Copy
EAPN-Fin Uutiskirje 5/2018
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

YK:n köyhyyden vastaisena päivänä kampanjoidaan köyhyydestä vapaan Euroopan puolesta

Keskiviikkona 17.10.2018 vietetään YK:n köyhyyden vastaista päivää. EAPN jäsenverkostoineen kampanjoi tuolloin köyhyydestä vapaan Euroopan puolesta. Eri puolilla Eurooppaa toivotaan järjestettävän köyhyyden vastaisia tempauksia – Brysselissä kokeillaan viestien heijastamista julkisten rakennusten seiniin. Vaikka ei tapahtumaa järjestäisikään, sanomaa ja viestejä muiden tapahtumista kannattaa levittää sosiaalisessa mediassa.

Suomessa järjestetään noin sata Asunnottomien yön tapahtumaa yli 40 paikkakunnalla.

Lue lisää

Suomen Köyhyysraportti 2018

Köyhyys on vähentynyt vain vähän, vaikka Suomi on sitoutunut sekä EU:n että YK:n tavoitteisiin vähentää köyhyyttä. EAPN-Finin toista kertaa tekemä Suomen Köyhyysvahti kokoaa tuoreimpia köyhyyttä koskevia tilastotietoja ja trendejä sekä sisältää verkoston näkemykset köyhyyden vähentämiseksi.

Lue lisää

EAPN-Finin yleiskokous 26.11.2018

EAPN-Finin yleiskokous pidetään maanantaina 26.11. kello 12–14 SOSTEssa. Samassa paikassa alkaa kello 15 Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen jakotilaisuus. Siinä selviää, miten köyhyyttä on tänä vuonna mediassa käsitelty ja mitkä jutut kokemusasiantuntijaraati on päättänyt palkita. Molemmat tilaisuudet ovat avoimia, mutta niihin pitää ilmoittautua. Ilmoittautumislinkit avautuvat myöhemmin.

Lue lisää

Miten vähentää perusturvan byrokratiaa?

Kela tarkastelee osana perusturvan ja toimeliaisuuden poikkihallinnollista Toimi-hanketta mahdollisuuksia purkaa byrokratiaa. Keskiviikkona 7. marraskuuta kello 14–15.30 Pikkuparlamentissa keskustellaan siitä, mitä liialliselle byrokratialle voitaisiin tehdä. Tilaisuus on avoin kiinnostuneille, ilmoittautuminen 31.10. mennessä.

Byrokratian purusta avataan myös verkkokysely 7.11.

Lue lisää

Euroopan köyhyyden vastaisen verkoston yleiskokous pidettiin Wienissä
 

EAPN nostaa köyhyyden poistamisen eurovaalien teemaksi ja ryhtyy vahvistamaan köyhyyden vastaista liikettä Euroopassa. Eurooppalainen verkosto kokoontui yleiskokoukseensa Wieniin 27.–29.9.2018.

Lue lisää

Vielä ehtii ehdottaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajia

EAPN-Fin jakaa vuosittain Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen toimittajille, jotka ovat tehneet juttuja köyhyydestä taloudellisia ja sosiaalisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita kunnioittaen. Palkittavista päättää köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati. Kuka vaan voi ehdottaa tunnustuksen saajaksi ansiokasta juttua tai ohjelmaa. Lähetä ehdotuksesi 2.11.2018 klo 12 mennessä osoitteeseen eapn(at)soste.fi.

Kuvassa viime vuonna tunnustuksen saanut toimittaja Jani Kaaro.

Lue lisää

Työkalu auttaa ratkaisemaan syrjään jäämisen ongelmaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Me-säätiö ovat julkistaneet Syrjäytymisen dynamiikka -datatyökalun. Siitä voi katsoa, mitkä tekijät ovat yhteydessä syrjään jäämiseen ja missä mittakaavassa syrjäytyminen siirtyy sukupolvelta toiselle.

Lue lisää

Järjestöbarometrissa esillä muun muassa työllistäminen

Tuore Järjestöbarometri käsittelee muun muassa järjestöjen heikentyneitä mahdolisuuksia työllistää ihmisiä. Järjestöt työllistävät usein erityisesti vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia. Barometrin järjestöjen työtä kuvaavissa haastatteluissa kerrotaan muun muassa Takuusäätiön työstä ylivelkaantuneiden auttamiseksi.

Lue lisää

Liity verkostoon!

EAPN-Fin-verkostoon kuuluu jo 48 köyhyyttä ja syrjäytymistä vastaan toimivaa järjestöä tai ryhmää. Kunkin jäsenen asiantuntemus vahvistaa yhteistä asiantuntemusta. Laajaa verkostoa kuunnellaan tarkemmin. Jäsenenä pääsee myös vaikuttamaan verkoston luottamustehtävissä. Jäseneksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen eapn(at)soste.fi.

Lue lisää

Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia


Kuka kuuntelee köyhää opiskelijaa? -keskustelutilaisuus 29.10.2018
Ehkäisevän päihdetyön Tapatuunaus-seminaarit 2.11. ja 16.11.2018
Puhu rahasta -messut ja Talous tuuliajolla? -seminaari 28.11.2018
Copyright © 2018 EAPN-Fin.


poistu listalta    muuta tilausasetuksia 

Email Marketing Powered by Mailchimp