Copy
EAPN-Fin Uutiskirje 3/2017
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus jaetaan 27.11.

Oletko törmännyt mielestäsi hyviin köyhyyttä käsitteleviin juttuihin? Ilmoita kirjoitus tai ohjelma ehdolle Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaksi! Tunnustus jaetaan journalisteille, jotka ovat tehneet juttuja kunnioittavasti sekä taloudellisia että sosiaalisia syitä analysoiden köyhyydestä ja köyhyyttä kokeneiden elämästä. Tunnustuksen saajat valitsee köyhyyttä kokeneista henkilöistä koostuva raati.

Lue lisää

EAPN-Finin yleiskokous 27.11. klo 12-14

EAPN-Finin yleiskokous pidetään 27.11.2017 klo 12-14 SOSTEssa. Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastus alkaa klo 11.30.

Yleiskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: toimintakertomus ja tilinpäätös 2016 sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018. Yleiskokous tarjoaa myös yleiskatsauksen EAPN-Finin tämän hetkiseen toimintaan ja EAPN Euroopan toimintaan. Lisäksi valitaan uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen
   

Seminaari työssäkäyvien köyhyydestä 24.10. klo 12.30-15.30

Työssäkäyvillä on Suomessa ollut matala köyhyysriski, mutta nyt heidän määränsä lisääntyy. Ilmiön taustalla on mm. pätkä- ja vuokratöiden yleistyminen. Eduskunnan Kansalaisinfossa pidettävässä seminaarissa etsitään vastauksia ilmiöön liittyviin ongelmiin.

  Lue lisää

Tule mukaan EAPN-Finin kansalaistoimintaryhmän kokoukseen!


EAPN-Fin kutsuu mukaan kansalaistoimintaryhmäänsä ihmisiä, joilla on omakohtaisia kokemuksia köyhyydestä tai pienillä tuloilla elämisestä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan ja jakamaan omia köyhyyteen ja pienituloisuuteen liittyviä kokemuksiaan. Seuraava kokous pidetään 6.10. klo 13-16. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää
   

EMIN-hankeessa tehdään tunnetuksi vähimmäistoimeentuloa


EAPN-Fin on mukana juuri käynnistyneessä European Minimum Income Network (EMIN) -projektissa. Vuosien 2017-2018 aikana vähimmäistoimeentuloa tehdään tunnetuksi eri tapahtumissa ja seminaareissa. Hanke on esittelypisteellä SOSTEtalk!-tapahtumassa Oulussa 3.-4.10. ja suunnitteilla on seminaari teemasta marraskuulle.

Lue lisää

EAPN:n vastaus Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilariin


Maaliskuussa 2017 Euroopan komissio julkisti sosiaalisten oikeuksien pilarin. EAPN on nyt julkaissut vastauksensa ”Make Social Rights the beating heart of Europe! ”. EAPN:n näkemys on, että pilarin tulisi periaatteiden sijaan sisältää vahvemmin sosiaalisia oikeuksia. Aiheesta keskustellaan Suomessa seminaarissa Millaisen EU:n haluamme? – Muuttuva unioni ja sen uudet ytimet 11.10.

Lue lisää
 
Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia

Copyright © 2017 EAPN-Fin.