Copy
Big 5 van werkgeluk
View this email in your browser

      Big 5 van werkgeluk  

                                  
Beste <<Voornaam>>,

De vorige nieuwsbrief (korter dan je van mij gewend bent) is goed bevallen begrijp ik. Dank voor alle reacties! Daar ga ik dus mee door. Ik probeer mijzelf te beperken tot 5 (relatief😉) korte stukjes tekst rond het thema werkgeluk. Even reageren? Reply op deze email of stuur een appje naar 06-51568384). Dank je wel alvast!

Onno
1. Wat mij nu bezig houdt -
“Hoe kunnen we beter omgaan met extreme (exponentiele) veranderingen?”
Er wordt steeds meer van ons gevraagd in het werk. Dat geeft extra werkdruk en stress. In mijn (online) sessies start ik daar vaak mee. Werkgeluk kan daarbij als buffer werken. Natuurlijk werd er altijd al geklaagd over snelle veranderingen (check bijvoorbeeld deze quote van een Romeinse generaal uit de tijd van Nero). Maar de afgelopen jaren is er echt iets anders aan de hand. Dit artikel over exponentiële groei heeft voor mij veel duidelijk gemaakt waarom de situatie nu echt fundamenteel anders is. Dat heeft alles te maken met de Wet van Moore. In 1965 voorspelde Moore dat de hoeveelheid transistors op siliconen chips elke twee jaar zou verdubbelen. Deze voorspelling kwam uit en doordat chips steeds belangrijker worden, heeft dit een steeds grotere impact op onze maatschappij.
 
De kern is dat veel veranderingen niet meer stap stapsgewijs maar exponentieel verlopen. Dus niet 1-2-3-4-5 maar 2-4-8-64-4096-16777216-etc. Voorbeelden van exponentiële groei zijn de opkomst van de mobiele telefoon, het internet en de sociale media. Meer recent zie je dat bij de opkomst van elektrische auto’s en crypto valuta. De veranderingen beginnen heel langzaam maar gaan dan boven een niveau ineens razendsnel. Ook bij de verspreiding (en het tegengaan) van corona speelt exponentiele groei een belangrijke rol.
 
Mensen zijn heel goed in het voorspellen van stapsgewijze groei. Maar exponentiële groei vinden we moeilijk te begrijpen. Daardoor worden we steeds vaker overvallen door razendsnelle veranderingen die uit het niets lijken te komen. Ben je er niet op tijd bij dan eindig je als de nieuwe Nokia, Kodak, V&D of raak je wellicht ontsprankelt. Dit prachtige artikel heeft mij geholpen meer te snappen wat exponentiële groei voor ons betekent en hoe we er nog beter rekening mee kunnen houden
.  
2. Wat ik aan het lezen ben –
Ontgroeven. Kees Tillema heeft een boeiend boek geschreven over ontgroeven. Een prachtig woord trouwens. Tillema heeft een missie. In een wereld die steeds complexer en moeilijker te voorspeller wordt, wil Tillema ons uit onze eigen groef halen. Hij leunt daarbij sterk op het werk van Nassim Taleb. Taleb schreef eerder “Anti Fragiel” & en “Skin in the Game”. Tillema wil organisaties sterker maken die onverwachte situaties tegenkomen. Hij biedt geen oplossingen maar zet je wel aan het denken. Wanneer je het werk van Taleb nog niet eerder bent tegengekomen is ontgroeven een boeiend manifest en startpunt om zelf die andere groef op te zoeken.
 3. Wat ik aan het kijken ben –
De Ted talk over ontsprankelen door Adam Grant
Adam Grant schreef op 19 april een nu al klassiek artikel over languising in The New York Times. Toen ik het artikel deelde op LinkedIn werd het binnen 24 uur meer dan 10.000 keer bekeken. Blijkbaar leeft dit thema. Ik vroeg op LinkedIn of mensen een mooie vertaling hadden voor “to languising”. Er waren vele suggesties maar Marlies Jellema deed wat mij betreft de mooiste suggestie met het woord “Ontsprankelen”. In zijn Ted talk bespreekt Grant hoe je in drie stappen van ontsprankelen naar floreren gaat. Niet onbelangrijk want onderzoek laat zien dat de lange termijn consequenties (wanneer ontsprankelen niet wordt onderkent) serieus zijn voor medewerkers en de organisatie. Het leidt tot minder focus & motivatie maar ook een grotere kans op depressie en burn-out. Zie hier zijn hele verhaal (16 minuten) en hier zijn artikel

 
4. Onderzoek naar werkgeluk waar ik over aan het nadenken ben –
Ons eigen Nationaal Werkgeluk Onderzoek 2021.Tijdens deze week van het werkgeluk delen we de eerste resultaten van het onderzoek dat we samen met De MonitorGroep en Happy Office hebben uitgevoerd. Werkgeluk zelf blijkt redelijk constant te zijn ondanks corona. Het is wel iets gedaald (0,1 punt) en dat is ook niet zo gek wanneer we kijken naar de afgelopen periode. Wat verder opvallend is, is dat de impact voor verschillende groepen medewerkers zeer verschillend is. Afhankelijk van de sector, persoonlijkheid en thuissituatie zie je hele andere effecten. ICT’ers zijn bijvoorbeeld gelukkiger geworden maar medewerkers uit de zorg ongelukkiger. Wat we verder zien, is dat de onderliggende fundamenten van werkgeluk aan het verschuiven zijn. Het merendeel van de werkenden zijn de afgelopen 1,5 jaar veel bewuster geworden van wat zij wel of niet leuk vinden in hun werk. Mede daardoor zijn meer medewerkers dan voor corona ook op zoek naar een nieuwe baan. In deze nieuwsbrief en via deze link binnenkort meer informatie over hoe het ervoor staat met werkgeluk in Nederland. Wil je deze week al worden bijgepraat? Zie de terugkom sessie voor Alumni van de Gelukkig Werken Academy (morgen) of de sessie van de Monitorgroep over leiderschap en werkgeluk of de sessie van Happy Office over cultuur en werkgeluk.
Veel plezier!
5. Wat we nu aan het doen zijn binnen de Gelukkig Werken Academy –
Morgen (22 september) is de terugkom middag voor alumni van de Gelukkig Werken Academy (coaches en leidinggevenden). Zij krijgen de eerste resultaten te zien van het Nationaal Werkgeluk Onderzoek tijdens de terugkom middag. Verder start binnenkort weer onze opleiding specifiek voor leidinggevenden die (nog) beter willen coachen op werkgeluk en daarnaast onze opleiding voor coaches die werkgeluk coach willen worden. Op 26 november is alweer de vierde intervisie van dit jaar voor alumni. Inschrijven (voor Alumni) kan via onze Alumni LinkedIn groep.
Fijne week toegewenst! Altijd leuk om even te weten hoe je deze vernieuwde versie ervaart en of wanneer jijzelf nog leuke ideeën en artikelen hebt rond werkgeluk. Dat kan het makkelijkst door even te antwoorden op deze email of even een appje te sturen naar 06-51568384. Tot ziens! Zowel online als soms ook weer live.
Ook deze Big 5 van werkgeluk ontvangen?
 
Bijna 3000 mensen ontvangen deze nieuwsbrief direct in hun mailbox. Ben je nog niet geabonneerd? Reply dan op deze mail en dan zorgen wij dat je de nieuwsbrief ontvangt. Wil je deze nieuwsbrief via WhatsApp ontvangen? Dat kan nu ook. Stuur dan een appje met je naam naar onze bedrijfsaccount (06-27272800) en dan ontvang je de Big 5 van werkgeluk regelmatig via Whatsapp.

Onno Hamburger
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Gelukkig werken, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp