Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

Het is lang geleden dat er een e-mail nieuwsbrief kwam. Bij deze weer een update. We zijn blij dat Henri Spijkerboer gaat helpen met het verbeteren van de communicatie over ontwikkelingen en activiteiten rond Enka voor bewoners.

Inhoud:

   🩳 KINDERKLEDINGBEURS 👗

Kom naar de kinderkledingbeurs in het kantinegebouw

Elkaar ontmoeten, leuke kleding scoren en anderen blij maken met spullen uit de kast van jouw kids? Voor alle bewoners van ENKA is er op zaterdagavond 1 oktober in het kantinegebouw een leuke kinderkledingbeurs. Meld je wel even aan als je iets wilt verkopen. Dit kan tot zaterdag 1 oktober om 12.00 uur. Maar vol is vol: als de belangstelling heel groot is, zullen we de inschrijving eerder sluiten.
  • Wanneer: Zaterdag 1 oktober 20:00 - 22:00
  • Waar: Kantinegebouw, Sterkerij 14-16

🏡 RABO CLUBSUPPORT 💪

Steun de bewonerscommissie via Rabo Clubsupport

Ben je lid van de Rabobank? Geef dan je stem aan de Bewonerscommissie Op Enka bij de Rabo Clubsupport actie. Met je stem ondersteun je ons want Rabobank geeft namelijk geld en andere ondersteuning aan clubs die veel stemmen krijgen. Deze steun kunnen we gebruiken voor initiatieven in de wijk, zoals bijvoorbeeld ontmoetingsruimte(s) in het Kantinegebouw.
  • Wanneer: Stemmen t/m 27 september
  • Waar: via de Rabobank app of online bij de Rabobank 
Lees meer en stem op Stichting Bewoners op Enka
Bekijk het jaarverslag van 2021

🏛 OPEN MONUMENTENDAG

Bezoek de Open Monumentendag 10 en 11 september

Aankomend weekend zijn de Open Monumentendagen. In heel Nederland openen bijzondere gebouwen hun deuren die normaal gesloten zijn. Dit keer is er veel aandacht voor ons ENKA-terrein. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding door het kantinegebouw krijgen (helaas volgeboekt), een wandeling door de wijk maken, of een muziekfilm in de grote schoorsteen bezoeken. Heb je dit weekend geen tijd, dan kun je ook een podcast over het ENKA-terrein luisteren, Cabaretier Vincent Bijlo en Hein van Beek bezochten onze wijk.
  • Wanneer: 10 en 11 september
  • Waar: Heel Nederland, maar zeker ook in Ede en online
Bekijk wat je kunt doen in Ede

🚂 STATIONSOMGEVING 🚉

Volg de bouw van station Ede-Wageningen

Je hebt het vast gezien en gehoord: de afgelopen weken is er dag en nacht doorgewerkt aan het station. De nieuwe spoortunnel van 8 miljoen kilo is op z’n plek geschoven, 3 kilometer spoor is vernieuwd, de trein naar Nijmegen stopt voortaan op een nieuw perron 5. Een geweldige prestatie waar veel mensen hard aan gewerkt hebben. Maar ... er is nog heel veel te doen.

Ben je nieuwsgierig wat er de komende maanden nog allemaal gebeurt? Download dan de Spoorzone Ede app en blijf op de hoogte van de werkzaamheden.

🏡 100 JAAR ENKA 💪

1922-2022 - 100 jaar ENKA

Het is precies 100 jaar geleden dat de ENKA-fabriek opende. Het groeide uit tot een van de grootste fabrieken van Nederland, waar duizenden mensen kunstzijde maakten. Nu is het een moderne en fijne woonwijk, waar de geschiedenis nog voelbaar is. Wil je meer weten over wat er allemaal gebeurde op ons terrein?

STICHTING BEWONERS OP ENKA

De stichting Bewoners op Enka (BOE) heeft als doel het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk Enka te Ede. Dit willen we bereiken door het bij elkaar brengen van bewoners, aanjagen van initiatieven in de wijk, het bieden van een communicatieplatform (facebook, website en deze e-mail nieuwsbrief) en het beheren van financiën tbv deze initiatieven. Leden van de Stichting zijn: Dennis Janse (penningmeester), Ibrahim Palaz (secretaris) en Marieke Overduin (voorzitter).

Heb je een initiatief of een vraag waarvoor de stichting mogelijk iets kan betekenen, laat het weten!

 💶 SPONSORS 💶

Stichting Bewoners Op Enka wordt ondersteund door diverse giften uit de wijk en de volgende sponsors:
 
     logo gemeente edelogo ditterslogo AM
 
Wil je ook een gift overmaken? Dat kan via dit betaalverzoek of een gift naar:
   NL90 RABO 0361 9059 20
   Te name van: Stichting Bewoners Op Enka.

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je fietsende buren op Strava
Volg je hardlopende buren op Strava
Praat mee op Discord
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright 2022 © Stichting Bewoners Op ENKA, Alle rechten voorbehouden.

Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven via onze website of bij een van onze activiteiten met het volgende e-mailadres: <<E-mail Adres:>>.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Iemand anders op de hoogte brengen? Stuur deze mail door.

Nieuwsbrief terugkijken? Bekijk het archief.

Onze contactgegevens:
Stichting Bewoners Op Enka
E: info@op-enka.nl
T: 085-2018838
KVK-nr: 80287824
IBAN: NL90 RABO 0361 9059 20

Email Marketing Powered by Mailchimp