Copy

Kun je dit bericht niet goed lezen ? Klik hier voor de online versie.

Nieuwsbrief Februari 2017

  • Concert 18 en 19 Maart 2017: Three funerals and a new song
  • Vrienden van het ABC
  • Vooruit blik komend concerten
Concert 18 en 19 maart: Three funerals and a new song

‘Four weddings and a funeral’ is een Britse film die een onverwacht groot succes werd. In de film, en in huwelijksceremonies in het algemeen, staat de liefde centraal. Maar ook begrafenissen staan vaak in het teken van (verloren) liefde, zoals in de film knap is weergegeven. Juist muziek is in staat om moeilijk in woorden te vatten gevoelens van liefde en gemis te verbeelden. Met Three funerals and a new song verwijst het Amsterdams Bach Consort natuurlijk niet alleen naar de titel van een film maar verwijst zij naar de vele muziek die voor begrafenissen werd gecomponeerd.

De Funeral sentences van Purcell werden geschreven voor de begrafenis van de geliefde koningin Mary. 

Heinrich Schütz wordt ook wel de grondlegger van de Duitse klassieke muziek genoemd. Hij was de eerste Duitse componist van internationale betekenis en werd precies honderd jaar voor J.S. Bach geboren. ‘Exequien’ betekent ‘uitvaartplechtigheden’. Schütz schreef de driedelige Musikalische Exequien in 1635 in opdracht voor de begrafenis van een vooruitstrevende en kunstminnende regent.

De jonge Nederlandse componist Lucas Wiegerink schreef een bijzonder a-cappella choral voor de muziektheaterproductie Being Arthur. Het geselecteerde ‘A new song’ uit deze productie op tekst van Anna Maria Versloot vormt een bijzonder moment in het programma. Lucas studeerde bij Louis Andriessen van zijn hand klinkt het Miserere voor strijkkwartet.
 
Zes Master studenten van de afdeling oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam nemen de solo-delen in het Musikalische Exequien voor hun rekening.

Programma
 
zaterdag 18  maart 2017, Waalse kerk, Amsterdam 20:15 uur
zondag 19 maart 2017, Waalse kerk, Amsterdam 15:15 uur
Toegang : € 20,- / stadspas € 18,- / Student € 18,- / kind tm 15 jr € 15,-

Bestel hier uw kaarten voor de zaterdaguitvoering
Bestel hier uw kaarten voor de zondaguitvoering

Uitvoerenden
Amsterdams Bach Consort olv Niek Idelenburg
Sopranen: Lizzie Hetherington en Cristina Griffone
Counter tenor: Justin Schuetz
Tenoren: Ivar Hervieu en Jonatan Alvarado
Bas: Moritz Johannes Kellner
 
Vrienden van het ABCSinds een aantal jaren weet het Amsterdams Bach Consort zich gesteund door een vrienden­kring, bestaande uit Vrienden en Goede Vrienden. Door hun donaties wordt het ABC in staat gesteld om bijvoorbeeld bijzondere projecten te realiseren, een gastdirigent in te huren of een repetitie­weekend op locatie te houden. Dit alles met het doel om kwalitatief hoogstaande uitvoeringen te bereiken. Wilt u uw band met het Amsterdams Bach Consort versterken, dan kan dat op twee manieren:

U wordt Vriend en betaalt tenminste € 20,- per seizoen. Wij houden u op de hoogte van al onze programma’s, én u krijgt korting op alle concerten waarvoor het ABC de kaartverkoop in eigen beheer doet. Bovendien reserveren wij voor u een zitplaats op de voorste rijen bij deze concerten.

U wordt Goede Vriend en betaalt tenminste € 50,- per seizoen. Voor u geldt hetzelfde als voor de Vrienden. Bovendien krijgt u per seizoen een gratis toegangskaart voor het Vriendenconcert.

Het seizoen loopt van september tot juli. Wij hopen dat u een bijdrage wilt overmaken op NL52 INGB 0008 9793 44 t.n.v. Vrienden­kring Amsterdams Bach Consort, Amsterdam onder vermelding van ‘vriend’ of ‘goede vriend’.

Als u ook Vriend of Goede Vriend wilt worden van het Amsterdams Bach Consort, dan kunt u ons mailen (nieuwsbrief@amsterdamsbachconsort.nl)  onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer.
Vooruit blik komende concerten

dinsdag 16 mei 2017 19:00 uur in TivoliVredenburg,
Handel It:  Deel 2 uit Israel in Egypt van Georg Friedrich Handel

 
Sinds enkele jaren realiseert het Amsterdams Bach Consort ook voorstellingen die erop gericht zijn een jeugdig publiek kennis te laten maken met klassieke meesterwerken. Het ABC heeft als een van haar wapenfeiten de Zapp Mattheus op het repertoire staan.
Samen met DOX werd in 2015 het Requiem van Mozart als dansvoorstelling Mozart Moves met 50 dansende jongeren in TivoliVredenburg gepresenteerd.
Handel It wordt een vervolg, maar vooral een verdieping op het Mozart Moves project.

 
In de tot de verbeelding sprekende tekst worden de verschillende plagen beschreven waarmee God Egypte strafte omdat hun farao het volk Israel niet wilde laten vertrekken. Het publiek dat tussen de twee koren in zit, hoort soms letterlijk de regen, sprinkhanen, muggen en kikkers voorbijkomen in de prachtige muziek. De dans geeft hier nog een extra dimensie aan.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden kaarten heeft gereserveerd
of contact met ons heeft gezocht via e-mail.
ons mailadres is:
nieuwsbrief@amsterdamsbachconsort.nl

Als u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen
kunt u zich hier afmelden.Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website