Copy
Beste <<Voornaam:>> <<Achternaam:>>,

De laatste nieuwsbrief van een vreemd jaar. Een jaar waar heel veel ENKA activiteiten niet door konden gaan (bv. buurtBBQ, vuurwerk, Sound of Enka, kerstborrel). We gaan volgend jaar zien of, en zo ja wanneer, we weer samen mogen komen. 

Het was ook het jaar waar er weer vele nieuwe woningen bijkwamen, er een basisschool opende en draagvlakmetingen waren over de Kiss & Ride en de parkeervergunning. En we begonnen met deze nieuwsbrief. We zoeken daarvoor nog hulp, dus als je hieraan wilt meehelpen, mail ons)! Hierbij de laatste updates uit onze groeiende wijk van 2020. Lees het rustig door! 

De beste wensen allemaal: een gelukkig en gezond 2021 en fijne feestdagen!

KERSTVERLICHTING

🎄🎁🔔🎄🎶🔔
We mogen dit jaar geen ENKA kerstfeest vieren zoals vorig jaar bij het Poortgebouw. In plaats daarvan willen we graag een mooi verlichte, centrale plek in de wijk maken waar iedereen sfeervol doorheen kan wandelen. Die verlichting wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van AM en BOEi en ondersteuning van de Oudercommissie van De Ontdekking. 

Wil je ook zelf een steentje bijdragen? Dat kan door een kleine bijdrage over te maken naar ons Tikkie Kerstverlichting Kantinegebouw.

 

BOOMPLANTDAG

🌲🌳🌴🌱🌿🍃🎋🌾💐
Na maandenlang voorbereiding en inzamelsacties via EdeDoet keek de schoolplein commissie uit naar het aanplanten van de eerste bomen/struiken met de hele buurt: 2 appelbomen, 1 perenboom, drie magnolia's, 1 notenboom, seringen, hortensia's en hibiscussen. Daarnaast zijn nog ene paar honderd bloembollen geplant.

Helaas mochten er tijdens de Boomplantdag geen groepen van meer dan 4 personen samenkomen. Dus werd er in klein gezelschap hard gewerkt. Alle klassen van de Ontdekking adopteren 1 van de geplante bomen en daar zijn ze nu namen voor aan het bedenken.

Alle foto's vind je hier!
In 2020 is er keihard gewerkt aan de buitenruimte van het Kantinegebouw. Enkele highlights: 
 • Op 22 januari was het Ontwerpfestival met de kinderen, ouders en buren.
 • Van april tot juni leverde een EdeDoet actie leverde 5.000 Euro op voor de aanleg van groen
 • In september opende de basissschool De Ontdekking har deuren en de Schoolstraa
 • Op Burendag in september werd 10 kuub zwart zand verspreid, werden gaten voor bomen gegraven en is het onkruid weggehaald
 • In oktober leverde een tweede EdeDoet actie leverde 3.000 Euro op voor een basketbalpaal
 • In november werden tijdens de Boomplantdag de eerste bomen, struiken en 500 bloembollen gepland
Alle acties van 2020 en aankomende acties zijn hier te lezen.
 

Omgekeerd Kerstpakket

"Het is weer december en ook dit jaar houdt de HOPE Church hun "omgekeerde kerstpakket actie" in de wijk. Elk jaar kunnen we samen meer personen/gezinnen een hart onder de riem steken rond de kerst.

Natuurlijk zal deze, vanwege alle COVID-19 maatregelen, er iets anders uitzien dan voortgaande jaren. In de aankomende week zullen jullie weer een brief in de bus krijgen met de vraag om jullie medewerking, levensmiddelen en het aanmelden van mensen die we samen kunnen verblijden met een pakket en in de brief worden tevens alle wijzigingen, vanwege COVID-19, uitgelegd.

Samen met jullie hopen we er weer een groot succes van te maken."

~ Bruce Wijnen

Basketbalpaal!

Dankzij het harde werk van een aantal groepjes buurtkinderen en het inleveren van uw Ede Doet bonnen is het streefbedrag voor de basketbalpaal binnengehaald! De basketbalpaal is inmiddels besteld. Voordat we de paal kunnen plaatsen, moet nu worden uitgezocht wat er allemaal (on)mogelijk is in de ondergrond van het schoolplein.

Groene daken Op ENKA

Twee buren vertellen over hun succesvolle initiatief om de daken van ENKA te vergroenen. Zo’n 90 buren ontvingen samen 25.000 Euro aan subsidie. Er zijn nog genoeg daken te gaan, dus wie zet de volgende ronde in?

Arjon, Astrid en Sander dragen graag hun kennis en ervaring over. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar info@op-enka.nl

Zie ook: https://op-enka.nl/ede-doet-groene-daken-op-enka/

STOER!

STOER! Het woonproject midden Op ENKA. Over koken met de wijk, verkeersbrigadieren en een mini-bieb...

Afsluiting Dr. Hartogsweg

Met onmiddelijke ingang wordt er gestart met een aantal grote projecten rondom de Dr. Hartogsweg. Allereerst wordt het toekomstige busstation afgegraven (tussen de Akulaan en het spoor). Vanaf april wordt begonnen met de bouw van twee appartementencomplexen tegen het spoor aan. Daarna start vervolgens de bouw van het nieuwe treinstation.

In samenspraak met de gemeente en de school is ervoor gezorgd dat de verbinding naar het station tot april open zal blijven voor voetgangers en fietsers. Daarna wordt er samen met de gemeente en de bouwer van het station (nog onbekend) gekeken naar het veilig maken van de oversteek van de Klinkenbergerweg via de verkeerslichten. Ook wordt er gekeken naar het veiliger maken van de omfietsroute via de Logerij.

Overig nieuws

 • Loop je weleens een halve marathon of heb je altijd al eens een halve marathon willen lopen, dan is dit iets voor jou! Op zondag 20 december gaan we de 'Enka social Runners halve marathon' met elkaar lopen! Laagdrempelig, dus ga die uitdaging aan:
  https://www.facebook.com/events/1801527630007727
 • Maak gebruik van de Hely mobility hub Op ENKA! Installeer de app en gebruik auto’s (elektrisch en benzine), elektrische bakfietsen (Cargoroo), en elektrische fietsen (Urbee)! Samen met de Mywheels auto is er genoeg aanbod om je tweede auto definitief de deur uit te doen!
 • Hou jij van bordspellen? Sluit je dan aan bij de Op ENKA bordspellen avonden. Meer info kun je hier vinden
 • (Ver)koop je spulletjes bij je buren op deze handige Op ENKA online marktplaats (al >200 leden).
 • Heb je zelf nieuws voor Op ENKA? Laat dat dan weten door middel van een antwoord op deze e-mail.

Vind elkaar op onze Socials

Volg de Op ENKA Facebook pagina
Wordt lid van de Op ENKA LinkedIn groep
Volg je fietsende buren op Strava
Volg je hardlopende buren op Strava
Vriendelijke groet, 
Bewonerscommissie Op ENKA
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright © Bewonerscommie Op ENKA, All rights reserved.

Our mailing address is:
nieuwsbrief@op-enka.nl
 


This email was sent to <<E-mail Adres:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bewonerscommissie Op ENKA · Logerij 19 · EDE, Gelderland 6717 XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp