Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

De eerste nieuwsbrief van 2021. Een dynamisch jaar Op ENKA! Zo wordt de bouw van de muurwoningen gestart en gaan ook de steigers omhoog voor de grote bouwblokken en het station. Het Kantinegebouw komt vol en krijgen we dan eindelijk ons restaurant? We gaan in ieder geval weer zo snel mogelijk lekker samen fietsen, mountainbiken, hardlopen en wandelen! Lees hieronder wat er nog meer in de wijk speelt...

BOOMSTAMMEN VOOR SCHOOLPLEIN

Met de komst van De Ontdekking en Bzzzonder naar het Kantinegebouw ontstond er de uitdaging om samen iets moois van de buitenruimte te maken. Een groep actieve bewoners is hier inmiddels een jaar mee aan de slag. Er is al veel bereikt en dat zal de komende tijd steeds zichtbaarder moeten worden. Maar deze specifieke plek brengt ongelofelijk veel uitdagingen met zich mee!

Door het wachten op ingewikkelde subsidies met allerlei eisen die moeilijk te verenigen zijn met en betonnen bak en vervuilde grond missen nog speeltoestellen. Maar wellicht kun jij ons daarbij helpen!

Heb jij -of ken jij mensen met- materialen die het plein aan kunnen kleden? Ben jij handig, creatief en draag je de kinderen (en de wijk) een warm hart toe? Laat dan van je horen via de mail

Concreet zoeken we nu:
👉 BOOMSTAMMEN
👉 TIMMER SKILLS
👉 HULP BIJ: INSECTENHOTEL, COMPOSTBAK, AANPLANT, ONDERHOUD, VERVEN, NAAIEN

STICHTING
BEWONERS OP ENKA

Onlangs hebben we een stichting opgericht om alle initiatieven uit de wijk te ondersteunen. Dit doet de stichting door:
  • Het bieden van een platform waarop bewoners elkaar kunnen vinden. Online, maar zodra het weer mag ook veel fysiek
  • Het aanjagen en verbinden van initiatieven in de wijk.
  • Het beheren -en eventueel aanvragen- van financiën die nodig zijn voor initiatieven.
De stichting is vooral op de achtergrond actief. De wijkinitiatieven komen uit de wijk, wellicht door jou! Zie het volledige bericht op de website.

🍀 GROENE DAKEN OP ENKA

Na de geweldige 1e ronde van Groene Daken Op ENKA (succesvolste Ede Doet project, >90 deelnemers, 25.000 Euro subsidie en 900m2 extra groen in de wijk) zetten buurtgenoten zich nu in voor een TWEEDE RONDE! Door dit als wijk te doen, streven we naar leggen in de herfst met een korting van 30-50%.

Vul onderstaande mini enquete in zodat zij weten wie er mee willen doen. Doet de link het niet, vul hem dan in via de website.

👫 VEILIGE VERBINDINGEN 

De bewonerscommissie heeft zich samen met De Ontdekking ingezet voor een veilige verbinding voor kinderen de wijk in en uit. Tijdens de komende grotere bouwprojecten (Parklaan, het nieuwe station, de grote bouwblokken) is dat een ingewikkelde puzzel.

We zijn dan ook blij met de meewerkende houding van de gemeente. Zo hebben we er voor kunnen zorgen dat:
  • tot April de route langs het spoor voor lopen en fietsers beschikbaar blijft.
  • in de eerste periode daarna wordt gekeken of het fietspad naast de Albertstunnel (van stoplichten omhoog naar station) nog een tijd beschikbaar kan blijven.
  • Er een veiligere oplossing komt voor de drukke hoek Sponzenstraat/Logerij (door een tijdelijke éénrichtingsstraat)
  • Rondom de school 'Schoolzone' borden worden geplaatst.

Heb je zelf ideeën of wil je ook graag meehelpen? Stuur dan een mail naar ons.

🚗 DEELMOBILITEIT

Door de inzet van de commissie Duurzaam Delen heeft Mywheels maar liefst 2 nieuwe auto's aan de deelvloot Op ENKA toegevoegd. De elektrische Renault Zoe en de Citroën C3 hebben geen vaste parkeerplaats, maar staan in de onderstaande zone. Hely plaatst binnenkort ook 2 extra elektrische auto's naast hun beschikbare 2 auto's, 4 elektrische fietsen en 1 elektrische bakfiets. En er zijn ook verschillende Snappcars beschikbaar in de wijk.

De deelvloot Op ENKA in 2021: 
🚗🚗🚗🚗🚙🚙🚙🚕🚕🚕🚲🚲🚲🚲🚲

Door deze capaciteitsuitbreiding wordt het gebruiken van een deelauto ter vervanging van een eigen (2e) auto pas echt interessant! Heb jij het al geprobeerd?

🐸 PADDENPOELEN

Wist je dat er in de bosrand tussen de ENKA-wijk en het Horapark een kwetsbaar natuurgebiedje ligt? Hier vind je drie paddenpoelen. Laten we daar goed voor blijven zorgen. De pad is een heel bijzonder dier. Ze trekken namelijk ieder voorjaar naar de poel waar ze zelf geboren zijn, om daar weer nieuwe nakomelingen te krijgen.
🐸🐸 Lees meer! 🐸🐸

De paddenpoelen bij het Horapark hebben best een geschiedenis. Ze liggen nu een jaar of 10 op deze plek. Voor de bouw van de ENKA-wijk lagen er grote zogeheten bezinkvijvers van de ENKA-fabriek op het terrein.
🐸🐸 Lees meer over de geschiedenis! 🐸🐸

⛄ SNEEUWPOP CHALLENGE

De Op ENKA Sneeuwpoppen Challenge 2021 is gewonnen door Marieke van den Bos met 73 stemmen! Naast de eeuwige roem, ontvangt Marieke (en team) binnenkort de huisgebakken appeltaart. De winnende creatie zie je hier: 

OVERIG NIEUWS

  • Wil jij graag helpen bij alle communicatiekanalen (website, nieuwsbrief, Facebook, Whatsapp, Discord)? We zoeken buurtgenoten die dit graag willen ondersteunen. Stuur dan een mailtje.
  • Heb je zelf nieuws voor Op ENKA? Laat dat dan weten door middel van een antwoord op deze e-mail.

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je fietsende buren op Strava
Volg je hardlopende buren op Strava
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright © Bewonerscommie Op ENKA, All rights reserved.

Our mailing address is:
nieuwsbrief@op-enka.nl
 


This email was sent to <<E-mail Adres:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bewonerscommissie Op ENKA · Logerij 19 · EDE, Gelderland 6717 XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp