Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

leuk dat je deze nieuwsbrief leest! We hebben weer wat nieuws gebundeld van de laatste tijd en er zijn ook diverse activiteiten in ontwikkeling. Wie weet help jij straks ook ergens mee?

In deze e-mail:

👷‍♀️ KLUSDAG PERGOLA 12 MAART

🐤 De vogeltjes fluiten; het voorjaar lonkt. En dat betekent ook dat de handen weer uit de mouwen kunnen. Kom zaterdag 12 maart samen met je buren helpen met de bouw van de PERGOLA op het schoolplein!! We gaan zwarte aarde aanbrengen, bomen en struiken planten, bankjes maken en insectenhotels timmeren.

Heb je ook eens zin om te helpen met het mooier maken van de wijk? Heb je misschien een kruiwagen of pallets voor het bouwen van de insectenhotels? Of vind je het gewoon leuk om een uurtje te komen buurten/aan te moedigen?

We werken op 12 maart van een uurtje of 9 tot we klaar zijn (ergens in de middag). Vragen/tips kunnen naar schoolplein@op-enka.nl 

🚲 VERKEER ROND DE WIJK

Als wijk in ontwikkeling in een dynamische omgeving is er veel te doen rondom vraagstukken over verkeer. Hoe kunnen de kinderen veilig naar De Ontdekking of naar de speelplekken in de wijk? Hoe kunnen kinderen zelfstandig naar school, sport en andere activiteiten buiten de wijk? Welke ingrepen zijn mogelijk om tijdens de grote bouwwerkzaamheden bij het station en aan de Parklaan veilige verbindingen te behouden? Hoe worden bouwafsluitingen gecommuniceerd? Etc.

De Bewonerscommissie zet zich al jaren in om hierover met partijen als de Gemeente, ontwikkelaars en aannemers mee te denken. Je kunt je wellicht voorstellen dat dat niet altijd makkelijk is, maar in de loop der jaren zijn er zo toch veel mooie dingen gerealiseerd. Momenteel denken we o.a. mee over hoe -na afsluiting van de Badweg- de oversteek van de Klinkenbergerweg voor kinderen veilig en aantrekkelijk blijft. De Gemeente vindt dit ook belangrijk en gaat klaarovers inzetten, totdat er een afgeschermde route is gerealiseerd. Bedenk daarbij dat deze compromis een uitkomst is van gesprekken die teruggaan tot de vorige wethouder.

Daarnaast wordt er een projectgroep opgericht om na te denken over hoe het autoverkeer op de Parklaan kan worden beperkt (een belofte van de Gemeente tegenover de Stichting Milieuwerkgroepen Ede). In dit kader is er bijvoorbeeld al jaren gewerkt aan het mogelijk maken van deelmobiliteit op ENKA.

Heb je ook hart voor verkeer en wil je je graag inzetten om hierover constructief mee te denken? Stuur dan een e-mail naar info@op-enka.nl

 

🎉 ENKA 100 JAAR 💪

 
ENKA 100 jaar: In 2022 is het 100 jaar geleden dat de ENKA fabriek werd geopend. In de vorige nieuwsbrief stond al en oproepje voor wie hieraan wil meehelpen. Een aantal mensen hebben al gereageerd en ondertussen is al een eerste overleg geweest samen met Cultura.

Lijkt het jou ook interessant mee te denken over hoe we dat feestje kunnen vieren? Of ken je mensen die hieraan een bijdrage willen leveren? Neem contact op met Caitlin via mail op c.m.dewit@live.nl of stuur een berichtje naar 06-81505543.

🧹 OPSCHOONDAG 2022 🧹

Help jij mee de buurt weer netjes te maken? Kom dan op zaterdag 19 maart om 13.30 een uurtje afval prikken zodat het er weer netjes uitziet. Prikkers en afvalzakken zijn aanwezig. Neem eigen handschoenen mee. (En daarnaast: houd 1,5m afstand en blijf thuis bij klachten.)

Meer info en aanmelden (mag wel, hoeft niet) via Nederland Schoon.

OVERIG NIEUWS EN OPROEPJES

  ⛹️‍♀️ Sportmiddag: Help jij mee aan een leuke sportmiddag voor kinderen van de basisschoollleeftijd? In samenwerking met de sportservice willen we een sportmiddag organiseren. Zij zorgen voor de spellen en inhoud. Jij mag meehelpen in de begeleiding van en groepje. We mikken op een vrijdagmiddag in april/mei.
  Neem voor meer info contact op met Dennis - info@op-enka.nl
 • 🤾‍♂️ Sportbieb Sam: dit is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan. Ben jij een betrokken ouder of begeleider die hier in samenwerking met de Sportservice de schouders onder wil zetten?
  Neem voor meer info contact op met Dennis - info@op-enka.nl
 • Deelauto's: 2021 is het jaar van de doorbraak van de deelauto Op ENKA. MyWheels plaatste er recent een Kia e-Niro en een Renault ZOE bij. Dus in 2022 heb je keuze uit:
  🚗🚗🚗🚗🚗🚗: Renault Zoe, Kia e-Niro, Citroen C3 (MyWheels)
  🚙🚙🚲🚲🚲🚲:: VW e-Golf, Skoda Citigo, e-bike, e-bakfiets (Hely)
  🚕🚕🚕🚕🚕: Verschillende auto's via P2P (SnappCar)
 

STICHTING BEWONERS OP ENKA

De stichting Bewoners op Enka (BOE) heeft als doel het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk Enka te Ede. Dit willen we bereiken door het bij elkaar brengen van bewoners, aanjagen van initiatieven in de wijk, het bieden van een communicatieplatform (facebook, website en deze e-mail nieuwsbrief) en het beheren van financiën tbv deze initiatieven. Leden van de Stichting zijn: Dennis Janse (penningmeester), Ibrahim Palaz (secretaris) en Marieke Overduin (voorzitter).

Heb je een initiatief of een vraag waarvoor de stichting mogelijk iets kan betekenen, laat het weten!

 💶 SPONSORS 💶

Stichting Bewoners Op Enka wordt ondersteund door diverse giften uit de wijk en de volgende sponsors:
 
     logo gemeente edelogo ditterslogo AM
 
Wil je ook een gift overmaken? Dat kan via dit betaalverzoek of een gift naar:
   NL90 RABO 0361 9059 20
   Te name van: Stichting Bewoners Op Enka.

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je fietsende buren op Strava
Volg je hardlopende buren op Strava
Praat mee op Discord
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright 2022 © Stichting Bewoners Op ENKA, Alle rechten voorbehouden.

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven via onze website of bij een van onze activiteiten met het volgende e-mailadres: <<E-mail Adres:>>.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Iemand anders op de hoogte brengen? Stuur deze mail door.

Nieuwsbrief terugkijken? Bekijk het archief.

Onze contactgegevens:
Stichting Bewoners Op Enka
E: info@op-enka.nl
T: 085-2018838
KVK-nr: 80287824
IBAN: NL90 RABO 0361 9059 20

Email Marketing Powered by Mailchimp