Copy

 

buitenspelen: experimenteel boslandschap op tekenlocatie Ameland


Beste <<Voornaam>>,

Voor een illustrator is het zaak om in artistieke conditie te blijven. Creatieve ontspanning is daarbij van grote waarde om het werkplezier te behouden en jezelf te ontwikkelen. Spelen is niet alleen voor kinderen, maar voor ons allemaal belangrijk. Ik hoop dat je deze tijd goed doorkomt en als het even kan: ga lekker spelen!

Hartelijke groeten,
Irene

p.s. Doorsturen naar een andere geïnteresseerde? Graag!

ARTIKEL

 

Spel als ontspanning


De uitdaging van de illustrator is binnen de gestelde kaders zo creatief mogelijk invulling te geven aan een opdracht. Dit vereist grote artistieke inspanningen.
Hoe blijf je als illustrator in creatieve conditie?

Inspannende ontspanning: visuele verslaglegging langs het parcours van de Halve Marathon Zwolle. Supergeconcentreerd observeren in combinatie met razendsnel tekenen.

Illustreren vergt indrukwekkende artistieke prestaties: de juiste stijl vinden die aansluit bij bijvoorbeeld tekst of boek, afgewogen keuzes maken tussen vorm en inhoud. Maar ook: creatief laveren binnen beschikbare budgetten, beeldresearch, organisatie van de opdracht, communicatie met opdrachtgever en technische hordes overwinnen.
Lees verder...

ILLUSTRATIE VAN DE MAAND

Tuinvogels
Eén ontspannende bezigheid voor mij is: naar buiten kijken naar wat er in de tuin gebeurt. Vaak stikt het er van de vogels. Ik doe mijn best om dit stukje groen zo in te richten dat ze zich er thuis voelen.
Afgelopen weekend zat ik met koffie en notitieboek in de aanslag vogels te bespieden in het kader van de Nationale Tuinvogeltelling. Een half uurtje tellen en de score doorgeven aan Vogelbescherming Nederland. Niet geheel ontevreden over het resultaat heb ik twee houtduiven, twee koolmezen, twee merels en een pimpelmees kunnen melden.
De twee gaaien, winterkoning en het vrouwtje zwartkop die buiten het telhalfuurtje langskwamen mochten niet meer meedoen. Helaas vogelpindakaas.

Deze illustratie maakte ik voor NRC Handelsblad bij dit lezenswaardige artikel over hoe mezen elkaar helpen bij het vinden van voedertafels en pindaslingers.
Illustraties: Irene Goede Illustraties  |  info@irenegoede.nl  |  (06)12877384

illustratiecursussen en -begeleiding: TOPcursus illustratie
 
Volg mij ook op sociale media:
Instagram Instagram
LinkedIn LinkedIn
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Flickr Flickr
Nieuwsbrieven van Irene Goede Illustraties verschijnen ongeveer één keer per maand.
Doorsturen naar andere geïnteresseerden? Graag!
Schrijf je hier in op de mailinglijst om geen bericht te missen.

Wil je geen mails meer ontvangen van Irene?
Hier kan je je uitschrijven


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Irene Goede Illustraties · Koewegje 4 · Zwolle, Ov 8021 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp