Copy
Suomen Erätaito ry

Tiedote 19.5.2015

Risuralli 7 järjestetään Englannissa

Suomen Erätaito ry:n Risuralli on lähdössä maailmalle. Ensi viikonloppuna valloitetaan Englanti, sillä 23. - 25.5.2015 Risuralli goes to The Bushcraft Show.

Risuralli on tapahtuma, jossa risukeitinharrastajat kokoontuvat yhteen polttelemaan ja vertailemaan keittimiään. Keitin voi olla tehdastekoinen tai itse rakennettu. Risuralli on retkilijöitä kokoava hyvän mielen tapahtuma, jota on järjestetty aikaisemmin jo kuusi kertaa.


The Bushcraft Show on yksi Euroopan suurimmista, ellei jopa suurin retkeilyaiheinen tapahtuma, joka kerää noin 10 000 retkeily-, erä-, erätaito- ja bushcraft-harrastajaa ympäri maailman Derbyshireen Beehive Farmille viikonlopun kestävään tapahtumaan. Tänä vuonna Risurallista on tulossa osa tämän huikean viikonlopun ohjelmaa! Lisätietoja tapahtumasta: http://www.thebushcraftshow.co.uk/
Suomalaisilla retkeilijöillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä mukaan viemään suomalaisia retkeilyperinteitä maailmalle ja osallistua ensimmäiseen Suomen rajojen ulkopuolella pidettäviin Risuralliin. Tapahtumaan toivotaan paljon osallistujia, sillä tarkoitus on yrittää risukeittimien polttelun Guinnessin maailmanennätystä: mahdollisimman monta keitintä palaa samaan aikaa, samalla alueella. Risuralli on sunnuntaina 24.5. ja ennätystä yritetään klo 18.00.
 
Risurallia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa, risukeitinharrastajien Facebook-sivulla: www.facebook.com/groups/risukeittimet ja yhdistyksen sivulla: www.risuralli.fi

”Metsässä on Mageeta”

Suomen Erätaito ry – Finlands Vildmarkskunskap rf   (rek.nro 212.432)
 
Suomen Erätaito ry kantaa huolta erä- ja retkeilytaitojen perinnöstä, ja yhdistyksen kantavana ajatuksena on toimia tämän arvokkaan immateriaalisen omaisuutemme suojelijana ja elossapitäjänä.
 
Ote yhdistyksen säännöistä:
”Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä retkeilyn harrastamista sekä ylläpitää erätaitokulttuuria. Yhdistys pyrkii tarjoamaan mahdollisimman monelle tilaisuuden retkeilykokemusten saamiseen, kehittäen samalla heidän tietojaan ja taitojaan. Yhdistyksen tavoitteena on kasvattaa retkeilijöitä ja luonnossa liikkujia omaksumaan turvallisemman ja luontoa säästävämmän mallin, joka samalla kunnioittaa vanhoja eräperinteitä.”
 
Maassamme on jo monia erillisiä toimijoita, joita yhdistää sama huoli ja samat tavoitteet. Suomen Erätaito ry:n tavoite ei olekaan ryhtyä uudeksi toimijaksi näiden tilalle, vaan toimia mahdollisimman joustavana linkkinä jo olemassa olevien arvokkaiden ja osaavien organisaatioiden välillä, sekä pyrkiä siten ohjaamaan ja opastamaan koko ulkoilu- ja eräelämän kenttää kohti yhteistä arvokasta päämäärää – perintömme säilyttämistä.
 
Lisätiedot:
Joppe Ranta, varapuheenjohtaja, 0500 705 185, joppe@suomenerataito.fi
www.suomenerataito.fi
Lisätietoja
Copyright © 2015 Suomen Erätaito ry, All rights reserved.


Peruuta tiedote   Päivitä yhteystiedot