Copy

Met deze nieuwsbrief brengen wij je graag op de hoogte van een aantal onderwerpen zoals:

  • Even voorstellen: Ankie Poen
  • Power yoga - gratis proefles in Haarlem
  • Themabijeenkomst lotgenotencontact
  • Teken je leven, een getekend leven
  • Slaap lekker, slapen kun je leren
  • Mindfulnesstraining in Haarlem
  • Tips
  • Zomersluiting
Bij ons staan de koffie en thee met iets lekkers klaar!

Warme groet,
Eline, Manon en Wilma

Even voorstellen
In onze nieuwe rubriek "Even voorstellen" is het deze maand de beurt aan Ankie Poen, bestuurslid van het Inloophuis.


1. Hoe ben je betrokken geraakt en wat is de verbinding met het Inloophuis?

Ik heb in het najaar van 2017 de training Mindfulness gevolgd in het Inloophuis.

In juli 2016 kreeg ik de diagnose borstkanker met enkele uitzaaiingen te horen; wat een impact heeft dat. Na alle behandelingen word je min of meer op jezelf teruggeworpen en moet je leren leven met de onzekerheid en angst. Ik had al een keer eerder een mindfulness-training gevolgd maar het leek mij een meerwaarde te hebben om dit nog een keer te doen met lotgenoten. En dat was zeker het geval, ik heb er veel aan gehad. Ook nadat ik voor de tweede keer de diagnose kreeg, nu bijna een jaar geleden.

Ik heb gemerkt en gezien hoeveel het Inloophuis voor de gasten betekent, voor de een op een hele andere wijze dan voor de ander. Mensen met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar omdat ze iets met elkaar delen, dat is heel waardevol en speciaal.

 
2. Waar word je blij van?

Ik ben van mening dat ik een gezegend mens ben: de behandelingen zijn goed aangeslagen, zonder immunotherapie zou ik er nu waarschijnlijk niet meer zijn, ik heb niet al te veel last van bijwerkingen, er is in de tussentijd een prachtig kleinkind geboren en ik krijg veel support van mijn gezin, familie en vrienden.

Maar ook met het feit dat ik in Nederland woon ben ik heel tevreden; van dichtbij heb ik recent meegemaakt hoe de behandeling en ondersteuning op het gebied van kanker in Frankrijk geregeld is. Daar word je zeker niet blij van.

Verder zing, sport en schrijf ik regelmatig, daar krijg ik veel energie van.


 3. Wat was jouw motivatie om tot het bestuur van het Inloophuis toe te treden?  Dit is de vraag die, gast van het Inloophuis Haarlem, Nico Kostelijk mij meegaf.

In het kader van zingeving is het doen van vrijwilligerswerk voor mij van groot belang. Toen ik de vacature voor bestuurslid (met de portefeuille Kwaliteit en veiligheid) op LinkedIn voorbij zag komen, dacht ik gelijk: dat is iets voor mij. Op deze manier kan ik zowel mijn ervaring als patiënt/gast als mijn ervaring op bestuurlijk niveau binnen de gezondheidszorg inzetten voor het Inloophuis. Ik doe dat nu bijna een jaar met heel veel plezier. Ik streef er o.a. naar om meer mensen boven het kanaal geïnteresseerd te krijgen voor het Inloophuis.


Voor de volgende nieuwsbrief geef ik graag het woord aan: Marianne Hoogerbrugge met als derde vraag:
Welke aspecten van de training mindfulness zijn je nog steeds bijgebleven? 

 
Poweryoga gratis proefles op 6 juli om 14:30 uur in Haarlem

Poweryoga
Poweryoga is een actieve vorm van yoga die bestaat uit lichaamsoefeningen en ontspanning. Van poweryoga word je sterker en leniger, je krijgt er een betere conditie van en het is goed voor je (lichamelijke en geestelijke) balans.
 
Voordelen van poweryoga
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat juist wanneer je te maken hebt (gehad) met kanker krachttraining en ontspanning veel voordelen hebben.
 
Voor wie?
Poweryoga is voor mensen die graag wat actiever willen bewegen op muziek, afgewisseld met rustmomenten. Het opbouwen van de intensiteit gaat stap voor stap en wordt afgestemd op individueel vermogen. Je zult merken dat je steeds meer aankan.
Poweryoga kan ook ook vanuit een (rol)stoel worden gedaan.
 
Hoe ziet poweryoga eruit?
De les duurt 60 minuten met een warming-up, een kern met krachtoefeningen en cooling-down met korte meditatie. Er zal gebruik gemaakt worden van het eigen lichaamsgewicht, elas-tieke banden en gewichtjes om meer weerstand te bieden.
 
We bewegen in een groep van lotgenoten met gelegenheid voor persoonlijke aandacht.
Voor en na de yoga is er altijd een moment om met elkaar te praten en iets te drinken.
 
Door wie?
De poweryoga wordt geven door Michelle van Iersel, zij is registercoach bij kanker en heeft zich gespecialiseerd in de nazorg bij hormoon-gevoelige kanker. Zij heeft in 2001 de HBO-studie Oefentherapie afgerond en heeft brede ervaring op het gebied van lichaamsgericht werk.

Wanneer?
gratis proefles op donderdag 6 juli van 14:30 uur - 15:30 uur.
Vanaf september iedere donderdag (betaling via strippenkaart 5 euro per keer)
 
Waar?
Inloophuis Kennemerland in
Da Vinci, centrum voor ontmoeting
Leonardo da Vinciplein 73
2037 RR Haarlem
 
 
Aanmelding of meer informatie
Per e-mail op manon@inloophuiskennemerland.nl  of telefoon: 023 – 8885368
Themagroep lotgenotencontact Santpoort en Haarlem
Op vrijdag 5 juli van 10.00 tot 12.00 uur in Santpoort-Noord is het thema: 
“ Hoe sta je in het leven” De cirkel rondmaken...
 
“Hoe sta je in het leven” is een boeiend onderwerp en blijft voorlopig ons overkoepelend thema.
Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden: via info@inloophuiskennemerland.nl of (023) 888 5367
 
Plaats en tijd:
Inloophuis Kennemerland
Wulverderlaan 51 Santpoort Noord
Vrijdag 5 juli van 10:00-12:00 uur
Op 18 juli van 14.00 tot 16.00 uur in Haarlem is het thema:  

“ Frustratie" 

Klik hier voor meer info over het thema op onze website

Deze themabijeenkomst is er voor iedereen die in zijn of haar leven te maken heeft (gehad) met kanker. Kanker heb je niet alleen. Ook naasten, nabestaanden, familie en mantelzorgers zijn welkom.

Aan deze themabijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is verplicht. Dit kan per e-mail manon@inloophuiskennemerland.nl of telefoon: 023 – 8885368

 
Plaats en tijd:
Inloophuis Kennemerland
Leonardo Da Vinciplein 73, Haarlem
Donderdag 18 juli van 14.00 - 16.00 uur
Teken je leven, een getekend leven

In Santpoort-Noord start vanaf donderdag 26 september een cursus Teken je leven, een getekend leven. De cursus wordt gegeven door Eva Durlacher van trainingsbureau Goudader.
 
Elk leven is het waard om gezien en gehoord te worden. Iedereen heeft een geschiedenis; iets dat meer dan waard is om verbeeld en verteld te worden. Tijdens de negen bijeenkomsten leer je om verhalen te schrijven, te verwoorden en te verbeelden. Je leert creatief schrijven over jezelf. Je gaat bijzondere momenten herinneren op een originele manier. Je leert simpele tekentechnieken, omgaan met tekenmaterialen en gaat taal en beeld combineren. In de laatste bijeenkomst leer je – met assistentie van een boekbinder - om jouw boek in te binden.
Wat getekend en geschreven wordt, is steeds een verrassing. Of het mooi wordt is niet belangrijk; het is persoonlijk, intiem en uniek. Het resultaat is steeds weer ontroerend.

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober, 7, 14 en 21 november en 12 december 2019 van 13.30 – 15.30 uur in het Inloophuis Kennemerland, Wulverderlaan 51 in Santpoort-Noord. De eigen bijdrage voor deelname bedraagt 45 euro, inclusief materiaal, jouw persoonlijke boek, koffie/thee en wat lekkers.
Voor meer informatie: info@inloophuiskennemerland.nl of 023-8885367
 
Slaap lekker, slapen kun je leren

Vanaf donderdag 26 september wordt in Santpoort-Noord een cursus Slaap lekker, slapen kun je leren georganiseerd. Tijdens de vijf bijeenkomsten wordt geoefend met de bewegings- en ademtechnieken van het Sounder Sleep System, om je zowel mentaal als lichamelijk te ontspannen en je slaappatroon te bevorderen.

Niet kunnen slapen is geen probleem van de nacht, maar een 24-uur-probleem. Vaak ben je overdag te druk geweest, of was er veel stress. De overgang naar de nacht is dan te groot. Daarom niet alleen oefeningen voor de avond of nacht, maar ook voor overdag. Het vergt niet veel tijd, maar het resultaat is verbluffend. 

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 26 september, 3, 17 en 31 oktober, 21 november 2019 van 13.45 – 15.30 uur in het Inloophuis Kennemerland, Wulverderlaan 51 in Santpoort-Noord. De eigen bijdrage voor deelname bedraagt 37,50 euro voor deze vijf bijeenkomsten, inclusief oefeningen en een CD. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef je op tijd op.

