Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

Even een korte update tussendoor. Vrijdag 20 mei is er een kinder spelmiddag en dinsdag 7 juni een bewonersavond over activiteiten op ENKA.

 ⛹️‍♂️🏹 KINDER SPELMIDDAG 🏑⛹️‍♀️

Kom je ook naar het Kinder Spel Carrousel? Vrijdagmiddag 20 mei van 15.00 tot 17.00 uur organiseert de bewonerscommissie op het grasveld naast de school samen met de Sportservice en Bzzzonder en de Ouderraad van De Ontdekking een spelletjesmiddag voor kinderen van 4 tot 12. In groepjes van gelijke leeftijd en samen met vriendjes en vriendinnetjes doe je zo 8 tot 10 korte spelletjes.

Meer info en aanmelden op: https://op-enka.nl/kinderspel/

🏡 BEWONERSAVOND 💪

Een groot aantal bewoners heeft behoefte aan activiteiten en / of bijeenkomsten en een groot aantal bewoners is bereid daar zelf een bijdrage aan te leveren of zich daarvoor in te zetten. Dat is natuurlijk goed nieuws.

Op deze bewonersavond willen wij de resultaten van de enquête over behoefte aan activiteiten op ENKA met je delen. Daarnaast willen wij graag mensen bij elkaar brengen omdat de behoefte er bij meerdere mensen is, alleen weet je dat niet altijd van elkaar.

Daarom organiseren wij op dinsdag 7 juni, van 19 tot 20.30 uur een avond in Sportzaal ENKA, Sterkerij 16 waarin wij kort de resultaten laten zien en waarin bewoners met gelijke interesses elkaar kunnen ontmoeten. Graag brengen wij mensen bij elkaar die actief willen zijn en samen met medebewoners van ENKA willen nadenken over wat er allemaal tot stand gebracht kan worden op ENKA.

Een voorbeeld ter verduidelijking. Er zijn bijvoorbeeld meerdere mensen die hebben aangegeven dat ze het leuk vinden om bordspelletjes te doen. Op deze avond willen we deze mensen bij elkaar brengen en activeren om samen te kijken wat dan de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een spelletjes avond te organiseren. Zo kan er op verschillende gebieden samengewerkt worden.

Wij als organisatoren van de enquête kunnen hierbij ondersteunen en stimuleren en met je meedenken!

Martin (Malkander)
Mahmut (Sportservice)
Hannah (CJG)
Linde (bewoner)
Dennis (bewoner

Aanmelden vinden we fijn, maar hoeft niet: https://op-enka.nl/bewonersavond/
 

OVERIG NIEUWS EN OPROEPJES


Insectenhotels maken
Wil jij een middag aan de slag om samen met kinderen insectenhotels te maken? 
 
Arjon heeft via Ede Doet geld ingezameld, maar kan vanwege omstandigheden deze activiteit niet verder zelf uitvoeren. Er voor ca 40 hotels geld beschikbaar. 
 
Wat moet je hier voor doen?
  • Promotie van de activiteit (ism Bewoners Op Enka)
  • Aanschaf materiaal (een lijst met benodigdheden is beschikbaar)
  • Begeleiden van een dagdeel waarop de hotels in elkaar worden gezet
Tijdsbesteding: Een paar avonden en een dagdeel. Je geeft daarmee veel kinderen (en ouders!) een leuke dag, en de biodiversiteit op Enka neemt toe!
 
Vacature Communicatie
Ben jij handig met social media, enthousiast over buurtactiviteiten en schrijf je graag, dan zoeken we jou! We zouden erg geholpen zijn met iemand die het centrale aanspreekpunt wordt voor alles wat in de wijk gedeeld kan worden. Denk aan de aankondiging van activiteiten, het zoeken van mede-initiatiefnemers voor specifieke ideeën en het bijhouden van contactgegevens van buurtgenoten die met een bepaald thema bezig zijn. Door jou vinden mensen met dezelfde interesses elkaar en mist niemand meer wat er zoal gaande is op Enka.
  • Je houdt de website bij en vraagt bij de diverse commissies naar up-to-date kopij en contactgegevens hiervoor.
  • Je hebt overzicht van de verschillende activiteiten en commissies op Enka, en vraagt naar stand van zaken als er van hun kant een tijdje geen updates zijn gekomen.
  • Je werkt samen met Stichting Bewoners Op Enka aan de invulling van de e-mail nieuwsbrief, die ca 10 keer per jaar verschijnt.
  • Je draagt er zorg voor dat activiteiten op de verschillende sociale platforms zichtbaar zijn, op dit moment zijn dat Facebook, Discord, WhatsApp.
Tijdsbesteding: 2 uur per week (maar zal in de praktijk niet elke week nodig zijn)
 

STICHTING BEWONERS OP ENKA

De stichting Bewoners op Enka (BOE) heeft als doel het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk Enka te Ede. Dit willen we bereiken door het bij elkaar brengen van bewoners, aanjagen van initiatieven in de wijk, het bieden van een communicatieplatform (facebook, website en deze e-mail nieuwsbrief) en het beheren van financiën tbv deze initiatieven. Leden van de Stichting zijn: Dennis Janse (penningmeester), Ibrahim Palaz (secretaris) en Marieke Overduin (voorzitter).

Heb je een initiatief of een vraag waarvoor de stichting mogelijk iets kan betekenen, laat het weten!

 💶 SPONSORS 💶

Stichting Bewoners Op Enka wordt ondersteund door diverse giften uit de wijk en de volgende sponsors:
 
     logo gemeente edelogo ditterslogo AM
 
Wil je ook een gift overmaken? Dat kan via dit betaalverzoek of een gift naar:
   NL90 RABO 0361 9059 20
   Te name van: Stichting Bewoners Op Enka.

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je fietsende buren op Strava
Volg je hardlopende buren op Strava
Praat mee op Discord
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright 2022 © Stichting Bewoners Op ENKA, Alle rechten voorbehouden.

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven via onze website of bij een van onze activiteiten met het volgende e-mailadres: <<E-mail Adres:>>.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Iemand anders op de hoogte brengen? Stuur deze mail door.

Nieuwsbrief terugkijken? Bekijk het archief.

Onze contactgegevens:
Stichting Bewoners Op Enka
E: info@op-enka.nl
T: 085-2018838
KVK-nr: 80287824
IBAN: NL90 RABO 0361 9059 20

Email Marketing Powered by Mailchimp