Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

Met deze extra nieuwsbrief willen we graag jullie aandacht vragen voor de EdeDoet actie. Ieder huishouden krijgt in de komende dagen een EdeDoet bon in de bus ter waarde van 7,50 Euro. Die kun je verzilveren door de code direct in te vullen via één van de onderstaande links.

Lees over de drie initiatieven die geld inzamelen en zo samen onze wijk nog mooier maken! En doneer vervolgens uw bon!

EDE DOET

KLIMTOESTELLEN

Eerder haalde de schoolpleincommissie al bijdrages op voor vergroening (volop in uitvoering) en voor een basketbalpaal (die wordt in komende weken geplaatst. Nu vragen zij u om met uw bon een steentje bij te dragen aan extra-gave speeltoestellen!

Nu het schoolplein is opgeleverd, kunnen we echt aan de bak. Met subsidies en geld van de school wordt al veel gerealiseerd. We vragen uw hulp specifiek voor een speelvoorziening voor jong en oud. De kinderen op school en uit de buurt hebben ons gevraagd om een klimrek te maken en die willen we nu passend gaan vormgeven in de stijl van de ENKA fabriek. Samen met de valbescherming beelden ze zo twee spindoppen uit waarop vroeger de garen werden gespannen. Het klimrek vormt een speelaanleiding in deze algemeen toegankelijke buitenruimte. Zo kunnen kinderen elkaar hier tijdens en na schooltijd treffen en ouders er ook tijd doorbrengen.

Wilt u deze speelvoorzieningen voor de kinderen van de wijk steunen, doneer dan hier uw bon (of doe hem in de brievenbus op Logerij 19): 
https://www.ededoet.nl/activityDetails.php?id=2284 

GROENE DAKEN

De commissie Groene Daken start het project Groene Daken op Enka. Groene daken hebben positieve effecten voor iedereen in de buurt; van het afvangen van fijnstof (waar er helaas gemiddeld veel van is in Ede) tot het bergen van regenwater; van lokale verkoeling tot een fijn uitzicht vanaf je bovenverdieping: groene daken zorgen voor een beter woon- en leefomgeving voor kinderen en volwassenen. Oja, én voor bijen en insecten natuurlijk.

Voor de gezamenlijke inkoop willen we met de Ede Doet bonnen de kosten voor alle deelnemers verlagen. Ook werven we vrijwilligers die hun buren willen helpen de groene daken aan te leggen, om de sociale contacten in de wijk te bevorderen en de kosten laag te houden.

Doneer jouw Ede Doet bon aan Groene Daken en draag bij aan een mooie, gezonde wijk! Doneer dan je bon hier: 
https://www.ededoet.nl/activityDetails.php?id=2301

SCHELPENPADEN

Veel Enka bewoners wandelen, bijvoorbeeld op weg naar de Sysselt, over de schelpenpaden door ons prachtbuurtje "De Bosschage (fase1)". Dat maakt onze buurt levendig en vinden wij altijd reuzegezellig! (als er geen hondenpoep achterblijft ;-). Inmiddels zijn er op de paden weer veel schelpen verdwenen in de grond of in het bos ernaast.

Kortom: tijd voor een aanvulling! De bewoners van De Bosschage maken er samen een leuke dag van waarbij ze samen de schelpjes verspreiden over de verschillende paden.

Wil je dit steunen? Doneer je bon hier:
https://www.ededoet.nl/activityDetails.php?id=2340

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je fietsende buren op Strava
Volg je hardlopende buren op Strava
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright © Bewonerscommissie Op ENKA, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
info@op-enka.nl
 


This email was sent to <<E-mail Adres:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bewonerscommissie Op ENKA · Logerij 19 · EDE, Gelderland 6717 XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp