Copy

<<Förnamn>>, missa inte att scrolla hela vägen ner för rapport från KM med resultat och bilder!

Detta nyhetsbrev innehåller:

- Banstatus
- Save the date: 1 okt
- Herrdagen
- Damtävling den 10/9
- Styrelsemötet
- KM-vinnarna
- En videohälsning!
Banstatus  29/8

I förra veckan veckan har vi lagt energi på att få jobbet med vilt-staketet att flyta på, vilket det också har gjort tack vare fantastiska insatser från flera medlemmar! Arbetet fortlöper i veckan så än finns chansen att vara med och hjälpa till. Anmäl dig genom att klicka här

Tillväxten fortsätter att vara hög och kommer vara så en bra bit in i september, ni som spelat har sett att det finns mycket gräsklipp kvar på banan och helst hade vi velat blåsa bort gräsklippet men tyvärr är vår turbinblås inne på lagning. och som alltid numera, är det svårt att få tag på reservdelar inom rimlig tid. Förutom att vi väntar på reservdelar till blåsen har vi väntat på delar till en semi-ruff klippare sedan innan midsommar. Vi tackar för er förståelse i denna problematik.

Vad har hänt med greenerna? En fråga som vi fått höra från flera håll och därför vill vi förklara.
Fläckarna som liknar dåligt/ ej lagade stora nedslagsmärken är en skadesvamp vid namn Dollar Spot. Vi fick första angreppet i år i början av juli och vi har sedan dess arbetat för att motverka svampen i största möjliga mån. Senaste veckorna har svampen blivit mer aggressiv och utvecklats snabbare. Varma, fuktiga perioder gynnar svampen och det är precis det vädret vi haft. Vi kommer att utföra extra åtgärder på greenerna kommande veckor, mer om det i nästa veckas banstatus.


/Joakim Sjögren, Course Manager
Save the date!

Avsluta jubileumsåret tillsammans med oss den 1 oktober. Då spelar vi korthålsbanan med efterföljande oktoberfest! Boka in detta från 14.00 redan nu, mer info kommer inom kort.
Anmälan Min Golf - Herrdagen
Anmälan Min Golf - Damtävling
Styrelsemötet
 
Framöver kommer ni få chansen att lära känna klubbens ledning lite bättre. Dem har alla blivit ombedda att svara på några frågor av blandad karaktär. Här har vi Johan, en återvändare inom styrelsearbetet:

Johan Ekdahl, ledamot/kassör
 
Antal år som golfare: 30
Moderklubb: Alingsås GK
Största bragd: 2 segrar i KM på Stora Lundby GK
Hjärtefråga inom styrelsearbetet: Ekonomin
Antal år i denna styrelse: 2016-2018 samt 2022-
Bästa med Stora Lundby GK: Tillgänglighet, familjär stämning, snabbspelad, och en trevlig bana att spela!
Morgon-/ mitt-på-dagen-/ kvällsrunda - vad väljer du? Tidig morgon på max 3 timmar
Favoritklubba: Driver (dock inte den jag är bäst med)
Favoritslag: Driver
Vilken tävling/aktivitet vill du lyfta (ex. Damernas torsdgasgolf, Par 3, driving rangen) och varför? KM är alltid årets major
Dröm fyrboll? Tiger Woods, Rory McIlroy och Seve Ballesteros
Och i sann jubileumsårsanda: har du något extra kärt minne relaterat till vår GK? Personbästa på 68 slag (dock i sällskapsspel)
Klubbmästare 2022

Årets KM är avgjort och vi har korat vinnare i kategorierna Herr, Dam, Pojkjunior, D60, H22, H40, H50, H60, H75, Netto Dam, Netto Herr.

Augusti har bjudit på regn i stora mängder vid några tillfällen men mest har dagarna varit varma och soliga, därför kändes det en aning snopet när väderprognosen sa regn, regn, regn, åska och blixtrar hela helgen. Men vilken tur vi hade! Lördagen var varm, solig och helt vindstilla. Många spelade bra och på resultattavlan fann flera röd och gröna siffror!

Även för söndagen såg prognosen ut att bättra på sig men att förvänta var ändå regn. Lågtrycket höll sig borta och rundade oss vid sidan istället var vinden den största faktorn att ta hänsyn till.

Inget regn men en tuff söndag-på-km-bana och vi har Lundby i sitt esse. Kul! Extra roligt var att det trots tuffare förhållanden fanns flera röda och gröna siffror på resultattavlan!

Tack till banpersonalen som jobbat hårt för att leverera en bana i fint skick. Tack till kansliet för roddandet med lottning och annat fix och trix. Tack till Kerstin som alltid startar iväg deltagarna med säker hand. Tack alla som tycker det är roligt med KM och antar utmaningen: att spela mot sig själv.
 

Grattis till samtliga vinnare!

Herr – Markus Blomberg
Dam – Rebecca Sörensen
Pojkjunior – Gustav Bäckevall
D60 – Bitte Wendel
H22 – Marcus Blomberg
H40 – Johan Ekdahl
H50 – Stefan Mälming
H60 – Göran Sahlén
H75 – Inge Nilsson
Netto Herr – Håkan Pihl
Netto Dam – Bitte Wendel
 

För hela resultatlistor i alla klasser klicka här.
 
Göran K Johansson, en fd medlem som verkat för klubben inte bara i klubbens styrelse utan även inom distriktet som representant för just STLGK.

Klicka på bilden för att komma till videon!
Följ Stora Lundby GK på våra sociala medier!
Facebook
Instagram
Website


 


Allt innehåll i detta mail är skyddat enligt svensk lag om upphovsrätt © 2022 Stora Lundby GK.


Vill du inte längre ta emot dessa mail?
Du kan sluta prenumerera här.

Email Marketing Powered by Mailchimp