca din cauza numărului mare de accesări aplicația să funcționeze lent.
     Așa cum se menționează și în ghidul solicitantului, nu uitați că:
 •  formularul online nu suportă redactarea textelor cu diacritice;
 • documentele care nu respectă rezoluția indicată nu se vor încărca în sistem;
 • raportul de activitate (culturală) aferent anului 2015 este un element important în evaluarea capacității manageriale;
 • pentru declarația pe proprie răspundere este obligatorie folosirea modelului pus la dispoziție pe pagina de Internet a AFCN.
     Întrucât toate proiectele care primesc finanțare în 2016 se derulează în acest an și se decontează până la data de 15 noiembrie, NU SE POT DEPUNE PROIECTE CARE AU PRIMIT DEJA FINANȚARE ÎN PRIMA SESIUNE!
     Pentru a fi siguri că proiectul este complet și are toate documentele atașate, imprimați-l pe hârtie în momentul în care l-ați finalizat (pe documentul imprimat se vede dacă toate documentele solicitate sunt încărcate).

     Vă dorim succes!
CE FACEM SĂPTĂMÂNA VIITOARE

      4 - 7 aprilie va fi o săptămână plină cu evenimente. Concerte, expoziții, conferințe, ateliere. Vă recomandăm următoarele evenimente cofinanțate de AFCN.   

Fundația Marconi
 • Pianul călător
- Concert pian recital, 4 aprilie, Brașov, Sala Patria;
- Concert pian recital, 6 aprilie, București, Sala Radio;
- Concert pian recital, 8 aprilie, București, Sala Radio.

 
Asociația pentru Performanță și Cultură
 • Cele mai frumoase cărți itinerante: 18 martie - 10 aprilie: Expoziție la Libraria Habitus Sibiu;
 • Expoziție la Bologna, Italia, 4 - 7 aprilie. 
Uniunea de creaţie interpretativă a muzicienilor din România
 • Round Table București - sezonul 2
-  31 martie, de la ora 19.00, conferință Round Table București moderată de Valentina Sandu – Dediu. Invitatul special al serii - actrița Dan Dediu. Studioul de Operă și multimedia al UNMB.
 • Stagiunea de colecție
- 29 martie, ora 18.00, concert din partituri rare, Biblioteca Națională a României.

Asociaţia MetruCub
 • Lecțiile patrimoniului, 8-10 aprilie, ARCUB Gabroveni
Asociaţia culturală AltIaşi
 • Borderline Art Space - producție culturală experimentală în noile media
- Expoziție Dan Acostioaei: 29 martie - 10 mai 2016, Borderline Art Space.
 
Biblioteca Județeană „George Barițiu”, Brașov
 • Brașov, capitala jocurilor tradiționale: 4 - 8 aprilie - atelier de pielărie

PREMIILE AFCN 2015
    Asociația Film etc., organizatoarea Festivalului Making Waves de la New York, SUA, și promoter al filmului românesc peste hotare a primit în ianuarie, Premiul AFCN pentru promovarea culturii române în lume.
PREMIUL PENTRU PROMOVAREA CULTURII ROMÂNE ÎN LUME 

ASOCIAȚIA FILM ETC.  

 

     Film ETC. este organizația care a creat Romanian Film Initiative în 2012 pentru a duce mai departe spiritul Festivalului de Film Românesc de la New York, transformat ulterior în Making Waves. Cei trei care au inițiat și organizat evenimentul sunt Corina Șuteu, Mihai Chirilov și Oana Radu. Making Waves a reușit să facă într-adevăr valuri în SUA, unde a promovat filmul românesc. Film ETC. a organizat diferite proiecte care au combinat arta contemporană, colaborările internaționale și inovația.
Asociatia Film etc - Premiul AFCN pentru promovarea culturii romane in lume
VIDEO 
CORINA ȘUTEU, președintele Asociației Film etc.: „Festivalul (Making Waves, n.r.) are pentru mine o valoare extrem de importantă. (...) La un moment dat mi-am dat seama atunci când Lincoln Center ne oferea în continuare posibilitatea de a face festivalul de film și nu mai erau fonduri și s-a întâmplat prăbușirea din 2012, nu mă întrebați ce prăbușire că nu am să dezvolt acest subiect, mi-am spus că trebuie să arăt după atâția ani de experiență că trebuie să facem ceva, chiar dacă sprijinul politic, subvențiile dispar. (...) De fapt, promovarea culturii române în lume este făcută de artiștii ei, care sunt extrem de numeroși și cred că lor le acordăm încă, din păcate, mult prea puțină atenție. Vă mulțumesc...
Facebook
Facebook
Website
Website
Instagram
Instagram
Email
Email
YouTube
YouTube
Copyright © *|2015|* *|Administrația Fondului Cultural Național|*, All rights reserved.

unsubscribe from this list