Copy
Van 4 tot en met 10 oktober organiseert het Nederlands Jeugdinstituut de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema voor de Week: Vertel eens... De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis — met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.

Het thema van de nieuwsbrief van vandaag is voeding.
INES DONDERWINKEL, LACTATIEKUNDIGE BIJ YUNIO OVER BORSTVOEDING

"Het doet me goed als een moeder geniet van het geven van borstvoeding. Dat is waar het uiteindelijk om draait."

Ines Donderwinkel, 25 jaar en sinds 2016 jeugdverpleegkundige in Lochem, vertelt over haar rol binnen Yunio als lactatiekundige: “Sinds 4 jaar ben ik HBO verpleegkundige en ik had al lang de keuze gemaakt om mijn doel te richten op de jeugdgezondheidszorg. Ik weet nog dat ik ‘de borstvoeding’ zo’n mooi, maar ook moeilijk onderdeel van mijn werk vond. En dat terwijl het zo iets natuurlijks is! “

In 2018 startte Ines via Yunio de opleiding tot lactatiekundige, de expertise rondom borstvoeding. “Sinds januari 2020 ben ik gecertificeerd en combineer ik mijn werk als jeugdverpleegkundige met mijn lactatiekundige taken binnen de organisatie.

Wat doe je als lactatiekundige? Kan ik lactatiekundige zorg krijgen via Yunio? Hoe is je rol als lactatiekundige binnen Yunio? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Lees dan snel het hele artikel.


 
LEES HIER HET VERHAAL VAN INES

In de week van de opvoeding is voeding uiteraard een belangrijk onderdeel.  Jongeren op gezond gewicht (JOGG-Lochem) houdt zich hier onder andere mee bezig. Op de facebookpagina van het JOGG staan veel leuke filmpjes over gezonde traktaties. 

Deze keer centraal: Fruitbakjes

 

Bas eet een appel
Liesbeth van Binsbergen & Marjolein Hund Bas krijgt van mama een appel uit de koelkast. Nina vertelt dat bij haar oom Jan heel veel appels aan de bomen groeien. Dat wil Bas zien! Ze mogen oom Jan helpen plukken en hij vertelt hoe appelbomen groeien. Vanaf ca. 2 jaar.  
Hoe eten mensen eigenlijk in andere landen? Lezen en koken met je kind in de serie ‘Aan tafel’ ontdek je het land én eet je mee! Vanaf 9 jaar.
Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken! en andere weetjes over eten en je lijf 
’Waarom is snoep lekkerder dan witlof? Waarom stinkt poep? Waarom wordt je blij van chocolade?
Allerlei grappige en interessante vragen over eten en je lijf worden beantwoord in dit boek van Esther Walraven, of in ‘Windje’ van Laurie Cohen.

 
In de bieb vind je nog veel meer leuke (prenten)boeken over dit onderwerp.
Samen voorlezen en praten over je huisdier hoe gezellig is dat!
Kom vooral eens kijken!
view this email in your browser
Copyright © 2021 Gemeente Lochem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp