Copy
EAPN-Fin Uutiskirje 2/2017
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

Päivitetty tietopaketti köyhyydestä julkaistu

EAPN-Fin on julkaissut päivitetyn tietopaketin köyhyydestä. Köyhyys – syitä ja seurauksia -julkaisu kertoo yleistajuisesti köyhyydestä Suomessa ja Euroopassa sekä kokoaa yhteen ajankohtaista tilasto- ja tutkimustietoa köyhyydestä.

Julkaisu löytyy sekä paperisena että verkkoversiona.

Lue lisää

Tule mukaan EAPN-Finin kansalaistoimintaryhmän kokoukseen!


EAPN-Fin kutsuu mukaan kansalaistoimintaryhmäänsä ihmisiä, joilla on omakohtaisia kokemuksia köyhyydestä tai pienillä tuloilla elämisestä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan ja jakamaan omia köyhyyteen ja pienituloisuuteen liittyviä kokemuksiaan. Seuraava kokous pidetään 8.6. klo 16-18. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää
 
   

Komissio julkaisi Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin

EU-komissio julkaisi 26.4. Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin lukuisine liitteineen, ensimmäiset konkreettiset aloitteet pilarin toteuttamiseksi sekä keskusteluasiakirjan Euroopan sosiaalisesta ulottuvuudesta. 

Lue lisää

Kannanotto: Lapsiperheköyhyyttä on vähennettävä pontevammin

Järjestöt esittävät 9.5. kannanotossaan, että lapsiperheköyhyyttä tulee vähentää nykyistä tavoitteellisemmin. Myös sen seurausten lieventämiseen tulee kiinnittää enemmän huomiota.

Lue lisää

Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea totesi toistamiseen työmarkkinatuen tason riittämättömäksi

Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea on antanut 5.5.2017 päätöksensä Suomen sosiaalioikeudellisen seuran (SSOS) kanteluun työmarkkinatuen tasosta. Se toteaa päätöksessään työmarkkinatuen tason olevan liian matala.

Lue lisää

EAPN-Finin suositukset Suomelle

EAPN-Fin on laatinut omat suosituksensa Suomelle ja toivoo, että EU-komissio huomioi nämä vuotuiseen ohjausjaksoonsa liittyvien maakohtaisten suositusten valmistelussa.

EAPN-Fin vetoaa myös Suomen hallitukseen ja eduskuntaan, jotta ne ottaisivat EU:n Eurooppa 2020 -strategian ja YK:n Agenda2030 -toimintaohjelman köyhyyden vähentämistavoitteet vakavasti.

Lue lisää

EMIN-hanke käynnistyy


EAPN jäsenverkostoineen kampanjoi riittävien ja saavutettavissa olevien vähimmäistoimeentulojärjestelmien puolesta EU:ssa ja jäsenmaissa. EAPN:n toteutti Euroopan komission rahoittaman European Minimum Income Network (EMIN) -projektin vuosina 2013−2014 ja sille on tulossa jatkoa vuosina 2017−2018. EAPN-Fin on mukana projektissa.

Lue lisää

EAPN-Finille uusia jäseniä


EAPN-Finin tuoreimmat jäsenet ovat FinFami Uusimaa ry ja Allianssi. Tervetuloa mukaan verkostoon!
Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia

Copyright © 2017 EAPN-Fin.