Copy
Suomen Erätaito ry

Tiedote 19.5.2015

Suomalainen metsäleiri esittäytyy Englannissa

Retkeilytoimittaja ja Suomen Erätaito ry:n varapuheenjohtaja Joppe Ranta on kutsuttuna esitelmöitsijänä The Bushcraft Showssa. Englannin Derbyshiressä 23. - 25.5.2015 järjestettävän tapahtuman Finnish Camp esittelee suomalaisia eräperinteitä ja retkeilytaitoja.
 
Suomalainen metsäleiri rakentuu neljästä suomalaisesta louteesta. Loue on ainoa alkuperäisesti suomalainen avotulimajoite ja sen historiaan sekä alkuperään perehtynyt Joppe Ranta joukkoineen esittelee messuyleisölle tuota erinomaista majoitetta. Ranta on kirjoittanut louteesta artikkeleita Retki-lehteen ja the Bushcraft & Survival Skills Magazineen sekä pitänyt aiheesta esitelmiä. Hän pitää loue-vaatteen värikkäästä historiasta luennon myös messujen päälavalla. 
Finnish Campissa on päivittäin myös kaksi Pyttipannu-työpajaa, jossa messuvieraat saavat tehdä Joppe Rannan opastuksella itselleen nuotioruokaa suomalaisilla peltisillä paistinpannuilla. 
 
Louteen historiasta voi lukea Suomen Erätaito ry:n sivuilta: http://www.suomenerataito.fi/erataidot/louekankaan-historia/
 
Finnish Campin tapahtumia voi seurata myös sosiaalisessa, risukeitinharrastajien Facebook-sivulla: www.facebook.com/groups/risukeittimet ja sekä www.facebook.com/WildRover.org
 

”Metsässä on Mageeta”

Suomen Erätaito ry – Finlands Vildmarkskunskap rf   (rek.nro 212.432)
 
Suomen Erätaito ry kantaa huolta erä- ja retkeilytaitojen perinnöstä, ja yhdistyksen kantavana ajatuksena on toimia tämän arvokkaan immateriaalisen omaisuutemme suojelijana ja elossapitäjänä.
 
Ote yhdistyksen säännöistä:
”Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä retkeilyn harrastamista sekä ylläpitää erätaitokulttuuria. Yhdistys pyrkii tarjoamaan mahdollisimman monelle tilaisuuden retkeilykokemusten saamiseen, kehittäen samalla heidän tietojaan ja taitojaan. Yhdistyksen tavoitteena on kasvattaa retkeilijöitä ja luonnossa liikkujia omaksumaan turvallisemman ja luontoa säästävämmän mallin, joka samalla kunnioittaa vanhoja eräperinteitä.”
 
Maassamme on jo monia erillisiä toimijoita, joita yhdistää sama huoli ja samat tavoitteet. Suomen Erätaito ry:n tavoite ei olekaan ryhtyä uudeksi toimijaksi näiden tilalle, vaan toimia mahdollisimman joustavana linkkinä jo olemassa olevien arvokkaiden ja osaavien organisaatioiden välillä, sekä pyrkiä siten ohjaamaan ja opastamaan koko ulkoilu- ja eräelämän kenttää kohti yhteistä arvokasta päämäärää – perintömme säilyttämistä.
 
Lisätiedot:
Joppe Ranta, varapuheenjohtaja, 0500 705 185, joppe@suomenerataito.fi
www.suomenerataito.fi
Lisätietoja
Copyright © 2015 Suomen Erätaito ry, All rights reserved.


Peruuta tiedote   Päivitä yhteystiedot