Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

Er is weer meer mogelijk en ook in de wijk ontplooien zich verschillende mooie initiatieven. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Enka en misschien is er wel een initiatief waar jij bij aan wilt haken!

In deze e-mail:

ℹ️ BEWONERSMARKT ℹ️

Op zaterdag 2 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is er een bewonersmarkt waarop de diverse bestaande en nieuwe initiatieven zich presenteren en bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De bewonersmarkt vindt plaats op en rond het schoolplein van "De Ontdekking".
 
Onder andere de commissies groene daken, deelmobiliteit, bewonerscomité Horapark, bordspellen en Sound of Enka staan op de markt. Ook zijn een aantal organisaties uitgenodigd die binnen de wijk actief zijn. Zo zijn onder meer basisschool De Ontdekking, STOER, HOPE, Malkander Ede, MyWheels en Hely vertegenwoordigd.
 
Heb jij een idee waar je graag mee aan de slag wilt? Kom ook en laat het ons weten via een PM of via info@op-enka.nl.

 🏡 BESTELLEN GROEN DAK 🏡

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om afspraken te maken voor het realiseren van groene (schuur) daken op Enka. We hebben een leverancier geselecteerd en met hem afspraken gemaakt over de prijs. Daarnaast hebben we subsidie aangevraagd bij het waterschap en Ede Doet bonnen opgehaald, waardoor we in totaal € 12.000 kunnen verdelen. Hiermee kunnen we afhankelijk van het aantal deelnemers een korting creëren van ± 25%. Hierdoor is het mogelijk om een groen schuurdak (6 m2) te realiseren voor ongeveer €235 (zelf leggen) of €295 (laten leggen). Meer informatie hierover is te lezen op de website. Ook is het mogelijk om je bij onze stand te laten informeren tijdens de bewonersmarkt op 2 oktober. Bestellen kan via op-enka.nl/ikwileengroendak tot uiterlijk 9 oktober.

🐸 BURENDAG ACTIVITEITEN 🎉

Op zaterdag 25 september is het Burendag. Op verschillende plekken in de wijk zijn lokale initiatieven. Zie het kaartje op de burendag website van het Oranjefonds.

Er zijn ook twee activiteiten voor heel Enka:
  • 🎉 10:00 - 12:00 Kleedjesmarkt: leg je kleedje voor de deur en meld je aan op op-enka.nl/kleedjesmarkt.
    Wij maken een kaartje met alle adressen en publiceren dit op facebook en de website.
  • 🐸 13:30, 14:30 en 15:30: Excursie / waterbeestjes scheppen bij de paddenpoelen onder begeleiding van IVN gidsen. Meld je aan op op-enka.nl/waterbeestjes

🌳  SCHOOLPLEIN 🎢

Er is het afgelopen schooljaar hard gewerkt aan het schoolplein en de ruimte er om heen. De eerstvolgende keer is woensdagavond 6 oktober om 19.00 uur.

Vanaf 20 september komen er weer nieuwe Ede Doet bonnen in de bus. Help de kinderen van De Ontdekking bij de aanschaf van een echte ENKA-glijbaan op hun schoolplein!

Vroeger werden op de ENKA sponzen gemaakt om mee schoon te maken. Dit speeltoestel vertelt het belang van goed schoonmaken. De kinderen kunnen omhoog klimmen via een ‘wasbord’ en via de glijbaan landen in een blauw ‘sopje’ met daaromheen gele ‘sponzen’. Op het benedenplein kan niets groeien omdat de grond er vervuild is. Het groene bovendeel laat zien wat er kan als je de boel netjes achterlaat. De glijbaan verbindt die twee werelden. 

We hopen de glijbaan in het najaar te kunnen bouwen. Er staan al twee klimrekken als ‘spindoppen’ en binnenkort komt er ook een ‘weefmachine’, een pergola waarin klimplanten worden geweven. Met een schommel en een duikelrek tollen de kinderen mee in deze machine. De bouw van het schoolplein is complex vanwege de vervuilde ondergrond. Maar stap voor stap werkt de schoolpleincommissie aan een uniek schoolplein voor de kinderen.

Zie het item hieronder hoe je de Ede Doet bonnen kunt besteden voor het schoolplein!

EDE DOET

Binnenkort komen er weer nieuwe Ede Doet bonnen in de bus. De bezorging gaat plaatsvinden in de week van 20 september.

Geef jouw tegoed aan de volgende initiatieven:

🌳 HORAPARK 🏢

De gemeenteraad besluit donderdag 23 september over de uitgangspunten en inspraaknota startnotitie Transformatie Horapark Ede. Bewonerscomité Enka Horapark vraagt om ondersteuning van hun inspraakreactie rondom de plannen van het Horapark (en het terrein van Karakter). Lees hun reactie hierop en onderteken deze al dan niet om deze kracht bij te zetten richting de verschillende politieke partijen.
Wil je op de hoogte blijven van nieuws vanuit bewonerscomité Enka Horapark, stuur dan een mail aan horapark@op-enka.nl.
 
Vanuit het projectteam van de gemeente Ede is ook een nieuwsbrief opgesteld. Op de hoogte blijven van deze nieuwsbrief kan via horapark@ede.nl.

OVERIG NIEUWS EN OPROEPJES

  • We willen graag een nieuwe layout en structuur voor onze website. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een goede webdesigner. Wil jij hier bij helpen? Laat het weten: info@op-enka.nl
  • AM presenteerde 15 september hun plannen voor de ontwikkeling van deelgebied I, tegenover De Fietser en de Conerij.
  • Heb jij een idee voor de buurt? Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. De inschrijving voor editie 2022 loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2022.
  • Vanaf 17 augustus is de spoorwegovergang bij de Sysselt (bij de Dr. Hartogsweg) afgesloten. De parkeerplaats bij de overgang wordt ingericht als nieuw leefgebied voor hazelwormen.

STICHTING BEWONERS OP ENKA

De stichting Bewoners op Enka (BOE) heeft als doel het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk Enka te Ede. Dit willen we bereiken door het bij elkaar brengen van bewoners, aanjagen van initiatieven in de wijk, het bieden van een communicatieplatform (facebook, website en deze e-mail nieuwsbrief) en het beheren van financiën tbv deze initiatieven. Leden van de Stichting zijn: Dennis Janse (penningmeester), Ibrahim Palaz (secretaris) en Marieke Overduin (voorzitter).

Heb je een initiatief of een vraag waarvoor de stichting mogelijk iets kan betekenen, laat het weten!

 💶 SPONSORS 💶

Stichting Bewoners Op Enka wordt ondersteund door diverse giften uit de wijk en de volgende sponsors:
 
     logo gemeente edelogo ditterslogo AM
 
Wil je ook een gift overmaken? Dat kan via dit betaalverzoek of een gift naar:
   NL90 RABO 0361 9059 20
   Te name van: Stichting Bewoners Op Enka.

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je fietsende buren op Strava
Volg je hardlopende buren op Strava
Praat mee op Discord
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright 2021 © Stichting Bewoners Op ENKA, Alle rechten voorbehouden.

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven via onze website of bij een van onze activiteiten met het volgende e-mailadres: <<E-mail Adres:>>.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Iemand anders op de hoogte brengen? Stuur deze mail door.

Nieuwsbrief terugkijken? Bekijk het archief.

Onze contactgegevens:
Stichting Bewoners Op Enka
E: info@op-enka.nl
T: 085-2018838
KVK-nr: 80287824
IBAN: NL90 RABO 0361 9059 20

Email Marketing Powered by Mailchimp