Copy
View this email in your browser
Comparteix Comparteix
Tuiteja Tuiteja
Fes-ho córrer Fes-ho córrer
La newsletter dels dilluns
7 de juny de 2021 | Badalona

El Museu de Badalona commemora aquest any el centenari de Pere Rovira i Planas (Badalona 1921-Badalona 1978) amb una exposició i la publicació d’un llibre. Pedro Rovira (era com es donava a conèixer) es va formar a París i, en tornar el 1948, va fundar el seu propi taller d’alta costura a Barcelona, tot i que va continuar vivint a Badalona, i amb el temps esdevindria un dels grans de la costura a l’estat. A continuació cinc raons per no deixar-se perdre aquesta exposició, en aquest enllaç.
 

Ep, donar sang és urgent. De fet, calen 1000 donacions diàries i portem alguns dies per sota d'aquesta xifra. Un recordatori oportú: és fàcil reservar l'hora i complir amb aquest deure ciutadà. 

Aquesta setmana també ha estat actualitat:
  • El dia del Medi Ambient, a Badalona amb tants pendents, però també amb una societat civil cada vegada més ben organitzada. En Raül Romeva, la consellera Teresa Jordà i la Sílvia Casola han escrit aquest article sobre els reptes ambientals en clau de país.
  • Corrents de fons: una cinquantena d'alcaldesses i alcaldes de Catalunya per una gestió pública de l'aigua. Interessant com es van articulant alguns consensos en el municipalisme de clau republicana. 
  • Un tema d'interés: Les dades avalen (per ara i amb el precari 'permís' del TC) l'èxit de la regulació dels lloguers. Important implicació a l'àrea metropolitana.
  • Primera sessió de control al Parlament del nou govern: serà una legislatura crítica: per la importància dels reptes q tenim plantejats i per les ganes d'abordar-los de forma ambiciosa i estructural, en sintonia amb el nostre camí d'emancipació en drets i oportunitats. Avui a #Parlament, la força d'un govern i dels #esconsrepublicans. Més informació, aquí.
  • Aquests darrers set dies s'han donat diferents bones notícies en el flanc internacional de la lluita contra la repressió. El nou posicionament de la principal organització no governamental a nivell mundial, la immunitat dels eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí i el nou pronunciament del Consell d'Europa contra l'estratègia judicial de l'estat espanyol. Més, aquí.
I també:
  • ... de l'orgull verdinegre
  • I del nou llibre de Martí Noy i del Corpus a Dalt de la Vila.

    Ah, i una recomanació: Un recurs impressionant, inacabable, gairebé. Àudios, podcasts (ivox) i vídeos de diferents activitats de l'Institut d'Humanitats de Barcelona i el CCCB. Són gairebé 500 arxius organitzats per temàtiques. Accediu-hi aquí.
I recordeu: ↔️ + 🧴 + 😷
Comparteix a FB Comparteix a FB
Comparteix a Twitter Comparteix a Twitter
Reenvia per correu-e Reenvia per correu-e
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
LinkedIn
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 oriolllado, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp