Copy
EAPN-Fin Uutiskirje 1/2019
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

EAPN-Finin hallitusohjelmatavoitteet & EAPN:n eurovaalitavoitteet


Edessä on vilkas vaalikevät: eduskuntavaalit pidetään 14.4.2019 ja europarlamenttivaalit 26.5.2019
EAPN-Fin on julkaissut hallitusohjelmatavoitteensa 2019 2023. Köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämistä vaaditaan vaalien jälkeisen hallitusohjelman painopisteeksi.
EAPN:n eurovaalikampanja avattiin 12. helmikuuta. EAPN-verkosto ajaa talouspolitiikkaa, joka edistää ihmisoikeuksia, puuttuu köyhyyteen ja eriarvoisuuteen ja takaa kansalaisten hyvinvoinnin.

EAPN-Finin tavoitteet hallitusohjelmaaan vuosille 20192023

Lue lisää EAPN:n eurovaalikampanjasta
 

Sosiaaliturvan tarkistuslista 2019

EAPN-Finin Sosiaaliturvan tarkistuslista on päivitetty vuoden 2019 etuusmuutoksilla. Se muistuttaa, mitä tukia ja palveluita on tarjolla. Paitsi avuksi kansalaisille, se sopii työvälineeksi neuvontatyöhön. Myös järjestöjen Sosiaaliturvaopas pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöille on päivitetty vuoden 2019 muutoksilla.

5.3. Riittääkö perusturva elämiseen?

Seminaarissa kuullaan samana päivänä julkaistun THL:n perusturvan arviointiraportin tuloksia. Kokemusasiantuntijat ja eduskuntaryhmien edustajat kommentoivat tuloksia ja kertovat näkemyksiään siitä, mihin perusturva riittää ja miten sitä pitäisi uudistaa. Ilmoittaudu heti, ilmoittautuminen päättyy 1.3.!

Lue lisää

12.3. Lasten köyhyys -työryhmä

EAPN-Finin Lasten köyhyys -työryhmä kokoontuu tiistaina 12.3. kello 12.30–14.30 Mannerheimin Lastensuojeluliitossa osoitteessa Toinen linja 17. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita.

Lue lisää

8.4. Hiljainen Köyhyys Turussa -seminaari

Seminaarissa Turun Työväenopistolla luennoivat muun muassa dosentti Johanna Kallio Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitokselta ja Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä.   Paneelissa kuullaan köyhyyttä eri puolilta katsovia asiantuntijoita.

Lue lisää

Toimi-hankkeelta aineistoa sosiaaliturvan uudistamisen pohjaksi, SOSTE julkisti Joustavan perusturvan periaatteet

Toimi-hankkeen selvityshenkilön professori Juho Saaren raportti Hyvinvointivaltio eriarvoistuneessa yhteiskunnassa julkistettiin 30.1. Sitä kommentoivat julkistamistilaisuudessa muun muassa EAPN-Finin kansalaistoimintaryhmä koordinaattori Jouni Kylmälän (kuvassa) johdolla. Helmikuun lopussa päättynyt hanke julkaisi 26.2. laaja-alaisen seurantaryhmänsä peruspilarit sosiaaliturvauudistuksen tavoitteiksi.
SOSTE julkisti tammikuun lopussa sosiaali- ja terveysjärjestöjen periaatteet perusturvan uudistamiseksi.

Lue lisää
Juho Saari: Hyvinvointivaltio eriarvoistuneessa yhteiskunnassa pdf
Toimi-hankkeen materiaalit ja linjaukset
Joustava perusturva Sosiaali- ja terveysjärjestöjen periaatteet perusturvan uudistamiseksi, SOSTE 2019, pdf

Inhimillisempi Eurooppa -julkaisu nyt myös englanniksi

SOSTEn ja EAPN-Finin julkaisu Future of Europe – Reforming the policies of the European Union herättelee Suomen EU-puheenjohtajuuskauden alla keskustelua sosiaali- ja terveyspolitiikasta sekä kansalaisten ja järjestöjen roolista unionissa. Julkaisu ilmestyi suomeksi viime vuoden puolella.

Lue lisää

Pelastakaa Lapset ry on EAPN-Finin 50. jäsen

EAPN-Fin hallitus hyväksyi 12.2. kokouksessaan Pelastakaa Lapset ry:n verkoston jäseneksi. Samalla ylittyi 50 jäsenen raja. Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaiset toimijat ovat tervetulleita Suomessa ja EU-tasolla aktiiviseen verkostoon.

Lue lisää

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua, esimerkiksi maksullisten opiskeluvälineiden hankintaa, Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräys jatkuu 1.5.2019 saakka.

Lue lisää

Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia

13.3.2019 Osallisuuden edistäminen ja köyhyyden vähentäminen EU:n rakennerahastokaudella 20212027, ilmoittautuminen 6.3. mennessä.
15.3.2019 Metropolialueen köyhyys NYT -oppimisverkosto, ilmoittautuminen 8.3. mennessä.

 

Copyright © 2019 EAPN-Fin.


poistu listalta    muuta tilausasetuksia 

Email Marketing Powered by Mailchimp