Copy
EAPN-Fin Uutiskirje 4/2018
Avaa uutiskirje selaimessa
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto - www.eapn.fi

Ehdokkaita Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaksi haetaan

EAPN-Fin jakaa vuosittain Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen toimittajille, jotka ovat tehneet juttuja köyhyydestä taloudellisia ja sosiaalisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita kunnioittaen. Tunnustuksen saajan päättää köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati. Tämän vuoden raatiin kuuluu yhdeksän jäsentä. Raati aloitti työnsä 10. syyskuuta.

Kuka vaan voi ehdottaa tunnustuksen saajaksi mielestään ansiokasta juttua tai ohjelmaa. Lähetä ehdotuksesi 2.11.2018 klo 12 mennessä osoitteeseen eapn(at)soste.fi.


Ehdotettuja juttuja löytyy jo EAPN-Finin verkkosivuilta. Kannattaa käydä katsomassa, miltä köyhyys näyttää mediassa!

Lue lisää

Lähde järjestämään toimintaa Asunnottomien yönä 17.10.2018
 

EAPN-Fin kutsuu kansalaisia ja sosiaali- ja terveysalan järjestöjä järjestämään toimintaa ja tapahtumia Asunnottomien yönä. YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään vuosittain 17. lokakuuta. SIlloin järjestöillä ja muilla toimijoilla on mahdollisuus muistuttaa tarvittavista toimista tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Lue lisää

Asiakasmaksulain uudistus etenee - esitys ilahduttaa, mutta herättää myös huolta

Lakiluonnoksessa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista on asioita, joista voi olla ilahtunut, mutta myös huolestuttavia piirteitä: Muun muassa etäpalveluiden ja niiden maksullisuuden vahva esiin tuleminen ja terveyskeskuskäyntimaksujen kasvun uhka huolestuttavat, EAPN-Finin varapuheenjohtaja Tarja Pajunen kirjoittaa blogissaan.

Lue lisää

Kouluissa ei riittävästi tunnisteta köyhyyden vaikutuksia koulunkäyntiin

Vähävaraisuus altistaa kiusaamiselle kouluissa, selviää Pelastakaa Lasten tuoreesta Lapsen ääni -kyselystä. Jopa 69 prosenttia nuorista, jotka kokevat olevansa vähävaraisista perheistä, ovat joutuneet alakoulussa kiusaamisen uhreiksi. Hyvin toimeen tulevien perheiden lapsilla lukema oli 40 prosenttia. Kouluissa ei tunnisteta riittävästi köyhyyden vaikutuksia koulunkäyntiin ja oppimiseen.

Lue lisää

Perheen köyhyys lapsen vauvaiässä vaarantaa lapsen nuoruuden

Vauvaikäiset eli 0–2-vuotiaat ovat perheiden taloudellisille ongelmille herkimmässä iässä. Vanhempien köyhyys erityisesti vauva-aikana voi aiheuttaa nuorelle vaikeuksia pitkälle tulevaisuuteen, osoittaa tuore tutkimustieto. Tutkimuksen tekivät THL ja Turun yliopisto.


Lue lisää

Kansalaisaloite takuutulosta ei etene eduskuntakäsittelyyn - työ perusturvan parantamiseksi jatkuu

Allekirjoitusten kerääminen Takuutulo-kansalaisaloitteeseen päättyi 1. syyskuuta. Nimiä kertyi 3 143, mikä ei riitä viemään aloitetta eduskunnan käsittelyyn. Työ perusturvan parantamiseksi ei kuitenkaan lopu! Kiitos kaikille mukana olleille!

Lue lisää

Tunnelmia eurooppalaiselta vähimmäisturvan bussikiertueelta

Eurooppaa kiersi keväällä ja alkukesästä kaksi bussia, jotka kampanjoivat riittävän vähimmäisturvan puolesta. Toinen busseista pysähtyi Helsingissä 13.6., Tampereella 15.6. ja Turussa 16.6. Helsingissä annettiin päättäjille julkilausuma vammaisten ihmisten toimeentulon vaikeudesta. EAPN-Fin toi esiin vaatimuksensa perusturvan kiireisistä parannuksista.
Kiertueen järjesti EAPN:n EMIN-hanke, European Minimum Income Network, joka vaikuttaa päättäjiin riittävän vähimmäisturvan puolesta EU:ssa ja Euroopan maissa. EMIN-hankkeen sivuilla on englanniksi blogi matkasta ja yhteenvetoa sen annista. Jouni Kylmälä kirjoitti kaksi blogikirjoitusta matkan varrelta Puolasta, asumisen kalleudesta ja ruokapankeista.

Kuvassa Tuula Paasivirta luovuttaa vammaisjulkilausumaa valtiosihteeri Paula Lehtomäelle.

Lue lisää EMIN Bus -sivuilta

EAPN-Fin mukana M/S SOSTElla 9.-10.10.2018

EAPN-Fin näkyy monipuolisesti M/S SOSTE koulutus- ja verkostoitumisristeilyllä. Verkoston toiminnasta kerrotaan esittelypisteessä, sosiaaliturvan uudistamista käsitellään laajasti ja kansalaistoimintaryhmän jäsenet tuovat keskusteluun kokemuksellista näkökulmaa.

Lue lisää

Liity verkostoon!

EAPN-Fin-verkostoon kuuluu jo 48 köyhyyttä ja syrjäytymistä vastaan toimivaa järjestöä tai ryhmää. Kunkin jäsenen asiantuntemus vahvistaa yhteistä asiantuntemusta ja laajaa verkostoa kuunnellaan tarkemmin. Jäsenenä pääsee myös vaikuttamaan verkoston luottamustehtävissä. Jäseneksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen eapn(at)soste.fi.

Lue lisää

Facebook
Twitter
Verkkosivut

Tulevia tapahtumia


MEP Merja Kyllönen puhuu työssäkäyvien köyhyydestä 17.9.2018
Työllisyysfoorumi 27.28.9.2018
Syrjäytymisen riskit ja ratkaisut 28.9.2018

Järjestöjen avoimien ovien päivä SOSTEssa Kansalaisvaikuttamisen ja Miina Sillanpään liputuspäivän kunniaksi 1.10.2018
Ehkäisevän päihdetyön Tapatuunaus-seminaarit 2.11. ja 16.11.2018
 
Copyright © 2018 EAPN-Fin.


poistu listalta    muuta tilausasetuksia 

Email Marketing Powered by Mailchimp