De cursus wordt gegeven door Ellie de Jong. Ellie is psycholoog en heeft sinds 2008 een praktijk voor Feldenkrais in Haarlem.  Voor meer informatie: info@inloophuiskennemerland.nl of 023-8885367.
Nieuwe Mindfulness training in Haarlem/Schalkwijk

Wat is “mindfulness”?

 
Hoe gaat het nu met je? NU, echt nu. Vaak zijn we zo bezig met het verleden of de toekomst. 'Aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel', daar draait het om bij Mindfulness. Dit zorgt voor meer rust, energie en bewustere keuzes.
 
Training
Deze 8-weekse Mindfulness training is een aandachttraining, waarin we werken aan het vergroten van de vaardigheid om met open aandacht in het hier en nu te blijven, zonder oordeel. We leren om gewoon aanwezig te zijn bij wat er zich in het moment voordoet, zonder er iets aan te hoeven veranderen.
 
“Van een leven op de automatische piloot naar een leven met aandacht”
De mindfulnesstraining helpt je vaardigheden te ontwikkelen om op een andere manier om te gaan met stress en daaraan gerelateerde klachten. In deze methode staat het beoefenen van 'mindfulness' of aandacht centraal. Met behulp van aandachtsoefeningen leer je zien hoe automatische reactiepatronen ontstaan en wat deze tot stand brengen. Door het doen van verschillende oefeningen word je bewuster hoe stress je beïnvloedt. Je leert minder vanuit een automatische reactie te handelen waardoor stress, angst en lichamelijke klachten afnemen.
 
Trainer: Christel Zwemmer, gecertificeerd Lifecoach, Mindfulness & Compassietrainer.
Met compassievolle zelfzorg heb ik na een eigen ziekteproces in 2016 weer balans in mijn leven en weet ik als geen ander hoe belangrijk Mindfulness, (zelf)compassie, en liefdevolle begeleiding is.
 
Wanneer : 8 donderdagen van 13.30 uur tot 16:00 uur, een stiltebijeenkomst van 12:00-15:30 uur en een terugkommiddag.

Data :
19 sept  2019
3 – 10 – 17 – 31 oktober 2019
7 - 21 – 28 november 2019
Stiltebijeenkomst 14 november 2019
 
Voor wie : Voor mensen met en na kanker en hun directe naasten.

Kosten : De eigen bijdrage voor de totale training is 75 euro inclusief werkboek. Eventueel kan hiervoor ook nog een beroep worden gedaan als je in het bezit bent van een Haarlempas.
 
De training bestaat uit:  een telefonische intake; 8 bijeenkomsten van 2,5 uur; stilte bijeenkomst van 4 uur; een terugkomochtend een werkboek.
 
Waar
Inloophuis Kennemerland
In Da Vinci, centrum voor ontmoeting
Leonardo da Vinciplein 73
2037 RR Haarlem
 
Aanmelding of meer informatie
Aanmelden is verplicht. Dit kan per e-mail op manon@inloophuiskennemerland.nl  of telefoon: 023 – 8885368. Ook hier kan je ons bereiken voor meer informatie.
 
Tips voor interessante evenementen:
Het Inloophuis in Santpoort is gesloten van 22 juli t/m 9 augustus. Op dinsdag 13 augustus staan de koffie, thee en koekjes weer klaar! Het zwemmen start op 19 augustus, yoga en  creatieve expressie beginnen op 28 en 29 augustus en het koor op 13 september. 

Het Inloophuis in Haarlem is gesloten van 23 juli t/m 13 augustus. 
Vanaf donderdag 15 augustus staan ook hier de koffie en thee weer klaar met iets lekkers.

Het oncologisch zwemuur gaat op dinsdag 13 augustus wel door bij Pre Sport / San Twee in Schalkwijk. De creatieve expressie start in Haarlem weer op dinsdag 27 augustus.
Kijk voor het gehele aanbod op de agenda van onze website:
 
De koffie staat klaar dus kom langs voor het delen van je verhaal, informatie, begeleiding of ondersteuning, meedoen aan een activiteit of gewoon om even helemaal niets te hoeven doen. 

Mocht je vragen hebben neem dan contact op met één van de coördinatoren.
Inloophuis Kennemerland
Wulverderlaan 51
2071 BH Santpoort-Noord
T: 023-8885367

Inloophuis Kennemerland
Leonardo Da Vinciplein 73
2037 RR Haarlem
T: 023-8885368

 
Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt? 
wijzig jouw instellingen of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief
 
Share
Tweet
Forward


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Inloophuis Kennemerland · Wulverderlaan 51 · Santpoort-Noord, NH 2071 BH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp