Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

leuk dat je deze nieuwsbrief leest! We hebben weer wat nieuws gebundeld van de laatste tijd en er zijn ook diverse activiteiten in ontwikkeling. Wie weet help jij straks ook ergens mee?

In deze e-mail:

❓VRAGENLIJST ACTIVITEITEN ⁉️

Wij geloven dat een buurt leuker, socialer en veiliger wordt als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. In de afgelopen jaren zijn er tal van activiteiten georganiseerd door en met Enka-bewoners.

Veel activiteiten vinden tot nu toe buiten plaats. Met de komst van Bzzzonder in de zomer van 2022 zal er ook een "buurthuiskamer" komen, waar we als buurt elkaar ook binnen kunnen ontmoeten. Ook de gymzaal kan gehuurd worden. Dit biedt nieuwe mogelijkheden.

Graag willen we meer inzicht krijgen in de behoefte aan activiteiten die samen met andere Enka-bewoners ondernomen kunnen worden. Heeft u een idee of initiatief voor een activiteit waar u of een ander graag mee aan de slag wilt of bij wilt helpen? In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Ede (CJG), Stichting Bewoners op Enka, Sportservice Ede en Malkander is er een vragenlijst opgesteld die u van 4 t/m 14 februari kunt invullen. Graag nodigen wij u uit om deze korte vragenlijst in te vullen. U vind de lijst op: https://op-enka.nl/vragenlijst

De vragenlijst bestaat uit enkele meerkeuzevragen en open vragen. We verwerken uw antwoorden anoniem en vertrouwelijk. Invullen duurt ongeveer 5 minuten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met info@op-enka.nl of telefoonnummer 085-2018838 (dit nummer is van stichting Bewoners op Enka).

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage via deze vragenlijst!

Centrum voor Jeugd en Gezin Ede (CJG),
Stichting Bewoners op Enka,
Sportservice Ede
Malkander
 
    

🧆 OPBRENGST OLIEBOLLENACTIE 🍾

Op oudejaarsdag kon iedereen de bestelde oliebollen en beignets afhalen op het schoolplein. Dit naar aanleiding van de oliebollenactie die de Ouderraad van De Ontdekking had opgezet samen met Ryan de Bakker aan Huis om geld in te zamelen voor het schoolplein.

Massaal werd er door de wijk besteld, hoe gaaf! En wat een super opbrengst heeft het opgeleverd. Maar liefst 750,-!!! 🤩 Een fantastisch initiatief om het jaar af te sluiten! Dank aan iedereen en wie weet staan we er volgend jaar weer! 😊
 

🎉 ENKA 100 JAAR 💪

 
ENKA 100 jaar: In 2022 is het 100 jaar geleden dat de ENKA fabriek werd geopend. In de vorige nieuwsbrief stond al en oproepje voor wie hieraan wil meehelpen. Een aantal mensen hebben al gereageerd en ondertussen is al een eerste overleg geweest samen met Cultura.

Lijkt het jou ook interessant mee te denken over hoe we dat feestje kunnen vieren? Of ken je mensen die hieraan een bijdrage willen leveren? Neem contact op met Caitlin via mail op c.m.dewit@live.nl of stuur een berichtje naar 06-81505543.

🧹 OPSCHOONDAG 2022 🧹

Help jij mee de buurt weer netjes te maken? Kom dan op zaterdag 19 maart om 13.30 een uurtje afval prikken zodat het er weer netjes uitziet. Prikkers en afvalzakken zijn aanwezig. Neem eigen handschoenen mee. (En daarnaast: houd 1,5m afstand en blijf thuis bij klachten.)

Meer info en aanmelden (mag wel, hoeft niet) via Nederland Schoon.

🚉 SPOORZONE 🛤

De werkzaamheden rond de Spoorzone worden steeds omvangrijker. Onlangs stuurde het project een nieuwsbrief. Er is ook een app waar je vragen, suggesties en klachten kunt delen. Daarnaast blijf je via de app op de hoogte van de werkzaamheden rond de Spoorzone. Zie hiervoor de iPhone app of Android app of zoek op "Spoorzone Ede-App" in jouw app store.

