Copy
EAPN-Fin Uutiskirje 2/2018
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

European Minimum Income Journey -bussikiertue
Suomessa 13.–16.6.2018

Eurooppaa kiertää nyt kaksi bussia, joiden matkustajat kampanjoivat vähimmäisturvan puolesta. Toinen busseista tulee Suomeen ja on 13.6. Helsingissä, 15.6. Tampereella ja 16.6. Turussa. Ohjelmassa on muun muassa keskusteluja, kuvia ja videoita sekä kulttuuriohjelmaa.
Tule tapaamaan bussimatkustajia ja  keskustelemaan vähimmäisturvasta!


Bussikiertueen lisäksi vähimmäisturvan kehittämistä vauhditetaan vetoomuksella, johon kerätään nyt allekirjoituksia.

Lue lisää

Allekirjoita kansalaisaloite takuutulosta

EAPN-Finin vireille laittamalla kansalaisaloitteella halutaan parantaa perusturvaa – nostaa syyperusteisten toimeentuloturvaetuuksien vähimmäistasoa ja takuueläkettä noin tuhanteen euroon kuukaudessa. Aloitteessa esitetään säädettäväksi laki takuutulosta. Allekirjoitusaikaa on syyskuun alkuun.

Lue lisää

Suomi ilman köyhyyttä? 26.5.2018
 

Presidentti Tarja Halonen, köyhyystutkija Maria Ohisalo ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen keskustelevat Maailma kylässä -festivaalilla siitä, onko Suomi ilman köyhyyttä mahdollinen. Jälkiviisaina keskustelua kommentoivat EAPN-Finin kansalaistoimintaryhmästä Martin-Eric Racine ja Eeva-Maria Grekula.
Rautatientorilla esittelypisteessä voi tutustua köyhyyden vastaiseen työhön. Tilaisuuden järjestävät EAPN-Fin, European Minimum Income Network, EMIN -verkosto ja SOSTE.

Lue lisää

Seminaari köyhyyden vähentämisestä 7.6.2018
 

Ketkä ovat Suomessa köyhiä ja miksi? Miksi kansalaisaloite takuutulosta on tärkeä? Mitä muuta köyhyyden vähentämiseksi tehdään ja pitäisi tehdä? Sosiaalioikeudellisen seuran ja EAPN-Finin seminaari Helsingissä on kaikille avoin ja maksuton.

Lue lisää

EAPN-Fin Suomen maaraportista:
Köyhyyden vähentäminen otettava vakavasti
 

EU-komissio julkaisi 7.3.2018 analyysinsa, ns. maaraportin, Suomen taloudellisesta ja sosiaalisesta tilasta. EAPN-Fin on laatinut Suomelle omat suosituksensa ja toivoo, että EU-komissio huomioi ne maakohtaisten suositusten valmistelussa. Se vetoaa myös hallitukseen ja eduskuntaan, jotta ne ottaisivat EU:n Eurooppa 2020 -strategian ja YK:n Agenda2030 -toimintaohjelman köyhyyden vähentämistavoitteet vakavasti.

Komissio julkaisee 23.5.2018 talouspolitiikan EU-ohjausjakson osana esityksensä Suomen maakohtaisiksi suosituksiksi tulevalle noin vuoden mittaiselle jaksolle. Suosituksia esitellään ja niistä keskustellaan 28.5.2018 Helsingissä Eurooppa-salissa. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 22.5.2018 saakka.


Lue lisää

Euroopan nuoriso toivon ja epätoivon rajalla

Lähes yksi kolmesta nuoresta Euroopassa elää köyhyydessä tai on vaarassa vajota köyhyyteen. Caritas -järjestöt ovat julkaisseet raportin, jossa pureudutaan nuorten köyhyyteen ja syrjäytymiseen 17 Euroopan maassa ja annetaan asiasta suosituksia päättäjille. Suomen Caritas on laatinut Suomea koskevan raportin, joka keskittyy maahanmuuttajataustaisten nuorten haasteisiin.
 

Lue lisää

Sosiaalibarometri 2018: Toimeentulotuen Kela-siirto huonontanut heikoimmassa asemassa olevien tilannetta
 

Heikoimmassa asemassa olevien tilanne on heikentynyt ja sosiaalityön tarpeessa olevat jäävät aiempaa useammin ilman sosiaalityötä, selviää SOSTEn Sosiaalibarometrin toimeentulotuen Kela-siirtoa koskevista tuloksista. Niitä julkaistiin 8.5.2018 Kelan seminaarissa. Siirrolla on myös myönteisiä vaikutuksia: se on parantanut kansalaisten yhdenvertaisuutta ja madaltanut kynnystä hakea tukea; sitä saa useampi siihen oikeutettu.  Myös sähköiset palvelut ovat parantuneet.

Lue lisää

Ehdota juttua tai ohjelmaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaksi

Jos eteen osuu lehtijuttu, verkkojulkaisu tai tv- tai radio-ohjelma, jossa köyhyyttä on käsitelty sosiaalisia ja taloudellisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita kunnioittaen, juttu kannattaa lähettää saman tien ehdolle Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaksi. Tunnustus jaetaan taas ensi syksynä. Ehdotuksia voi lähettää kuka vaan. Viime vuonna tunnustuksen sai toimittaja Jani Kaaro blogistaan.

Lue lisää

Liity verkostoon!

EAPN-Fin-verkostoon kuuluu jo 47 köyhyyttä ja syrjäytymistä vastaan toimivaa järjestöä tai ryhmää. Kunkin jäsenen asiantuntemus vahvistaa asiantuntemusta ja laajaa verkostoa kuunnellaan tarkemmin. Jäsenenä pääsee myös vaikuttamaan verkoston luottamustehtävissä. Jäseneksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen eapn(at)soste.fi.

Lue lisää

Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia


Päihdepäivät 16.17.5.2018
Maailma kylässä 26.–27.5.2018
Talouspolitiikan EU-ohjausjakso mitä komissio suosittaa Suomelle? 28.5.2018
Kansainvälisen sosiaalipolitiikan iltapäivä: Pohjoismaisen hyvinvointimallin nykytila 29.5.2018
Seminaari köyhyyden vähentämisestä 7.6.2018
Bussikiertue vähimmäisturvan parantamiseksi 13.–16.6.2018, Helsinki, Tampere, Turku
Perustulokonferenssi 23.–25.8.2018, Tampere
Copyright © 2018 EAPN-Fin.


poistu listalta    muuta tilausasetuksia 

Email Marketing Powered by Mailchimp