Copy
EAPN-Fin Uutiskirje 1/2018
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

EMIN-verkosto kampanjoi riittävän vähimmäistoimeentulon ja perusturvan puolesta

Riittävä ja kattava vähimmäistoimeentulo on tärkeä keino vähentää köyhyyttä. EAPN jäsenineen ja kumppaneineen kampanjoi EMIN-projektissa vähimmäistoimeentulojärjestelmien puolesta kaikissa Euroopan maissa. Keväinen bussikiertue ympäri Eurooppaa tekee asiaa tutuksi. Suomessa perusturvan kehittämistä nostetaan esiin muun muassa takuutuloa vaativalla kansalaisaloitteella.

Lue lisää

Pidetään kaikki kyydissä – Everyone on the Bus -kiertue

Brysselistä lähtee 24. huhtikuuta Euroopan kierrokselle kaksi linja-autoa, joiden matkustajat jakavat tietoa vähimmäistoimeentulon tärkeydestä. Kesäkuun 13. toinen busseista saapuu Tallinnasta Helsinkiin. Suomessa se ajaa Tampereen kautta Turkuun ja matka jatkuu 16. kesäkuuta Turusta Tukholmaan. Bussissa on 20 paikkaa, joista noin puolet on Suomessa olon aikana varattu paikallisille kansalaisjärjestöjen edustajille ja toimittajille. EMIN-verkosto on kaavaillut Helsinkiin 13.6. seminaaria, katukampanjointia ja mahdollisesti Asunnottomien kesäyö -tapahtumaa. Lisäksi kampanjoitaisiin ja järjestettäisiin tilaisuuksia Tampereella 15.6. ja Turussa 16.6.

Lue lisää

Sosiaaliturvan tarkistuslista on päivitetty


Sosiaaliturvajärjestelmä on monimutkainen tukiviidakko. Tämän vuoksi tukia ja palveluita jää saamatta. EAPN-Finin vuosittain julkaisema Sosiaaliturvan tarkistuslista on nyt päivitetty vuoden 2018 etuusmuutosten mukaiseksi. Se muistuttaa, mitä tukia ja palveluita on tarjolla. Paitsi suoraan kansalaisille, tarkistuslista sopii työvälineeksi neuvontatyöhön.

Lue lisää

Perustuloa käsittelevä maailmankongressi Tampereella elokuussa

Basic Income Earth Networkin (BIEN) seuraava maailmankongressi järjestetään Tampereen yliopistolla 24.–26.8.2018. Sen teemana on Basic Income and the New Universalism: Rethinking the Welfare State in the 21st Century. Kongressia edeltää 23.8. pohjoismainen perustulopäivä. Kongressiin voi tarjota esitelmiä ym. 28.2.2018 asti.

Lue lisää

Liity verkostoon!

EAPN-Fin-verkostoon kuuluu köyhyyttä ja syrjäytymistä vastaan toimivia järjestöjä, ryhmiä ja kansalaisia. Kunkin jäsenen asiantuntemus vahvistaa verkoston asiantuntemusta ja laajaa verkostoa kuunnellaan tarkemmin. Jäsenenä pääsee myös vaikuttamaan verkoston luottamustehtävissä. Jäseneksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen eapn(at)soste.fi.

Lue lisää

Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia

Copyright © 2018 EAPN-Fin.


poistu listalta    muuta tilausasetuksia 

Email Marketing Powered by Mailchimp