"DE RESIDENTIE"

AM en Dutchplanners schrijven het volgende bericht:

Op 31 januari is het vervolgproces voor De Residentie van start gegaan. Naar aanleiding van de kennismakingsgesprekken is in december een werkgroep gevormd met enkele direct omwonenden van de projectlocatie. In de komende weken zal de werkgroep nog tweemaal samen komen. Het doel van de bijeenkomst is om te spreken over gemeenschappelijke waarden en uitgangspunten voor het ontwerp van De Residentie. In de bijeenkomsten wordt gestreefd naar het vinden van overeenstemming over de stedenbouwkundige massa en beeldkwaliteit.

De voortgang van de werkgroep omtrent de ontwikkeling van De Residentie is te volgen op het online platform Parolo. Dutchplanners nodigt u van harte uit om een kijkje te nemen op dit platform. Om de geüploade documenten voor deze ontwikkeling te bekijken en reacties te kunnen plaatsen is een account nodig. Dit account kan gratis worden aangemaakt via https://www.parolo.nl (onder de kop ‘plannen volgen?’ – directe link). Om het project De Residentie te volgen moet vervolgens het projectnummer 36425 ingevuld worden. Hiermee krijgt u toegang tot alle gedeelde bestanden omtrent het project en wordt u automatisch geïnformeerd wanneer er nieuwe documenten gedeeld worden.

Eventuele vragen en/of opmerkingen over het gebruik van Parolo ontvangt Dutchplanners graag per mail naar judith@dutchplanners.nl

OVERIG NIEUWS EN OPROEPJES

  ⛹️‍♀️ Sportmiddag: Help jij mee aan een leuke sportmiddag voor kinderen van de basisschoollleeftijd? In samenwerking met de sportservice willen we een sportmiddag organiseren. Zij zorgen voor de spellen en inhoud. Jij mag meehelpen in de begeleiding van en groepje. We mikken op een vrijdagmiddag in april/mei.
  Neem voor meer info contact op met Dennis - info@op-enka.nl
 • 🤾‍♂️ Sportbieb Sam: dit is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan. Ben jij een betrokken ouder of begeleider die hier in samenwerking met de Sportservice de schouders onder wil zetten?
  Neem voor meer info contact op met Dennis - info@op-enka.nl
 • Deelauto's: 2021 is het jaar van de doorbraak van de deelauto Op ENKA. MyWheels plaatste er recent een Kia e-Niro en een Renault ZOE bij. Dus in 2022 heb je keuze uit:
  🚗🚗🚗🚗🚗🚗: Renault Zoe, Kia e-Niro, Citroen C3 (MyWheels)
  🚙🚙🚲🚲🚲🚲:: VW e-Golf, Skoda Citigo, e-bike, e-bakfiets (Hely)
  🚕🚕🚕🚕🚕: Verschillende auto's via P2P (SnappCar)
 

STICHTING BEWONERS OP ENKA

De stichting Bewoners op Enka (BOE) heeft als doel het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk Enka te Ede. Dit willen we bereiken door het bij elkaar brengen van bewoners, aanjagen van initiatieven in de wijk, het bieden van een communicatieplatform (facebook, website en deze e-mail nieuwsbrief) en het beheren van financiën tbv deze initiatieven. Leden van de Stichting zijn: Dennis Janse (penningmeester), Ibrahim Palaz (secretaris) en Marieke Overduin (voorzitter).

Heb je een initiatief of een vraag waarvoor de stichting mogelijk iets kan betekenen, laat het weten!

 💶 SPONSORS 💶

Stichting Bewoners Op Enka wordt ondersteund door diverse giften uit de wijk en de volgende sponsors:
 
     logo gemeente edelogo ditterslogo AM
 
Wil je ook een gift overmaken? Dat kan via dit betaalverzoek of een gift naar:
   NL90 RABO 0361 9059 20
   Te name van: Stichting Bewoners Op Enka.

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je fietsende buren op Strava
Volg je hardlopende buren op Strava
Praat mee op Discord
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright 2022 © Stichting Bewoners Op ENKA, Alle rechten voorbehouden.

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven via onze website of bij een van onze activiteiten met het volgende e-mailadres: <<E-mail Adres:>>.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Iemand anders op de hoogte brengen? Stuur deze mail door.

Nieuwsbrief terugkijken? Bekijk het archief.

Onze contactgegevens:
Stichting Bewoners Op Enka
E: info@op-enka.nl
T: 085-2018838
KVK-nr: 80287824
IBAN: NL90 RABO 0361 9059 20

Email Marketing Powered by Mailchimp