Copy
EAPN-Fin Uutiskirje
Avaa uutiskirje selaimessa
EAPN-Fin Uutiskirje
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

EAPN-Finin suositukset Suomelle

EU-komissio antaa vuosittain toukokuun puolivälissä jäsenmailleen maakohtaisia suosituksia, jotta ne saavuttaisivat EU:n Eurooppa 2020 -strategian tavoitteet. EAPN-Fin on laatinut omat suosituksensa Suomelle. EAPN-Fin toimittaa suosituksensa Suomen hallitukselle vedoten sitä ottamaan strategian kansalliset tavoitteet vakavasti ja kääntämään nykyisen köyhyys- ja syrjäytymiskehityksen suunnan.

EAPN-Finin suositukset 2016

  1. Köyhyys- ja syrjäytymisriskissä elävien ihmisten määrä on käännettävä laskuun. Erityisesti tulisi huomioida pienituloisten lapsiperheiden ja eläkeläisten aseman parantaminen. Keskeisiä toimia köyhyyden vähentämiseksi voisivat olla mm. vähimmäisperusturvaetuuksien tason nostaminen ja kohtuuhintaisten asuntojen rakentaminen kasvukeskuksiin.
  2. Pitkäaikaistyöttömien (mukaan lukien nuoret ja maahanmuuttajat) tilannetta tulee parantaa ja työttömyyttä vähentää.
  3. Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus tulee vihdoin toteuttaa tavalla, joka mahdollistaa terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisen ja hyvien palvelujen saavutettavuuden kaikille.
Lue lisää verkkosivultamme »
 

Sosiaaliturvan tarkistuslista 2016

EAPN-Finin kokoama sosiaaliturvan tarkistuslista on päivitetty. Tarkistuslista löytyy pdf-muodossa verkkosivuilta

 

Uusi köyhyysaiheinen journalismpalkinto Suomeen

EAPN-Fin lanseeraa tänä vuonna uuden köyhyysaiheisen journalismipalkinnon. EAPN Itävallan verkosto on jakanut vuodesta 2010 vastaavaa palkintoa, jolla palkitaan journalisteja, jotka kirjoittava kunnioittavasti ja sosiaalisia syitä analysoiden köyhyydestä ja köyhyyttä kokeneiden elämästä. Journalismipalkinnon saajat valitsee kokemusasiantuntijoista koostuva raati.

Järjestämme 24.5. työpajan, jossa yhdessä kokemusasiantuntijoiden, journalistien ja asiantuntijoiden kanssa pohditaan, miten köyhyydestä ja köyhistä tulisi kirjoittaa. Työpajassa luodaan kriteerit, joiden pohjalta raati tekee valintansa journalismipalkinnon voittajista.


Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan »

EAPN:n "Living wage"-kampanja

EAPN Eurooppa korostaa elämiseen riittävää palkkaa reittinä pois köyhyydestä niille, jotka pystyvät työskentelemään. EAPN:n kampanjaa voi osallistua jakamalla aihepiiriin liittyviä uutisia, tutkimustuloksia tai muuta materiaalia kampanjan Facebook-sivulla.

Lue lisää verkkosivultamme »

Valmistautuminen köyhyyttä kokeneiden tapaamiseen alkanut

Euroopan köyhyyden vastainen verkosto (European Anti-Poverty Network, EAPN) järjestää vuosittain Brysselissä köyhyyttä kokeneiden (People experiencing Poverty, PeP) kuulemistapahtuman. Tänä vuonna kuuleminen järjestetään jo viidettätoista kertaa. Tapahtumaan lähtee Suomestakin delegaatio. Vapaamuotoinen ryhmä kokoontuu pohtimaan tapahtumaan valmistautumista 21.4. klo 15.

Lue lisää verkkosivultamme »

Turvapaikanhakijat ja eurooppalainen köyhyys. Meidän vai muiden ongelma?


EAPN-Fin järjestää Eurooppa-päivänä 9.5. klo 13-15.30 yhdessä SOSTEn ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston kanssa seminaarin, jossa keskustellaan kotouttamisesta ja eurooppalaisesta köyhyydestä.

Lue lisää verkkosivultamme »
 

Perustulokokeilun tavoitteet ja mahdollisuudet


EAPN-Fin järjestää yhdessä eduskunnan Köyhyysryhmän, SOSTEn ja Kuka kuuntelee köyhää -verkoston kanssa 26.4. klo 15-16.30 seminaarin perustulokokeilusta. Tilaisuudessa Olli Kangas kertoo perustulokokeilun ajankohtaisesta tilanteesta ja eduskuntaryhmien edustajat esittävät omia näkemyksiään.

Lue lisää verkkosivultamme »

Elokolo-käsikirjassa esitellään köyhyyden vastaista toimintaa


EHYT julkaisi Elokolo-kohtaamispaikkatoiminnan käsikirjan 1.4.2016. Käsikirja kuvaa Elokolojen ja ehkäisevän päihdetyön kohtaamispaikkatoiminnan keskeisimpiä elementtejä, jotta myös muut kohtaamispaikat ja yhdistykset voisivat hyödyntää ja ottaa niitä käyttöön omassa toiminnassaan.

Lue lisää verkkosivultamme »

Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia

Copyright © 2016 EAPN-Fin.


poistu listalta    muuta tilausasetuksia 

Email Marketing Powered by Mailchimp