Copy
EAPN-Fin uutiskirje 4/2017
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

Vaikuttamistoiminta keskittyy
perusturvan korottamiseen

EAPN-Finin yleiskokous pidettiin 27. marraskuuta. Se päätti ensi vuoden toimintasuunnitelmasta, jossa painopisteitä ovat vaikuttaminen perusturvan nostamiseksi ja kansalaisten äänen vahvistaminen köyhyydestä käytävässä keskustelussa. Perusturvan puolesta kampanjoidaan ensi vuonna kaikkialla Euroopassa. EAPN-Fin on mukana perusturvan tason korottamiseen pyrkivässä EMIN-verkostossa, European Minimum Income Networkissa. Suomessa ensi vuoden keskeinen vaikuttamiskeino on kansalaisaloite takuutulosta.

Lue lisää

Jiri Sironen on verkoston uusi puheenjohtaja

EAPN-Finin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yleiskokouksessa aiemmin verkoston varapuheenjohtajana toiminut järjestöpäällikkö Jiri Sironen EHYT ry:stä. Uusi varapuheenjohtaja on sosiaalipoliittinen sihteeri Tarja Pajunen Eläkkeensaajien Keskusliitosta.

Lue lisää
   

Köyhyysvahti 2017 kokoaa tuoreimmat tiedot köyhyydestä

EAPN-Fin on julkaissut ensimmäistä kertaa Köyhyysvahti -raportin, jossa käydään läpi tuoreimmat köyhyyttä koskevat tilastotiedot ja kehitystrendit sekä esitetään näkemys köyhyyden vähentämiseksi tarvittavista toimista. Raportti on myös englanninkielisenä.

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus Jani Kaarolle

Jani Kaaron blogi ”Paraneeko köyhyys rahalla?” oli yksimielisesti Kunnioittavasti köyhyydestä -raadin suosikki. Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus jaettiin toista kertaa toimittajille. Kilpailuun ilmoitettiin 40 journalistista työtä. Ensimmäisellä kunniamaininnalla palkittiin Anu Silfverbergin juttu ”Onko työttömiä olemassa?”. Laura Pörstin kirjoittama ja Sirpa Päivisen kuvaama juttu ”Työttömyys ajoi Martin-Eric Racinen köyhyysloukkuun” sai raadilta toisen kunniamaininnan. 

Lue lisää
   

Opas köyhyydestä kirjoittamiseen


EAPN-Fin on julkaissut Kunnioittavasti köyhyydestä -oppaan köyhyydestä kirjoittamiseen. Se tuo köyhyyttä kokeneiden ihmisten näkökulman köyhyyden käsittelyyn. Oppaan pohjana on kriteeristö, jota Kunnioittavasti köyhyydestä -raati käyttää köyhyysaiheisten juttujen ja ohjelmien arvioinnissa. Sitä voivat hyödyntää niin toimittajat kuin köyhyyskysymyksiä käsittelevät asiantuntijat.

Lue lisää
   
Facebook
Twitter
Verkkosivut

Hyvää joulunaikaa ja alkavaa vuotta 2018

Copyright © 2017 EAPN-Fin.