Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

Volgende week opent de nieuwe school in het Kantinegebouw. Wat een geweldig moment na al die jaren van wachten en inspanningen. Dat biedt veel reuring in het midden van onze wijk. Hieronder informatie over de Schoolstraat, en de eerste Op ENKA deelauto. Alleen samen kunnen we hier een succes van maken. Bedenk hoe jij mee kunt doen!

De Schoolstraat bij De Ontdekking.

Bij de opening van de school De Ontdekking wordt er in de directe omgeving ingezet op het creëren van een veilige, groene en gezonde schoolomgeving. Door de ruimte voor de Kiss & Ride en autoparkeren hiervoor te benutten denken de gemeente, de school, en de buurt hiervoor ruimte te kunnen maken. Ook nodig voor de huidige coronamaatregelen bij het halen en brengen.

Om dat succesvol te maken, moeten we met z'n allen zoeken naar de beste manier om dat uit te voeren. Voornaamste inzet is de vraag aan ouders om NIET met de auto te komen of die op ruime afstand te parkeren. De Schoolstraat (blauwe stippelijn) is hiervoor een belangrijk hulpmiddel. Bij opening en sluiting van de school wordt hier een half uur het autoverkeer zoveel mogelijk geweerd. Het zal wennen zijn, maar we hopen dat we met zijn allen hier een goede manier voor vinden. Doe en denk dus vooral op een constructieve manier mee. Lees hier meer.

Eerste Op ENKA deelauto

Na heel lang wachten (door Corona stond hij lang vast in België) is hij nu eindelijk gearriveerd, onze eigen gloednieuwe Op ENKA-deelauto! En dan maar meteen een elektrisch Renault Zoe, met een vaste parkeer- en laadplek aan de Sterkerij, op de hoek van het Enka Huis (hiero).

Iedereen die zich heeft aangemeld bij MyWheels kan per direct gebruik maken van de auto. Na reservering is de auto te openen met de MyWheels app of met je OV-chipkaart. In de komende maanden krijgt deze deelauto gezelschap van nog een aantal (elektrische) deelauto's en elektrische deelfietsen en een -bakfiets.

Lees meer info hier.

De Ontdekking

Het Kantinegebouw van Enka Ede is klaar voor gebruik als school. Alleen het meubilair en de spullen nog. Afgelopen vrijdag was de eerste verhuisdag. Binnenkort de eerste schooldag.  (via BOEi)

Social Ride racefiets

Benieuwd hoe iedereen de Lockdown is doorgekomen? Of de vakantie is verlopen? Handjes op het (race)stuur en bijkletsen met je fietsende buren. Toegankelijk voor iedereen, mooie route, we rijden rustig en passen het tempo aan zodat iedereen mee kan. Onderweg zijn er mogelijkheden om je te testen als je dat wilt. We stoppen voor een koffie + appelgebak. Iedere eerste zondag van de maand.

Wanneer: zondag 6 september, vertrek om 09:00
Waar: We starten bij de voordeur van De Fietser (Akulaan 2)
Tot: we zijn voor 12:00 weer terug Op ENKA.

Meld je aan via Strava of Facebook.

Overig nieuws

  • Vacature stichting. De bewonerscommissie groeit hard. Er is daarom een stichting in oprichting om vooral de financiële organisatie eenvoudiger te maken. Wil je daar een actieve rol in spelen, laat dat dan weten via een antwoord op deze e-mail.
  • Maak vanaf midden september gebruik van de Hely mobility hub Op ENKA! Installeer de app en gebruik auto’s (elektrisch en benzine –MyWheels), elektrische bakfietsen (Cargoroo), en elektrische fietsen (Urbee)!
  • Hou jij van bordspellen? Sluit je dan aan bij de Op ENKA bordspellen avonden. Meer info kun je hier vinden
  • (Ver)koop je spulletjes bij je buren op deze handige Op ENKA online marktplaats (al >200 leden).
  • Heb je zelf nieuws voor Op ENKA? Laat dat dan weten door middel van een antwoord op deze e-mail.

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je sportieve buren op Strava
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright © Bewonerscommie Op ENKA, All rights reserved.

Our mailing address is:
nieuwsbrief@op-enka.nl
 


This email was sent to <<E-mail Adres:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bewonerscommissie Op ENKA · Logerij 19 · EDE, Gelderland 6717 XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp