Copy
Suomen Erätaito ry
View this email in your browser

Nuotiopiiri - suomalainen bushcraft-tapaaminen

Nuotiopiiri on Bushcraft Suomi -facebook-ryhmän ensimmäinen kokoontuminen. Nuotiopiiri kokoontuu Helsingin Läntisen Pukkisaaren Rautakautisessa kauppakylässä lauantaina 5.12. klo 12 alkaen.

Päivä rakentuu pokasahan väkertämisen ympärille. Sahan valmistamisesta kertovat Juhani Metsäpelto ja Anton Kalland. Osallistujilla on mahdollista tuoda omat tarvikkeensa sahan tekemiseen tai ostaa ne järjestäjältä 10 €:n hintaan (koivupuuta rungoksi, ruuvit, terä ja nyöri). Ilmoita etukäteen, jos tarvitset tarvikepaketin, niin osaamme varata niitä sopivan määrän tarjolle.  

Tarjolla on myös kaksi erilaista Nuotiotarinaa, joissa englantilainen bushcraft-ammattilainen Simon Ellar (www.bushcraftmagazine.com) ja suomalainen löytöretkeilijä Pata Degerman kertovat omia kokemuksiaan bushcraftista. 

Tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää, jonka valmistamisesta vastaa Biwak Outdoorin Suski Ekblad. Tarjottavasta ruoasta kerätään kolehtimaksu, mutta jokainen voi toki tuoda omat eväänsä tullessaan. Lisäksi osallistujille on järjestetty Pukkisaarta hallitsevan Sommelon toimesta opastettu kierros rautakautiseen kauppakylään.

Pukkisaaret sijaitsevat Helsingissä, Seurasaaren kupeessa. Paikalle pääsee bussilla nro 24 tai henkilöautolla. Polku Rautakautiseen kauppakylään alkaa Seurasaaren ensimmäisen sillan jälkeen, opastuskyltin kohdalta oikealle. Saaressa ei saa tehdä nuotiota, mutta retkikeitintä, myös risukeitintä voi käyttää. (kannattaa ottaa omat puut mukaan). Aloitamme päivän klo 12 ja se jatkuu aina hämärtyvään iltaan klo 16 asti. Senkin jälkeen on saareen mahdollista jäädä istuskelemaan.

Tapahtumaan voit ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen joppe@suomenerataito.fi. Osallistuminen Nuotiopiiriin maksaa 10 €/aikuinen.

Tapahtuman järjestää Suomen Erätaito ry.

Tue toimintaamme - liity Suomen Erätaidon kannattajajäseneksi
Suomen Erätaito ry kantaa huolta erä- ja retkeilytaitojen perinnöstä, ja kantavana ajatuksenamme on toimia tämän arvokkaan immateriaalisen omaisuutemme suojelijana ja elossapitäjänä.
Bushcraft Suomi
Suomen Erätaito ry
Suomen Erätaito ry
Copyright © 2015 Suomen Erätaito ry, All rights reserved.


Eroa postituslistalta   Päivitä yhteystietosi