Copy
Van 4 tot en met 10 oktober organiseert het Nederlands Jeugdinstituut de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema voor de Week: Vertel eens... De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis — met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.

Het thema van de nieuwsbrief van vandaag is bewegen, sport & cultuur. 
Muzehof lanceert Culturele Kaart
Muzehof Centrum voor de Kunsten start een nieuw initiatief, de Culturele Kaart.
Een online overzicht in de vorm van een plattegrond van de regio Zutphen en Lochem, in te zoomen op wijkniveau en met een handig selectiefilter. Zo kan iedereen die iets aan kunst, ambacht en cultuur wil doen dat makkelijk vinden in de eigen buurt.
 
De Culturele Kaart is voor kinderen tot 18 jaar en hun ouders en docenten.
Muzehof kreeg de vraag hiervoor vanuit de scholen. Leerkrachten willen doorverwijzen naar lessen na schooltijd voor de kinderen. Ze kunnen adviseren wat bij het kind past en wat aansluit op wie ze zijn en wat ze leren op school. Maar ook ouders kunnen gebruikmaken van de kaart om te zien welk aanbod er allemaal is, voor hun kinderen, op het gebied van kunst en cultuur, dicht bij huis.
 
Culturele Kaart
Op deze landkaart zullen cursussen, workshops, aanbieders en locaties staan. Alles op het gebied van kunst- en erfgoedbeoefening en cultuureducatie in de vrije tijd. Kunstaanbieders van bijvoorbeeld dans, muziek, theater, circus, beeldend, erfgoed, en hun locaties zijn zo makkelijk vindbaar.

Deze kaart staat op een webpagina en er komt steeds meer op. 


 
BEKIJK DE CULTURELE KAART HIER

Er zijn allerlei activiteiten te bedenken die je buiten met je kind kunt doen waar je weinig tot geen materiaal voor nodig hebt.

De sportcoaches laten zien wat je kunt doen met gooien en vangen in video hiernaast. 

Wil je meer inspiratie? Check de facebookpagina en ga naar video’s.

Hoofd, schouders, knie en teen
Lekker voorlezen en meebewegen met ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ van Lizzy van Pelt. Op je hoofd zitten haren, een neus, ogen en oren en wat nog meer? En wat kan je doen met je armen en waarvoor gebruik je je benen? Allerlei kinderen laten zien welke delen er aan hun lichaam zitten. Vanaf ca. 2 jaar.  
Rennen, Bas
‘Rennen, Bas’ van Corien Oranje De klas van Bas doet wedstrijdjes: blokken tillen, door een hoepel duiken en een rondje om de school rennen. Ieder op zijn eigen manier. Vanaf ca. 3 jaar
Sport is niks voor jou!
Paolina Baruchello, vertaald door Edward van de Vendel Jordi is heel goed in voetballen. Michel niet. Maar Michel is wel een kei in waterpolo. Daarin is Viola een ramp, maar zij is juist heel goed in turnen. Je ziet allerlei kinderen klungelen en mislukken om ze vervolgens te zien stralen bij een sport die precies bij ze past. Officieel vanaf ca. 4 jaar, maar mij lijkt het een prachtig boek om te lezen met wat oudere kinderen en de rare dingen die gezegd worden te bespreken: ‘Je bent te klein, te groot, te slungelig..’. Overal blijkt een sport bij te passen.
In de bieb vind je nog veel meer leuke (prenten)boeken over dit onderwerp.
Samen voorlezen en praten over je huisdier hoe gezellig is dat!
Kom vooral eens kijken!
view this email in your browser
Copyright © 2021 Gemeente Lochem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp