Copy
Activiteiten, tips en trucs op strovlecht gebied. 
Lees deze mail in je browser

De eerste  strovlechten nieuwtjes
van Ingrid's Hand

 

Nu 1 jaar bezig....en wat is er veel gebeurd!

Het is nu bijna precies een jaar geleden dat ik mijn strovlecht activiteiten toevoegde aan mijn kersverse eenmansbedrijfje, na 22 jaar leren en oefenen. 
Alles begon met het project (Old)Fashioned. De dansjurken die ontstonden in samenwerking met Linda Friesen, die vervolgens te zien waren in een schitterende dans van Andrea Leine van Leinaroebana
Tijdens de bij (Old)Fashioned behorende expositie in het museum aan het Vrijthof, werd mijn werk gezien door Viktor & Rolf, die mij daarop belden en een samenwerking wilden starten. Uiteindelijk resulteerden de vlechtwerken in de van Gogh Girls Collection.
Wat een avonturen. Veel momenten van kippenvel gehad. 

Vervolgens kwam ik bij het Ambachts Gylde. Met deze groep reisde ik naar verschillende middeleeuwse feesten en ridderspektakels om daar de kennis middels workshops door te geven en een aantal producten aan te bieden. Allemaal historisch verantwoord in de vroege middeleeuwse stijl.
Veel mensen leerden van mij de mastworp en de weversknoop die zo fijn zijn om te gebruiken tijdens het vlechten. Om het nog meer door te kunnen geven van mijn kennis, wordt de les strovlechten nu ook landelijk aangeboden door het CNME Maastricht via Groen gelinkt. Hier kunnen alle Nederlandse basisscholen inschrijven op de les en mij zo boeken. 

Twee weken geleden heb ik mij voor de tweede keer, 4 dagen lang mogen laven aan de kennis van Doris Jonson die helemaal uit Kansas USA komt om in Wolfheze aan strovlechtsters les te geven. 

Nu een jaar verder, ben ik reuze trots op wat er al allemaal bereikt is! Ook dank zij jullie; mijn lezers, volgers en workshop deelnemers.
Hartelijk bedankt daarvoor. 

Workshops in de planning
van Ingrid's Hand

 

Heksjes voor Haloween, 21 en 23 oktober

Voor dit jaar staan er nog enkele workshops gepland waaraan je kunt deelnemen. 
Zo zal er een workshopsdag zijn waarop heksjes worden gemaakt voor halogeen, of omdat je heksjes gewoon leuk vindt. 
In de ochtend zal een heksje gemaakt worden op een bezemsteel, en 's middags een heksenkopje op een prikker. Beiden te zien op de foto. 

Geef bij het aanmelden a.u.b. je voorkeur aan voor de woensdag of de vrijdag.

 

Strosterren voor de Kerst.

In november. je leert strosterren binden op twee manieren, nat en droog. Er zullen veel knoopjes gelegd worden, om zo te komen tot prachtige strosterren. 
Geef je mij alvast je voorkeur aan voor woensdag, vrijdag of zaterdag?


 

Strodecoraties vlechten voor advent de Kerst.

We maken tijdens deze workshop verschillende kerstsymbolen uit stro. Zo zul je belletjes, engeltjes en balletjes vlechten. 
Geef je mij alvast je voorkeur aan voor woensdag, vrijdag of zaterdag?


Alle workshops vinden plaats in de Natuurtuin Jekerdal van het CNME Maastricht aan de Drabbelstraat. Indien er minder dan 5 aanmeldingen zijn, verplaatst het naar mijn thuisadres.
Tussen de middag wordt een maaltijdsoep met versgebakken brood en boter geserveerd. Ook koffie en thee zijn aanwezig. 

Wat staat er verder nog op stapel.....
voor Ingrid's Hand

 

Expositie stro sieraden bij Imstenraden 

Begin 2016 zal er een expositie te zien zijn bij Parc Imstenrade. Er zullen hier vooral sieraden te zien zijn die uit stro gevlochten zijn. Daarnaast zal een grote draak op een sokkel geplaatst Het laatste weekend van september vindt in Amsterdam in de Hallen het festival "Ambacht in Beeld" plaats. Hier zal ik aanwezig zijn om demonstraties strovlechten te geven enh Border Fan tijdens een miniworkshop. worden. 

Het laatste weekend van september vindt in Amsterdam in de Hallen het festival "Ambacht in Beeld" plaats. Hier zal ik aanwezig zijn om demonstraties strovlechten te geven en kun je ook aanschuiven voor het maken van een Welsh Border Fan tijdens een miniworkshop. 

Waar ik zelf nog mee bezig ben.
 Ingrid's Handen

 

Verder ontwikkelen van de sieraden 

Het laatste weekend van september vindt in Amsterdam in de Hallen het festival "Ambacht in Beeld" plaats. Hier zal ik aanwezig zijn om demonstraties strovlechten te geven en kun je ook aanschuiven voor het maken van een Welsh Border Fan tijdens een miniworkshop. 

Begin 2016 zal er een expositie te zien zijn bij Parc Imstenrade. Er zullen hier vooral sieraden te zien zijn die uit stro gevlochten zijn. Daarnaast zal een grote draak op een sokkel geplaatst worden. 

Bonus

Als  dank voor je interesse en aandacht, wil ik je graag bedanken met een eenvoudige werkbeschrijving. Wanneer je op de het plaatje klikt en Bridget Cross vermeldt, dan stuur ik je per omgaande de werkbeschrijving.Vind mij; 

Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest

Deel mij;
Forward
Share
+1
Pin
Copyright © 2015 Ingrid's Handen


Wil je het ontvangen van deze emails veranderen?
Je kunt voorkeuren instellen of uitschrijven voor de strovlecht nieuwtjes

Email Marketing Powered by Mailchimp