Copy
EAPN-Fin Uutiskirje 4/2016
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

Verkoston yleiskokous 29.11.2016

Verkoston yleiskokous pidetään 29.11. klo 9.15-11.30 Magiton tiloissa (Kaasutehtaankatu 1, Helsinki).  Aamukahvit ja valtakirjojen tarkastus klo 9 alkaen.

Kokouksen aloittaa hankepäällikkö Heli Kauhasen (Kela) alustus toimeentulotuen Kela-siirron ajankohtaisesta tilanteesta. Kokouksessa vahvistetaan tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2015, päätetään toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta vuodelle 2017 sekä valitaan uudet jäsenet erovuorossa olevien tilalle. Yleiskokous tarjoaa myös yleiskatsauksen EAPN-Finin tämän hetkiseen toimintaan ja EAPN Euroopan toimintaan.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua 18.11. mennessä sähköpostilla osoitteeseen anna.jarvinen@soste.fi. Ilmoita samalla mahdollinen erityisruokavaliosi. Tervetuloa!

Lue lisääEhdota juttua Kunnioittavasti köyhyydestä -journalistipalkinnon voittajaksi! 


EAPN-Fin jakaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen journalisteille, jotka ovat tehneet juttuja kunnioittavasti sekä sosiaalisia ja taloudellisia syitä analysoiden köyhyydestä ja köyhyyttä kokeneiden elämästä. 

Kilpailuun voivat esittää ehdolle töitä sekä journalistit itse, että kuka tahansa muukin. Toimita ehdotus 31.10. mennessä.  Lue lisää.


 


 


 

Välityömarkkinoiden merkitys työllisyyden edistämisessä ja köyhyyden vähentämisessä


Aika: 19.10. klo 12.30-15.30
Paikka: Eduskunta, Pikkuparlamantin kansalaisinfo

Seminaarin tarkoituksena on uusimman tutkimustiedon ja käytännön kokemusten myötä tuoda esille työllistämisen merkitystä taloudelle ja työttömille. Seminaarissa kysymme miksi ja ketä varten välityömarkkinat ovat olemassa? Ehkäistäänkö aktiivisella työllisyyspolitiikalla köyhyyttä? Millä tavalla välityömarkkinat ovat vaikuttavia?

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tervetuloa!

Lue lisää.
 

Asunnottomien yö tänään

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään vuosittain 17. lokakuuta. Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yön merkeissä.

Asunnottomien yönä maanantaina 17.10. järjestetään yli 30 tapahtumaa noin 20 paikkakunnalla! Lisätietoa tapahtumatarjonnasta löytyy verkkosivuilta.

Lue lisää.
 

EAPN-Fin järjesti M/S SOSTElla seminaarin nykypäivän köyhyydestä

EAPN-Fin järjesti 4.-5.10. M/S SOSTE-risteilylle seminaarin Miltä köyhyys näyttää tämän päivän Suomessa.

Seminaarin sisällöt ja esitysten diat löytyvät verkkosivuilta.

Lue lisää
 

EAPN Eurooppa otti kantaa Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilariin

Komissio julkaisi 8.3.2016 tiedonannon ja alustavan hahmotelman Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarista. Samalla se käynnisti vuoden loppuun kestävän julkisen kuulemisen. EAPN Eurooppa on julkistanut oman kantansa pilariin.

Myös EAPN-Fin tulee vastaamaan syksyn aikana komission kuulemiseen. Kannustamme myös jäseniämme vastaamaan kuulemiseen tai toimittamaan kantojaan tietoomme verkoston sihteerille anna.jarvinen@soste.fi.
 

Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia

Copyright © 2016 EAPN-Fin.


poistu listalta    muuta tilausasetuksia 

Email Marketing Powered by Mailchimp