Copy

Bekijk deze email in je browser

Je ontvangt deze mail omdat je je hiervoor opgegeven hebt of omdat je op een andere manier betrokken bent bij dit project.

Update 'Spiritualiteit in Balans’

Wij hebben de afgelopen maanden nagedacht over de vervolgstappen die we kunnen zetten voor het project ‘Spiritualiteit in balans'. In ons oorspronkelijke plan hadden we het idee om de cursus op drie manieren aan te bieden: binnen een GGZ-instelling, bij een herstelacademie en als open cursus. We wilden een variant maken voor mensen met een bipolaire diagnose en eentje voor mensen met psychosegevoeligheid. Helaas hebben we voor dit plan geen subsidie van ZonMw gekregen.

We willen nu een andere route kiezen, die hopelijk meer kans van slagen heeft. We willen de cursus eerst vier keer binnen 2 á 3 GGZ-instellingen geven, gericht op hun cliënten met een bipolaire diagnose.

We dienen voor deze aanpak binnenkort een nieuwe aanvraag in bij een andere subsidieverstrekker. Wij hopen dan begin augustus een antwoord op onze aanvraag te ontvangen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we vervolgens later dit jaar zouden kunnen starten met de cursus!

In het najaar van 2022 willen we dan een variant maken voor mensen met psychosegevoeligheid. Deze cursus zou wellicht dan ook kunnen starten in de herstelacademies.

We houden je op de hoogte!

Hartelijke groeten,
Eva Ouwehand & Edwin Reurings

Webinar ‘Bipolariteit vanuit spiritueel perspectief’

Op 20 mei vond mijn webinar ‘Bipolariteit vanuit spiritueel perspectief' plaats. Plusminus laat het webinar nog zo’n 2 weken online staan. Via de enquête na afloop van het webinar kwamen er vooral reacties van herkenning. Op de vraag hoe relevant het webinar voor de bezoeker was antwoordde men bijvoorbeeld:

  • Heel relevant omdat ik mij helemaal herken in de ervaringen van de spreker. Heb mijn ontregelingen als diepe spirituele ervaringen beleefd en dacht tot voor kort dat ik de enige was.....

  • heel relevant. Ben 8 jaar geleden in contact gekomen met spiritualiteit en ayurveda. Sindsdien geen manie en verder meer in balans. En gebruik van medicijnen danig verminderd.

  • Relevant genoeg om deel te nemen. :) Ik volg spiritualiteitinbalans al een tijdje, ik heb zelf (spirituele) ervaring en al sinds 2007 de diagnose bipolair (type 1). Veel eigen onderzoek gedaan om antwoorden te krijgen. Ik vond de Power Point van Edwin erg mooi gemaakt en hij was duidelijk en helder in zijn bewoording, mijn complimenten.

  • Na een jarenlange zoektocht wordt er steeds meer duidelijk over wat er met mij gebeurde in 2009. Nu in 2021 is er veel meer openheid voor deze vorm gelukkig.

  • Als ervaringsdeskundige loop ik nog steeds tegen muren op omdat men het nog steeds als zweverig ervaart. Hierdoor heb ik er jarenlang niet over kunnen praten omdat ik ook niet wist wat er gebeurd was. Na een hernieuwde zoektocht naar mijzelf en spirituele ontwikkeling ben ik met sprongen vooruit gegaan en weet ik dat ik al die tijd het bij het rechte eind had. De antwoorden lagen in mijzelf en nu kan ik als ervaringsdeskundige mijn ervaringen delen al is het wel oppassen wat je deelt. Graag zou ik dit onderwerp verder onder de aandacht willen brengen.

  • Mijn vader was gediagnostiseerd als bipolair maar ik denk dat hij vooral spiritueel en verward was

  • Tijdens mijn laatste manie nam ik uit de wachtruimte een A4-tje mee: behoeftepeiling naar een cursus 'Spiritualiteit in Balans'. Maar ik durfde niet naar de website te gaan, in de waan dat Altrecht mij dan zou 'ontmaskeren' als spiritueel. Direct na de manie heb ik het gelukkig wel gedaan en bleek er al meer te gebeuren op dit gebied dan ik had gedacht. Ik geloof dat openheid en uitwisseling van (spirituele) ervaringen heel relevant is en bij kan dragen aan balans en herstel.

  • Fijn te horen dat er tegenwoordig serieus wordt omgegaan met bi-polariteit en spirituele ervaringen. Mijn ervaring is dat dit bij 2 van mijn 4 psychiaters die ik in de loop der jaren bezocht echt een onderontwikkeld gebied bleek.

Helaas was het doorvragen op sommige vragen die via de Q&A binnenkwamen niet goed mogelijk. Wat mij betreft een bevestiging dat een uitgebreide ontmoetingsmogelijkheid als een cursus ‘Spiritualiteit in balans’ meerwaarde biedt om ervaringen uitgebreider met elkaar te kunnen delen.

Je kunt het webinar nog zo’n twee weken bekijken via onderstaande knop.

Het webinar bekijken

Spiritualiteit in balans
Eva Ouwehand: e.ouwehand@altrecht.nl
Edwin Reurings:
hallo@edwinreurings.nl
www.spiritualiteitinbalans.nl

Copyright (C) 2021 Spiritualiteit in balans. All rights reserved.

Update Preferences | Unsubscribe

Email Marketing Powered by Mailchimp