Copy


 


Beste <<Voornaam>>,

De zomer loopt langzaam ten einde en we maken ons op voor de herfst. Het afgelopen half jaar was spannend en onzeker. Regelmatig besef ik hoe ik van geluk mag spreken dat ik mijn vak als illustrator kan blijven uitoefenen in coronatijd, in tegenstelling tot veel andere culturele beroepen. En daarmee ook van van betekenis kan blijven. Er zijn namelijk veel toepassingen waar illustraties van toegevoegde waarde zijn. In het artikel lees je er zeven.
In deze brief ook aandacht voor de Startbijbel die dit jaar verscheen én zilveren griffelnieuws voor een boek waar ik aan meewerkte.
Ik wens jou een goede start van het nieuwe seizoen!

Hartelijke groeten,
Irene

ARTIKEL
 

Waarom illustratie?


We leven in een beeldcultuur waarin illustratie een belangrijke rol vervult.
Waarom zou je kiezen voor ondersteunend beeld bij je tekst of idee, in boek, tijdschrift, brochure, informatiepaneel, wetenschappelijk rapport of jaarverslag? Wat is de meerwaarde? Zomaar zeven argumenten voor illustratie.

1. Illustratie is uniek door het beeldende handschrift van de maker. Creativiteit in illustratie boeit en inspireert en is onderscheidend.

2. Geslaagde illustratie heeft een sterke wisselwerking met tekst. Het kan aanvullen en uitdagen en soms een beetje schuren door eigenzinnige  interpretaties van de illustrator.

Illustratie voor 'De Kleine Wetenschap' in NRC Handelsblad over het wetenschappelijke vraagstuk rond het uiterlijk van oerbeest tullymonster.
Lees verder...
BOEKENTIP


De Startbijbel


Dit boek zet ik graag even in de schijnwerpers. De Startbijbel verscheen in het voorjaar 2020 maar door alle coronahectiek in die periode is het wat naar de achtergrond verdwenen.
Het jaar 2019 stond voor mij hoofdzakelijk uit het intensief werken aan de illustraties voor deze bijbeluitgave van het NBG. Het boek bevat een selectie van bijbelteksten uit de BGT-vertaling (Bijbel in Gewone Taal). Tijdens het werken met deze teksten merkte ik hoe toegankelijk de verhalen zijn in deze mooie vertaling. Dit boek is afgestemd op jongeren maar uiteraard geschikt voor iedereen die laagdrempelig kennis wil maken met de Bijbel.

uitgave
Nederlands Bijbelgenootschap
prijs 
€ 29,95
Meer illustraties en info
Startbijbel
 
Bestel de Startbijbel
NIEUWS


'Toen het oorlog was' in de prijzen


Vandaag werd bekend gemaakt dat het boek Toen het oorlog was een zilveren griffel heeft gewonnen. Prachtig nieuws! Felicitaties voor de schrijvers van Patsboem Educatief, die dit moeilijke onderwerp, de tweede wereldoorlog, zo knap toegankelijk maakten voor kinderen.
Eerder dit jaar werd Toen het oorlog was al genomineerd door de kinderjury.
Voor dit indrukwekkende en mooi vormgegeven boek had ik de eer de illustraties te verzorgen, naast - en soms in combinatie met - het historische fotomateriaal. 
Uitgegeven door Gottmer.
Website
Email
Instagram
LinkedIn
Twitter
Facebook
Flickr

Irene Goede Illustraties  |  Koewegje 4  |  8023 TV  Zwolle  |  (06)12877384

illustratiecursussen en -begeleiding: TOPcursus illustratie
 
Wil je geen mails meer ontvangen van Irene?
Hier kan je je uitschrijven


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Irene Goede Illustraties · Koewegje 4 · Zwolle, Ov 8021 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp