El Museu de Badalona commemora aquest any el centenari de Pere Rovira i Planas (Badalona 1921-Badalona 1978) amb una exposició i la publicació d’un llibre. Pedro Rovira (era com es donava a conèixer) es va formar a París i, en tornar el 1948, va fundar el seu propi taller d’alta costura a Barcelona, tot i que va continuar vivint a Badalona, i amb el temps esdevindria un dels grans de la costura a l’estat. A continuació cinc raons per no deixar-se perdre aquesta exposició, en aquest enllaç.
Ep, donar sang és urgent. De fet, calen 1000 donacions diàries i portem alguns dies per sota d'aquesta xifra. Un recordatori oportú: és fàcil reservar l'hora i complir amb aquest deure ciutadà.
Aquesta setmana també ha estat actualitat:
El dia del Medi Ambient, a Badalona amb tants pendents, però també amb una societat civil cada vegada més ben organitzada. En Raül Romeva, la consellera Teresa Jordà i la Sílvia Casola han escrit aquest article sobre els reptes ambientals en clau de país.
Corrents de fons: una cinquantena d'alcaldesses i alcaldes de Catalunya per una gestió pública de l'aigua. Interessant com es van articulant alguns consensos en el municipalisme de clau republicana.
Un tema d'interés: Les dades avalen (per ara i amb el precari 'permís' del TC) l'èxit de la regulació dels lloguers. Important implicació a l'àrea metropolitana.
Primera sessió de control al Parlament del nou govern: serà una legislatura crítica: per la importància dels reptes q tenim plantejats i per les ganes d'abordar-los de forma ambiciosa i estructural, en sintonia amb el nostre camí d'emancipació en drets i oportunitats. Avui a #Parlament, la força d'un govern i dels #esconsrepublicans. Més informació, aquí.
Aquests darrers set dies s'han donat diferents bones notícies en el flanc internacional de la lluita contra la repressió. El nou posicionament de la principal organització no governamental a nivell mundial, la immunitat dels eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí i el nou pronunciament del Consell d'Europa contra l'estratègia judicial de l'estat espanyol. Més, aquí.
Ah, i una recomanació: Un recurs impressionant, inacabable, gairebé. Àudios, podcasts (ivox) i vídeos de diferents activitats de l'Institut d'Humanitats de Barcelona i el CCCB. Són gairebé 500 arxius organitzats per temàtiques. Accediu-hi aquí.